Skapa en jobbvarning

Enter your email below to save this search and receive job recommendations for similar positions.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
You already suscribed to this job alert.
No Thanks
SE
Vad vill du jobba med?
Apply to this job.
Think you're the perfect candidate?
Ansök på företagets hemsida

You’re being taken to an external site to apply.

Enter your email below to receive job recommendations for similar positions.
Laboratorieansvarig till SLU at Poolia

Laboratorieansvarig till SLU

Poolia Umeå, Västerbottens län Full-Time
Ansök på företagets hemsida

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post


Vid institutionen för norrländsk jordbruksvetenskap på Sveriges lantbruksuniversitet (SLU) i Umeå bedriver vi forskning om växter och djur för att främja en hållbar livsmedelsproduktion. Nu söker vi en kompetent och positiv kollega som ska ansvara för analys- och laboratorieverksamheten hos oss. Är du en person med analytisk inriktning, som trivs med att samverka med människor från hela världen och känner dig redo för nästa utmaning då kan detta vara rätt tjänst för dig.

Om tjänsten
Du har i rollen ansvar för laboratoriet i sin helhet med allt vad det innebär. Vi analyserar olika prover som växter, jord, fodermedel, träck, urin, våmvätska och utandningsluften från korna. Du tar hand om förberedelse av analyser, deltar i analysarbete och i metodutveckling av nya analyser eller för nya instrument, samt ansvarar för kemikaliesystemet Klara. I arbetet ingår det också att instruera (svenska/utländska) nyanställda, gästforskare och projekt/examensarbetare i analyser, rutiner och säkerhet på laboratoriet. Du är den som säkerställer att laboratoriet fungerar som det ska och ansvarar för inköp, service och underhåll av verktyg och instrument, samt tillhandahåller underlag för hur instrument, maskiner och verktyg ska användas på rätt sätt.

Vem är du?
Rätt kandidat har naturvetenskaplig högskoleutbildning på minst kandidatnivå med inriktning mot kemi eller kemiteknik alternativt motsvarande dokumenterad kompetens. Du är erfaren och känner dig hemma i laboratoriemiljön. Du har specifikt kunskap om analyser med GC och våtkemiska analyser samt är förtrogen med provhantering och -beredning.

Som person är du duktig på att arbeta strukturerat och du planerar och organiserar ditt arbete väl. Du är trygg i din roll och anpassar ditt beteende till varje situation du sätts i, är serviceinriktad och prestigelös, men har även integritet och är diplomatisk i ditt sätt att kommunicera. Vidare ser vi att du har lätt för att se möjligheterna i förändringar och du har inga problem med att omständigheter ändras snabbt. Självklart ser vi att du är duktig på att kommunicera med olika typer av människor på både svenska och engelska obehindrat, såväl muntligt som skriftligt.

Förutom krav på datakunskaper i Officepaketet är det meriterande om du har erfarenhet av inköps- och faktureringsprogrammet Proceedo och kemikaliehanteringssystemet Klara. En utvecklingspotential finns inom institutionens övriga verksamheter. Har du därför intresse av och/eller kunskap om växthusförsök, NIR-analyser och spektrala instrument är det meriterande.


Om verksamheten
Institutionen för norrländsk jordbruksvetenskap
Forskning, grundutbildning och forskarutbildning bedrivs inom ämnena husdjursvetenskap, växtodlingslära och markvetenskap. Vi finns på två platser, dels Umeå campus där forskarna sitter och dels på Röbäcksdalen där vi har en forskningsladugård och en fältstation. På fältstationen utförs studier av växter för odling av foder och mat, men även ekologiska fältstudier som en del av infrastrukturen SITES. I vår forskningsladugård har vi drygt 120 mjölkkor som regelbundet ingår i verksamhetens försök. Försöken som genomförs är ofta inriktade på olika fodermedel och hur väl dom passar i mjölkproduktionen. Läs mer om vår verksamhet på www.slu.se/njv.

 
Apply to this job.
Think you're the perfect candidate?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: 58257