Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Miljöingenjör till Luleå kommun! jobb i Luleå på StudentConsulting

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Miljöingenjör till Luleå kommun! på StudentConsulting

Miljöingenjör till Luleå kommun!

StudentConsulting Luleå, Norrbottens län Heltid
Har du ett starkt intresse för miljö-och stadsbyggnadsfrågor? Har du dessutom en utbildning inom samhällsplanering eller miljövetenskap samt erfarenhet inom branschen? Då kan det vara just dig vi söker!

Information om uppdraget:

Luleå växer! Blickarna vänds norrut och stora saker är på gång i vår kommun. Nu skruvar vi upp planeringstakten och möjliggör för 100 000 Luleåbo år 2040. Vill du få en nyckelroll i planeringen och byggandet av framtidens Luleå är det på Stadsbyggnadsförvaltningen du ska söka jobb! På Stadsbyggnadsförvaltningen är du en del av ett sammanhang som värnar hållbarhet och tar ansvar för helheten. Du kommer få ta ett stort ansvar med goda möjligheter att påverka och se resultat på nära håll.

Vi planerar för 100 000 Lulebor år 2040. För oss innebär det att vi är med och skapar attraktiva och hållbara miljöer med dagens och framtidens Lulebor i fokus. Hos oss pågår samhällsutvecklingsprojekt geografiskt i hela kommunen och i olika skalor. Vi söker dig som är intresserad av att jobba med något av följande;

•Industrins omställning till grön produktion på Luleå Industripark
•Norrbotniabanan
•Kronan – Luleås nya stadsdel
•Resecentrum och Östra stranden
•Hertsöheden – 2000 nya bostäder
•Centrumutveckling och en välmående landsbygd.

Om arbetsplatsen:
Luleå förenar storstadens utbud med småstadens närhet. En hållbar kuststad som står inför stor utveckling med nytänkande näringsliv, universitet med forskning i världsklass, positivt samarbetsklimat och en naturnära livsmiljö som ger det bästa av alla årstider.

Luleå är en växande stad där den gröna strukturen och livet mellan husen värderas högt. Vi lyfter de olika årstidernas kvaliteter för att skapa variation och nya upplevelser. Sommartid ger de ljusa nätterna, blomsterfägringen och den ständiga närheten till vatten en unik stämning. På vintern ser vi kyla, snö och mörker som en möjlighet att skapa plats för ljus, lek och rekreation.

En kraftigt ökad tillväxttakt ställer stora krav på att skapa och utveckla attraktiva livsmiljöer. Ett viktigt område är därför stadsutveckling och utformning av det offentliga rummet.

Avdelning Stadsplanering och infrastrukturdrift inom Stadsbyggnadsförvaltningen består av kompetenser inom arkitektur, landskapsarkitektur, samhällsplanering, exploatering, projektledning, stads- och trafikplanering samt drift och underhåll. Avdelningen ansvarar för utveckling och utformning av allmän plats samt för planarbete och utredningar i samband med ny exploatering och förädling av redan befintliga områden. Avdelningen tar ansvar för att skapa hållbara, vackra och tillgängliga platser och stråk för medborgare och besökare.

Vi söker nu en miljöingenjör till vår plansektion.

Arbetsuppgifter:
Som miljöingenjör på plansektionen kommer du jobba tillsammans med ca 12 planarkitekter, samt andra interna och externa parter med stadsutvecklingsfrågor i Luleå kommun. Du får en mycket viktig roll i arbetet med ett växande Luleå. Tjänsten är ny och du har därmed möjlighet att själv vara med och påverka ditt uppdrag och din roll i organisationen.

Arbetet innebär att ta ansvar för att miljöfrågor hanteras med långsiktighet och god kvalitet ur ett beställarperspektiv. Du kommer att få ett stort ansvar och ha möjlighet att påverka slutresultatet. Tjänsten innebär självständigt arbete men också samverkan med kollegor och externa aktörer. Du kommer att delta i, men också driva projektgrupper som ansvarar för att ta fram förstudier, detaljplaner, planprogram eller mer övergripande utredningar samt bistå med kompetens under genomförande av detaljplaner.

På Stadsbyggnadsförvaltningen är engagemang, ansvar och kompetens nyckelord för framgång. Vi strävar efter att hålla hög servicenivå och kvalitet, både internt och externt.

Detta söker vi:

Vi söker dig som har en relevant universitetsutbildning inom samhällsbyggnad, miljövetenskap eller motsvarande. Du har ett starkt intresse för miljö- och stadsbyggnadsfrågor och minst 5 års erfarenhet inom branschen, gärna mer. Du bör ha god kunskap om stadsbyggnadsfrågor, planeringsprocessen och aktuell lagstiftning (plan- och bygglagen, miljöbalken mm.) samt arbetat med fysisk planering och GIS.

Vi ser gärna att du har erfarenhet av att arbeta med och granska miljöbedömningar samt miljökonsekvensbeskrivningar för detaljplaner, planprogram samt av att samordna och bedöma specialistutredningar inom olika miljöområden.

Som person är du inlyssnande och har lätt för att se helheten.

Du har lätt för att samarbeta och att uttrycka dig i tal och skrift. Din förmåga till dialog och lyhördhet gentemot våra medborgare är av stor vikt. Du är noggrann, lösningsorienterad och öppen för förändringar.

Goda samarbeten med olika aktörer är en del av jobbet och där är du både entusiasmerande och utmanande samt verkar för hållbar samhällsplanering enligt våra övergripande mål.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

B-körkort är ett krav.

För frågor om tjänsten kontakta planchef Frida Lindberg, 0920-45 49 86.

Facklig företrädare:
Michael Öhman
Sveriges ingenjörer
0920-45 39 63

Om arbetsgivaren:

Vi erbjuder en trivsam arbetsmiljö, stimulerande arbetsuppgifter och tillämpar rökfri arbetstid. För att arbeta hos oss ska du dela Luleå kommuns gemensamma värdegrund där Engagemang, Ansvarstagande och Kompetens är ledorden.

Vi strävar efter en jämn könsfördelning och ser mångfald som en styrka, vi välkomnar medarbetare med olika bakgrund och arbetar för att våra arbetsplatser ska vara tillgängliga för alla. Luleå kommun ser heltid som en rättighet deltid som en möjlighet. Det är meriterande om du har kunskaper i finska, samiska och/eller meänkieli eftersom dessa nationella minoritetsspråk är vanligt i våra verksamheter.

Vi undanber oss alla erbjudanden om jobbannonsering och rekryteringshjälp, Luleå kommun har ett kommunövergripande förhållningssätt och har avtal som samordnas av personalkontoret.

Tips!
Följ oss på Facebook - Jobba i Luleå kommun
Alla våra lediga jobb finns på lulea.se/ledigajobb

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se
 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 60955