Jobbet Ledare till Ledningsnätsavdelningen VA SYD har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Ledare till Ledningsnätsavdelningen VA SYD publicerad av VA SYD

Heltidsanställd
Malmö

Arbetsbeskrivning

Om arbetsplatsen

VA SYD driver på miljösmarta lösningar i samhällsbygget genom att rena, kvalitetssäkra och leverera dricksvatten och ta hand om det som spolas ner i våra avlopp för att vårda hav och vattendrag. Vi hanterar skyfall genom att skapa kreativa lösningar för vattnets väg och samlar in avfall och matrester för återvinning och återbruk. Vi motiverar och inspirerar våra kunder till att göra smarta miljöval. Vår verksamhet omsätter en miljard kronor per år.

På VA SYD arbetar vi aktivt för att vara en öppen och inkluderande organisation där medarbetare trivs, mår bra och bidrar till helheten. 2018 blev vi ett certifierat Great Place to Work® vilket innebär att VA SYD uppfattas som en bra arbetsplats av våra anställda. För att klara vårt uppdrag även i framtiden vill vi knyta till oss medarbetare som speglar den omvärld vi verkar i. Vi söker dig som vill växa tillsammans med oss och bidra till att utveckla vår verksamhet.Arbetsuppgifter

Vill du jobba som ledare i en modern och målinriktad organisation med tydligt utvecklingsfokus? Tycker du att vatten- och miljöfrågor är en viktig del av vardagen och drivs du av att utveckla såväl teknik som människor? Då kan du vara vår nya enhetschef!

VA SYDs Ledningsnätsavdelning består av ca 70 medarbetare. Vi har under våren genomfört ett stort utvecklingsarbete kring vår organisation, vilket vi gjort med engagemang och delaktighet från alla medarbetare. Ledorden har varit: tillsammans, strukturerat och transparent, allt i syfte att lyfta fram alla möjligheter. Från årsskiftet träder vår nya organisationsstruktur i kraft och vi behöver därför stärka upp vårt ledarteam med två nya enhetschefer.

LEDARROLL 1
Avdelningens verksamhet vilar på god kännedom om ledningsnätet och vi arbetar sedan länge med GIS och hydrauliska modeller. Att fortsätta utveckla systemstöd till verksamheten är en viktig del i att skapa en effektiv organisation, där teknikutvecklingen kring digitalisering, mätning, tillgång till data samt hur dessa data vidare analyseras och tillämpas öppnar nya möjligheter.
I enheten ingår ett tiotal medarbetare med specialistkompetens kring bland annat GIS, hydraulisk modellering, översvämningskartering, mätning, kalibrering och inhämtning av data. Enheten arbetar strategiskt, nära verksamhetens behov och med tydligt utvecklingsfokus.

LEDARROLL 2
Ledningsnätsavdelningen har många kundnära kontakter med exempelvis fastighetsägare, verksamheter och byggherrar. Dessa kontakter är många gånger VA SYDs ansikte utåt och viktiga för att säkerställa kvalitet och service. Det handlar både om informationen som vi levererar, data som vi samlar in och kundens upplevda trygghet och professionalitet i mötet med VA SYD.
Enheten består av drygt femton medarbetare som säkerställer att hela VA SYD har tillgång till en kvalitetssäkrad karta över ledningsnätet som i sin tur möjliggör en effektiv hantering av drift- och byggprojekt samt tillför specialistkompetens kring VA-frågor i olika typer av kundkontakter.

VA SYD strävar efter att bli en av Sveriges bästa arbetsplatser! Vi värnar om våra medarbetare och satsar på delaktighet och utveckling samt balans mellan arbete och fritid. Vi arbetar i fina lokaler nära Malmö centralstation och erbjuder bland annat flextid, friskvårdstid och friskvårdsbidrag.Kvalifikationer

VA SYD jobbar mot tydliga och ambitiösa mål och nu söker vi söker dig som vill medverka till att vi når dem!

Du som söker har ett genuint intresse för människor och ledarskap, ett prestigelöst arbetssätt och god förmåga att leda, kommunicera och samarbeta. Du har förmågan att se varje individ och samtidigt samla gruppens engagemang i syftet att nå målen och bygga framgångsrika team!
Som ledare inom VA SYD ska du vara resultatinriktad och i ditt ledarskap bidrar du till att skapa en utvecklingsinriktad kultur genom att engagera och involvera dina medarbetare i målarbetet. VA SYD vill ha modiga ledare som är kommunikativa, coachande och transparenta.
Utöver erfarenhet som ledare har du har relevant teknisk bakgrund för respektive ledarroll. Lämplig utbildningsbakgrund är högskole- eller civilingenjörsexamen.

Du har också ett stort engagemang för miljö-, klimat- och stadsutvecklingsfrågor och vi lägger stor vikt vid din förmåga att skapa nätverk och samverka på ett öppet och positivt sätt.
Vi söker dig som vill arbeta enligt VA SYDs kärnvärden: engagemang, miljö, kvalitet och lyhördhet.

Tjänsten är säkerhetsklassad vilket innebär krav på svenskt medborgarskap samt godkänd säkerhetsprövning inklusive registerkontroll.

Välkommen med din ansökan!Anställningens omfattning

Tillsvidare.Ansökan

Referensnummer:   VASYD - 626

Gör ansökanÖvrigt

VA SYD befinner sig i en expansiv fas, eftersom befolkningen i sydvästra Skåne växer och våra samhällen förtätas och byggs ut. Viktiga samhällsfunktioner som vattenförsörjning, avloppshantering och avfallsinsamling är självklara förutsättningar för ett hållbart samhälle. Förutom befolkningstillväxten bidrar bland annat även klimatförändringar och nya lagkrav till att dessa samhällsfunktioner står inför stora utmaningar. Därför har VA SYD ambitiösa strategiska mål från 2019:

- Vara klimatneutralt och energipositivt år 2030
- Produktifiera och ha nyttiggjort restprodukter år 2025
- Vara en av Europas mest effektiva VA- och avfallsorganisationer år 2025
- Leda utvecklingen för hög vattenkvalitet till rekreation och dricksvatten år 2025
- Uppnå nollvision för oplanerade driftstörningar för kund år 2030
- Inspirera och ha aktiverat alla kunder för en bättre miljö år 2025

På VA SYD arbetar vi med samverkan för ökad dialog och ett långsiktigt hållbart arbetsliv.
Våra fackliga organisationers (Kommunal, Vision, Ledarna och SACO-förbunden) representanter når du via vår kundservice på 040-635 10 00.

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen hos VA SYD samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig ansöka online via länk i annonsen och inte via e-post eller pappersformat.

http://www.vasyd.se

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta här.

Referens

09BCFCA304374C6B8989A01211FD9AF4

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till