Jobbet Lead financial analyst till Westinghouse har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Lead financial analyst till Westinghouse publicerad av Norén & Lindholm

Heltidsanställd
Västerås

Arbetsbeskrivning

Den svenska bränsletillverkningen - Fuel Manufacturing ligger på Finnslätten i Västerås. Anläggningen har över 400 anställda och tillverkar bränsle för både kok- och tryckvattenreaktorer. Här finns också fabriksadministration och alla funktioner inom bränsleteknik. Nuclear Fuel Factory i Västerås är koncernens centrum för kokande vattenreaktorteknik.

Rollen som Lead financial analyst Fuel Delivery är en modifierad, bred och spännande roll med många nationella och internationella kontakter.

För att lyckas i rollen behöver du sätta dig in och förstå våra kunder, våra produkter samt hur kundkontakten ser ut. Du jobbar med prognos och analys av våra bränsleleveranser och säkerställer med tydliga slutsatser att avvikelser hanteras och att åtgärder genomförs. Du har en god förståelse för valutors påverkan på vår lönsamhet och är van att arbeta i en internationell koncern.

Du kommer primärt att stötta Fuel Delivery Manager och dom Contract managers som ansvarar för respektive kundkontakt. Där agerar du både kravställare och stöd. Men rollen har även flertalet kontaktytor både lokalt och internationellt.

Under 2019 lanserades vi en ny operativ modell vilket har ställt nya krav på rapportering och analys av finansiella data. Här kommer du att vara drivande i att utveckla finansprocessen kopplat till våra leveranser genom att bland annat ställa krav på våra IT-leverantörer både i Sverige och USA. Allt för att vi ska får ett mer effektivt system med mer rättvisande data.

Mer konkret innebär rollen:

  • Analys, prognos och budgetering för resultat och balansräkning kopplat till bränsleleveranser från Västerås (Intäkt & Marginal, leveranskostnader, fakturering, betalningar och förskott)
  • Ansvarig för analys av MAS/MAD för våra bränslekontrakt
  • Stötta Fuel Delivery team Västerås med analyser och ekonomiska frågor
  • SOX kontroller kopplat till våra leveranser
  • Utveckla finansprocessen kring leveranser för ökade effektivitet och bättre möta organisationens krav.
  • Ansvarig för prognos och analys av hedgekontrakt och dialog med treasury
  • Ansvarig för analys och prognos av garantikostnader

Du utgår från Westinghouse kontor på Finnslätten i Västerås, men har även möjlighet att arbeta hemifrån.

Din bakgrund  Vi söker dig som i botten har en akademisk utbildning och därefter hunnit skaffa dig en god erfarenhet av verksamhetsnära controllerarbete i en internationell miljö där det även har förkommit valutafrågor som du hanterat. Det även viktigt att du har en mycket god förståelse för affärssystem och olika business warehouselösningar. Som en sann ekonom är du självklart även riktig duktig på Excel.

Din profil  Vi letar efter dig som är vetgirig och nyfiken, du vill veta och förstå samt att du vågar kliva fram och komma med nya förslag och testa nya lösningar. Du känner ett starkt engagemang i dina ansvarområden och du skapar en god struktur i ditt arbete. Vi är en liten finansavdelningen inom Fuel Manufacturing med fyra personer, så det gäller att du är en lagspelare, för vi jobbar mycket som ett tight team och hjälper varandra. 

Westinghouse är ett globalt företag och världsledande inom kärnkraftsteknik, med över 10 000 anställda i 19 länder. Westinghouse Electric Sweden är koncernens kompetens- och utvecklingscenter för kokande vattenreaktorteknik och verkar samtidigt inom områdena kärnbränsle, kärnautomation, kärnkrafts- och kärnkraftverk.

Verksamheten i Sverige grundades 1969 som ASEA Atom och integrerades i det amerikanska företaget Westinghouse Electric Company år 2000. Idag har företaget mer än 50 års erfarenhet från kärnkraftsindustrin och cirka 900 anställda i Västerås och Täby. Läs gärna mer om oss på www.westinghousenuclear.com/sweden.

I alla N&L’s rekryteringsprocesser blir du testad. Både på ett logiskt och personligt plan. Med hjälp av Alva Labs genomför vi en objektiv rekryteringsprocess. Testerna tar ungefär 10-20 minuter vardera.

Låter detta intressant för dig? Din ansökan registrerar du på www.norenlindholm.se eller genom knappen nedan, gör detta så fort som möjligt då urval och intervjuer sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras gärna av Marie Lindholm hos Norén & Lindholm på 070-77 88 156.

Varmt välkommen med din ansökan!

Referens

norenlindholm2148

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till