Jobbet Miljöinspektör har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Miljöinspektör publicerad av Malmö Stad

Heltid
Malmö
4 ansökningar

Arbetsbeskrivning


Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Miljöförvaltningen leder och samordnar Malmö stads miljöarbete. Genom tillsyn och kontroll enligt miljöbalken och livsmedelslagen arbetar vi för en säker miljö som inte är skadlig för människors hälsa. Vi tillvaratar miljöintressena i samhällsplaneringen, samordnar Malmö stads miljöprogram och driver arbete för hållbar utveckling i kommunen. Vi ansvarar för kommunens konsumentvägledning, energi- och klimatrådgivning samt arbete med Fairtrade City. Med tillsyn, rådgivning och strategiskt miljöarbete arbetar vi för att Malmö ska bli en hållbar stad.

På enheten för mark och vatten arbetar vi för att Malmöborna ska ha en hälsosam miljö i mark och vatten. Vi handlägger tillstånds- och bygglovsärenden, tittar på risker för föroreningar och gör ansvarsutredningar.

Vi söker nu en miljöinspektör för tillsynen på främst förorenade områden till enheten mark och vatten. Vårt uppdrag på enheten är brett och många delar kan kopplas till miljöfarlig verksamhet: t ex fordonsverkstäder, biltvättar och bilskrotare, farligt avfall, avfallsanläggningar och nedskräpning på allmän platsmark. Vi handlägger ärenden som rör dagvatten, avloppsreningsverk och infrastruktur, som Citytunneln och Öresundsbron.


Arbetsuppgifter

Som miljöinspektör i arbetsgruppen mark och vatten utför du tillsyn enligt miljöbalken i syfte att skapa ett hållbart samhälle för nuvarande och kommande generationer. Ditt uppdrag omfattar att arbeta med tillsyn på förorenade områden. Arbetet omfattar handläggning av anmälningar, granskning och bedömning av rapporter, historiska inventeringar, provtagningsplaner, riskbedömningar, riskvärderingar, åtgärdsutredningar, slutrapporter, kontrollprogram med mera. Du kommer även att arbeta med ansvarsutredningar.


Kvalifikationer

Du har naturvetenskaplig högskoleexamen eller annan relevant högskoleutbildning.
Erfarenhet av utredningsarbete och/eller handläggning av förorenade områden.

Erfarenhet av att arbeta i en politiskt styrd organisation, påbyggnadsutbildningar inom förorenade områden samt erfarenhet från miljökonsultsidan är meriterande.

Vi söker dig som har ett stort engagemang i miljö- och hälsoskyddsfrågor och precis som vi har visionen om en hållbar stad. Du är en drivande person och känner dig trygg med myndighetsrollen. Du kan arbeta självständigt och ta ansvar för din uppgift och har en god samarbetsförmåga eftersom gruppen delar på arbetsuppgifterna och har ett gemensamt ansvar. Du har god kommunikativ förmåga och kan uttrycka dig väl i såväl tal som skrift och har god datorvana. Svenska och engelska i tal och skrift.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Löneform: Månadslön.

Arbetstid: Dagtid. 

Tillträde: 2018-10-01. eller enligt överenskommelse

Antal platser: 1-2 tjänster

Ansökan
Ansök senast: 2018-08-13

Referensnummer: MOV1808

Kontaktpersoner

Fackliga företrädare

Övrigt

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. På miljöförvaltningen vill vi ha en jämnare könsfördelning och ser därför att fler män söker sig till förvaltningen.

I Malmö stad erbjuder vi anställning på heltid i enlighet med stadens riktlinjer.

I Malmö stad har vi valt våra samarbetspartners i denna rekrytering och undanber oss därför kontakt med annonssäljare eller andra försäljare av rekryteringstjänster.

Referens

MOV1808