Jobbet Legal Business Partner har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat
Heltidsanställd
Stockholm

Arbetsbeskrivning

"Working as a lawyer at If Industrial is a dynamic and challenging job where you get the opportunity to work closely with highly qualified professionals both from the business and from the Legal department. With an engaged management who show a high interest in legal development you get a lot of responsibility and an exciting opportunity to really impact the business." Sofia Berg, Compliance Officer, If Industrial.

Arbetsbeskrivning

Som Legal Business Partner på If driver du utvecklingen av våra avtal och försäkringsvillkor inom affärsområdet Industri där vi skapar skräddarsydda globala försäkringslösningar för Nordens största företag och industrier. Tjänsten ingår i den nordiska enheten "Quality and Compliance" som förutom villkorsutveckling driver implementering av lagstiftning, regelefterlevnad, processutveckling och kvalitetssäkring i samarbete med verksamheten.

Att ständigt utveckla våra avtal och försäkringsvillkor är oerhört viktigt för If! Tydliga och konkurrenskraftiga villkor är själva grunden i det försäkringsskydd vi levererar till våra kunder. Vi söker nu en senior jurist som vill driva denna utveckling och ta en central roll i vår organisation.
Rollen är ny och innebär att ta ett helhetsgrepp om villkorsutvecklingen nordiskt, från att sätta en långsiktig strategi tillsammans med ledningen till att granska och skriva avtalstext. Vidare ingår att organisera ett effektivt arbetssätt för intern kunskapsöverföring, exempelvis att dra lärdomar från skadeorganisationen, och samtidigt blicka framåt och fånga vad som händer på marknaden.

Du kommer att, tillsammans med verksamheten, ges möjlighet att utforma hur arbetet ska bedrivas. En del villkorsarbete kommer du att driva i projektform och en del kommer att ske självständigt. Utöver villkorsarbetet kommer du som Legal Business partner agera bollplank till affärsansvariga avseende externa villkor och avtal. Du kommer också att driva och delta i rättsutredningar som initieras baserat på nya regelverk, produktförändringar samt förändringar i omvärlden.

Vem är du

Du är en erfaren jurist verksam på bolag eller advokatbyrå där du sannolikt arbetar med internationella kommersiella avtal. Du är skicklig på att uttrycka dig tydligt även inom svåra ämnesområden och du har förmågan att beskriva komplexa affärsförhållanden i tydliga och välstrukturerade avtal. Du skriver svenska och engelska på mycket hög nivå.

Du har landat i din roll som jurist vilket betyder att du vet vad du vill få ut av ditt arbete och att du uppskattar en roll med eget ansvar. Vidare är du positiv och prestigelös i samarbetet med kollegor och har lätt att knyta kontakter och skapa relationer. Du arbetar systematiskt och är noga med kvaliteten. Du kommer att parallellt hantera många kvalificerade frågor, vilket du upplever intressant, och att driva dem i mål ser du som självklart.
Minimikrav är fem års kvalificerat juridiskt arbete samt juristexamen.

Du erbjuds

Du erbjuds en unik möjlighet att skapa en ny roll och arbeta inom ett spännande legalt område med komplexa försäkringsrisker på nordens största försäkringsbolag.

Intervjuer sker löpande, så välkommen med din ansökan på engelska, snarast. För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult på Jurek, Ulriikka Järnefelt, telefon: 0766 33 14 40. Du söker tjänsten via vår hemsida www.jurek.se

Om verksamheten

If är det ledande sakförsäkringsbolaget i Norden, med 3,7 miljoner kunder. Vi försäkrar det värdefulla i livet och strävar ständigt efter att förbättra våra tjänster och bidra till en positiv samhällsutveckling. Vi erbjuder en modern och multikulturell arbetsplats där jurister arbetar sida vid sida med matematiker, IT-programmerare, ekonomer, säljare, sjuksystrar, före detta poliser med flera.

Vår verksamhet är uppdelad i olika områden, privat, företag, industri och Baltikum. Vi är cirka 350 medarbetare inom affärsområde Industri och vi erbjuder skräddarsydda globala försäkringslösningar till många av de största nordiska företagen.

Vi har en öppen och inkluderande företagskultur där vi uppmuntrar kreativitet och nytänkande.


Referens

850D995747B84CDD9184F05B721019C7

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till