Jobbet Legal Counsel hos SF Studios - jurist inom Film & TV har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Legal Counsel hos SF Studios - jurist inom Film & TV publicerad av Jurek Rekrytering & Bemanning AB

Jobbet utgår om 4 dagar
Heltidsanställd
Stockholm

Arbetsbeskrivning

SF Studios (AB Svensk Filmindustri) juristavdelning tillhandahåller juridisk rådgivning till SF Studios samtliga affärsområden. Vi behöver nu förstärka vårt team med ytterligare en jurist/Legal Counsel vars huvudsakliga fokus kommer vara att stötta affärsområdet för film- & TV-dramaproduktion i Sverige. Tyngdpunkten i rollen ligger på att förhandla och upprätta produktionsrelaterade avtal, såsom samproduktionsavtal, licensavtal, avtal med talang, t.ex. manusförfattare, regissörer, skådespelare och teammedlemmar. Du erbjuds ett arbete i en kul, dynamisk och stöttande miljö. Vi tror att det här kan vara det mest intressanta, utvecklande och roliga juristjobbet som du stöter på, på väldigt länge!

Vill du veta mer om hur det är att arbeta som bolagsjurist/Legal Counsel på SF Studios, läs intervjun med vår medarbetare Nadascia https://sfstudios.se/careers/interviews#nadascia-baggio.

Arbetsuppgifter:

• Upprätta och förhandla en bredd av avtal hänförliga till film- och tv-produktion, bl.a. avtal med samproducenter, tv-kanaler, streamingplattformar, distributörer och talang, på svenska och engelska.
• Juridisk rådgivning i diverse immaterialrättsliga frågor, främst upphovsrätt.
• Utveckla mallar och andra juridiska dokument.
• Hålla internutbildning i juridiska ämnen.
• Utföra andra juridiska uppgifter efter behov hos SF Studios övriga affärsområden Acquisition & Licensing; Distribution; och Digital Services.

Befattningen är en heltidstjänst, som rapporterar till Head of Legal. Du kommer att vara placerad i Stockholm och arbeta på SF Studios moderna kontor i centrala Stockholm. Du kan läsa mer om SF Studios Legal Department https://sfstudios.se/careers/our-teams#legal.

Kunskaper & Kvalifikationer:

• Jur.kand. examen med utmärkta akademiska resultat.
• 3-6 års erfarenhet av kvalificerat juridiskt arbete inom affärsjuridik, t.ex. från advokatfirma eller som bolagsjurist, med fokus på kommersiella avtal och immaterialrätt, i synnerhet upphovsrätt.
• Tidigare erfarenhet från film/tv-produktionsbolag, tv-kanal, streamingplattform, distributionsbolag eller liknande är särskilt meriterande.
• Utmärkta kunskaper i svenska och engelska, såväl muntliga som skriftliga. Ytterligare språkkunskaper är ett plus.

Vi tror att du är riktigt skärpt och en positiv person med mycket humor. Du är social och har lätt för att bygga goda relationer inom verksamheten. Vi tror också att du tycker om att ta egna initiativ och att arbeta självständigt samtidigt som du är en samarbetsvillig lagspelare. Du har en pragmatisk och affärsmässig inställning och är villig att hantera legala ärenden av varierande komplexitet. Du utvecklas i miljöer där det är mycket på gång, har förmågan att hantera flera saker samtidigt och kan prioritera mot givna deadlines.

Ansökan

Skicka in dina ansökningshandlingar (CV, ett personligt brev och gärna även kopior på dina betyg från juristlinjen) via vår websida https://emp.jobylon.com/applications/jobs/65492/create/. Vi kommer att intervjua kandidater löpande.

För eventuella frågor om tjänsten, vänligen kontakta Head of Legal Louise Hallenborg (louise.hallenborg(@)sfstudios.se). Observera att vi inte tar emot ansökningar som skickas via e-post.

Om SF Studios
SF Studios etablerades 1919 och är det ledande filmbolaget i Norden med verksamhet i Sverige, Norge, Danmark, Finland och Storbritannien. Bolaget producerar och distribuerar film och tv-serier för den nordiska och internationella marknaden, och driver de digitala tjänsterna SF Anytime och SF Kids. SF Studios ingår i Nordens största mediebolag Bonnier.


Referens

BC343A0E54FC489290A83F9799F2B954

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till