Jobbet Ledningsoperatörer till Airport Operation Center på Göteborg Landvetter Airport har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Ledningsoperatörer till Airport Operation Center på Göteborg Landvetter Airport publicerad av Swedavia

Heltid
Göteborg
4 ansökningar

ArbetsbeskrivningLedningsoperatörer till Airport Operation Center på Göteborg Landvetter Airport

Airport Operation Center, OPC, är en funktion på Göteborg Landvetter Airport. Det är flygplatsens informationshjärta för mottagning och distribuering av information och åtgärder i verksamheten. Airport Operation Center/OPC styr och hanterar minutoperativa frågor samt koordinerar och optimerar användandet av personella och funktionella resurser under dygnet.
Airport Operation Center/OPC är även en enhet som ansvarar för utveckling och förvaltning av operativa produkter för verksamhet på flygplatsens airsideområde. Vi söker nu medarbetare som vill vara med och bidra till ökad operativ excellens på flygplatsen.


Dina arbetsuppgifter

Som ledningsoperatör har du en avgörande roll för att flygplatsens drift och resursfördelning fungerar effektivt under dygnets alla timmar. Du hanterar de händelser, samtal och larm som inkommer till Airport Operation Center/OPC och koordinerar och leder operativ personals uppdrag utifrån inkommande ärenden. Ledningsoperatören ansvarar över flygplatsens övervakningssystem samt övervakning av flygplatsens skalskydd. I rollen hanterar och styr du också fördelning av uppställningsplatser för flygplanen, logistik på plattan samt information till fordon utifrån inkommande ärenden.
Under större händelser på flygplatsen samverkar ledningsoperatören med larmcentraler i samhället exempelvis SOS Alarm, polis och räddningstjänst i en krisorganisation.
Du har ständig kontakt med flygplansbesättningar, koordinatorer och insatsledare på flygplatsen samt övriga kunder som är i behov av stöd och support. Du har ansvar för att rapportera och informera om händelser, driftstörningar och förändringar som påverkar flygbolagen, resenärer och andra kollegor på flygplatsen.


Din profil

Du som söker har flerårig arbetslivserfarenhet. Har du erfarenhet av operativ flygplatsdrift eller arbete i larm/ledningscentral är detta meriterande. Vi ser gärna att du tidigare har arbetat i en koordinerande eller arbetsledande roll. Du har gymnasieutbildning eller motsvarande kompetens. Utbildning som larmoperatör, flygledare eller ledningsoperatör inom logistik/transport är meriterande. I rollen har du många kontaktytor, nationella som internationella, därför är det viktigt att du talar och skriver svenska och engelska obehindrat.
Som person är du trygg och stabil och kan agera effektivt och produktivt även under tidspress. Du är tillmötesgående i ditt bemötande och en god kommunikatör som lyssnar och är mottaglig för motparten. Då du arbetar i ett team är god samarbetsförmåga viktigt. Vidare är du strukturerad, följer regler och processer samt har förmågan att fatta snabba beslut och göra rationella bedömningar även i stressiga och/eller pressade situationer. Då tjänsten innebär att du snabbt behöver agera på oförutsägbara händelser är det viktigt att du har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter.


Vi erbjuder

I rollen som ledningsoperatör på Göteborg Landvetter Airport får arbeta i en miljö med mycket puls och där du får en helhetssyn över flygplatsprocessen.
På våra flygplatser möter vi hela världen. Det är en unik arbetsplats med flygpuls och atmosfär. Vi ser att olikheter och mångfald berikar, och ser det som en förutsättning för vår framtida utveckling som hållbart företag. På swedavia.se/om-swedavia/lediga-jobb/ kan du läsa mer om hur det är att jobba hos oss.


Anställning och kontakt

Tjänsten är en tillsvidareanställning med placeringsort på Göteborg Landvetter Airport. Arbetet innebär skifttjänstgöring. Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Airport Duty Officer/ADO på antingen mail adogot@swedavia.se eller telefonnummer 073 855 82 07.
Säkerhet har hög prioritet för oss på Swedavia. Vi genomför därför en säkerhetsprövning innan beslut om anställning. Mer information om vad säkerhetsprövning innebär hittar du här.
I denna rekrytering samarbetar vi med Practice, för att ansöka till tjänsten vänligen klicka på länken https://karriar.practise.se/jobs/114063-ledningsoperatorer-till-airport-operation-center-pa-goteborg-landvetter-airport


Urval kommer att ske löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt dock senast den 12 augusti 2018.

Referens

153906

Liknande jobb

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till