Jobbet Materielområdesansvarig för logistikstöd har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Materielområdesansvarig för logistikstöd publicerad av Försvarsmakten

Heltidsanställd
Stockholm

Arbetsbeskrivning

Är du officer och vill vara med och utveckla logistikarbetet på strategisk nivå? Har du tidigare erfarenhet av arbete med transporttjänst, teknisk tjänst, försörjning eller förvaltning? Motiveras du av en dynamisk roll där du får möjlighet att arbeta med försvarsgrenar, stridskrafter och förband och med arbetsuppgifter som innehåller stort ansvar och variation? Sök dig då till oss på Logistikavdelningen inom Resursproduktionseneheten! 

Vi erbjuder dig en spännande och utvecklande vardag här på Högkvarterets Resursproduktionsenhet där du kommer vara involverad i uppgifter med stor spännvid, såväl i linjen som i övergripande samverkansprojekt inom Försvarsmaktens Högkvarter. 

Syftet med Resursproduktionsenheten är att med samordning genom befäl skapa en koordinerad produktion av de resurser som Försvarsmaktens verksamheter kräver. Koordineringen ska sättas och genomföras i perspektivet att uppnå högsta möjliga operativa effekt i krigsförbanden. Krigsförbandens förmågor är högsta prioritet. Resursproduktionsenhetens verksamhetsidé går alltså att uttrycka som ökad operativ effekt genom en samordnad resursproduktion 

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete där du får möjlighet att verka på koncernnivå inom ditt specialistområde, i en spännande miljö, där vi bidrar till ett starkare försvar varje dag. Om Logistikavdelningen

Logistikavdelningen inom Resursproduktionsenheten ansvarar för att utveckla, samordna och följa upp verksamheten under chefen för resursproduktionsenheten. Enheten är nyetablerad 2019-01-01 efter en omorganisation av Försvarsmaktens Högkvarter. . Det finns därför stora möjligheter att aktivt vara med i utvecklingen av verksamheten. 

Verksamheten inom logistikavdelningen består av transporttjänst, teknisk tjänst, försörjning och förvaltning. 

Det här är arbetsplatsen där vi samordnat utvecklar, anskaffar, vidmakthåller och avvecklar de resurser inom logistik som är relaterade till påverkansområdena materiel, faciliteter och interoperabilitet. Detta gör vi så att förband kan produceras i den takt och med den förmåga som uttrycks i verksamhets- och grundoperationsplaner. Detta görs både organisatoriskt och doktrinärt. Befattningen erbjuder

Vi erbjuder dig ett utvecklande arbete där du får möjlighet att verka på koncernnivå inom ditt specialistområde, i en spännande miljö, där vi bidrar till ett starkare försvar varje dag. 

Förutom spännande arbetsuppgifter och kontinuerlig kompetensutveckling har vi många andra fina förmåner inom Försvarsmakten. En mycket uppskattad förmån är exempelvis att vi tränar tre timmar i veckan på arbetstid. Samtidigt som vi arbetar hårt för att nå våra mål värdesätter vi också balans mellan arbete och fritid. Huvudsakliga arbetsuppgifter:

Du kommer att vara Försvarsmaktens ansvarige för eget materielområde i materielplanen. 

I detta ingår bland annat att göra fördelningsplan inför leveranser samt bereda beslut om användning och avveckling. Du tar fram underlag för särskild offertförfrågan, inplaneringsbeslut, begäran om omförhandling och uppdragsinriktning. 

Du kommer även att utarbeta säkerhetsskyddsanalys i samband med beställningar och bereda exportärenden samt planera och leda materielbehovsdialog.  Kvalifikationer:

  • Teknisk officer, OF3
  • God förmåga att hantera teknisk tjänst och stödsystem inom logistikområdet (främst Lift, Fenix och RSF)
  • Erfarenhet från arbete med utveckling av rutinbeskrivningar och andra styrdokument
  • Mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift på svenska
  • B-körkort 


Meriterande:

  • Erfarenhet från förvaltningsstyrning av verksamhet och IT-stöd
  • Kännedom om Försvarsmaktens materielprocess och IT-process 


Personliga egenskaper:

För att lyckas behöver du kunna driva komplexa projektmed många intressenter. Du behöver även ha förmåga att analysera underliggande behov i ett processarbete och med det som grund bygga helheten. 

Vi söker därför dig som är noggrann och metodisk med ett gott omdöme och ordningssinne. Du måste kunna bedöma risker och samtidigt hantera stora mängder av information som även omfattas av försvarssekretess. Tidvis behöver du tåla hög arbetsbelastning. 

För att trivas behöver du också vara lyhörd, samarbetsinriktad, flexibel och ha god initiativförmåga. 

Stor vikt kommer att läggas vid personliga egenskaper. Övrigt:

Tillträde snarast enligt överenskommelse.

Detta är en tillsvidareanställning som inleds med 6 månaders provanställning.

Befattningen är placerad på Högkvarteret i Stockholm.

Sista ansökningsdag är: 2019-01-12

Din ansökan bör innehålla CV och ansökningsbrev där du motiverar varför du är rätt för denna befattning. Kontaktpersoner

För frågor om rekryteringsprocessen, välkommen att kontakta HR-Specialist Cecilia Nässlander, 072-387 91 45.

Upplysningar om befattningen kan även lämnas av: C PROD RPE LOG Förvaltning Johan Hallman, telefonnummer 08- 788 75 00. 

Fackliga företrädare:
SACO Camilla Robertsson

OFR/O Arne Nilsson

OFR/S Pia Almström

SEKO Lise-Lotte Larsson

Samtliga fackliga företrädare nås via Försvarmaktens växel 08-788 75 00. 

-------------------------------------------------------- Information om Försvarsmakten och det rekryterande förbandet: I Högkvarteret (HKV) finns överbefälhavaren (ÖB) och generaldirektören (GD), vilka för närvarande har ungefär 1 000 medarbetare - både yrkesofficerare och civila experter. Högkvarteret utgörs av ledningsstaben, produktionsledningen, insatsledningen och militära underrättelse- och säkerhetstjänsten. I ledningsstaben ingår bland annat ekonomidirektören, personaldirektören, kommunikationsdirektören och chefsjuristen. Varje dag och varje timme gör våra medarbetare insatser som påverkar andra människors liv, både i stort och smått, och både på hemmaplan och runt om i världen. Försvarsmakten ger dig möjlighet att utvecklas som människa och växa i din professionella roll. Vi är en ansvarstagande arbetsgivare och har en öppen organisation där vi ställer upp för varandra. I Försvarsmakten finns en stark värdegrund som bygger på öppenhet, resultat och ansvar. Professionell utveckling och personlig hälsa värdesätts och uppmuntras. Det finns goda förutsättningar för intern karriärrörlighet, friskvård och bra balans mellan arbete och privatliv. Försvarsmakten tillvaratar de kvaliteter som mångfald och jämn könsfördelning tillför verksamheten. Vi välkomnar därför sökanden med olika bakgrund och erfarenheter i våra rekryteringar. En anställning hos oss innebär placering i säkerhetsklass. Vanligtvis krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning enligt 3 kap i säkerhetsskyddslagen. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras. I anställningen ingår även en skyldighet att tjänstgöra utomlands. Innebörden av detta varierar beroende på typ av befattning. Samtal från externa rekryteringsföretag och säljare undanbedes.

Referens

20742_GS_FM

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till