Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
Nej tack
SE
Vad vill du jobba med?

Lönechef till Vattenfall job in Stockholm at Poolia

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Du flyttas till en extern webbplats för att ansöka.

Ange din e-postadress nedan för att få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Lönechef till Vattenfall på Poolia

Lönechef till Vattenfall

Poolia Stockholm, Stockholms län Heltid
Ansök på företagets hemsida

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post


Brinner du för att få människor att utvecklas och växa i sin yrkesroll? Vill du vara delaktig i att bygga en modern och välfungerande lönefunktion genom processutveckling, digitalisering och gott ledarskap? Om du dessutom vill jobba i en internationell HR servicefunktion i ett attraktivt bolag som aktivt bidrar till ett fossilfritt liv inom en generation ska du läsa vidare, vi kan ha jobbet för dig! Vattenfall söker för rekrytering en erfaren lönechef som tillsammans med sina medarbetare ska påbörja en spännande förändringsresa.

Tjänsten, som är en tillsvidareanställning på heltid, är placerad på Vattenfalls huvudkontor i Solna. Välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten
Denna tjänst ligger inom Vattenfalls globala HR Services organisation, som ansvarar för leverans av HR tjänster till hela verksamheten. I Sverige är leveranserna av Lön, HR administration och HR Direkt organiserade i en enhet som kallas Service Delivery Core HR. Lönechef rapporterar till Director Service Delivery Core HR och ingår i ledningsgrupp.

Rollen som lönechef hos Vattenfall innebär operativt ansvar för leveransen av lön som omfattar ca 10 000 anställda, fördelade på ett 20-tal bolag. Teamet, som består av 23 medarbetare inom lön och produktionsförvaltning, är placerade på olika orter runt om i Sverige.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
Ditt uppdrag är att leda och utveckla löneteamet där du i nära samarbete med strategiskt ansvarig processledare driver effektivisering och förändringsarbete, vidareutvecklar lönerelaterade processer och verkar för att dessa harmoniserar med företagets globala och lokala policys. Här ansvarar du för att utbetalda löner är korrekta utifrån legala krav, kollektivavtal och skatteregler. Du har budgetansvar och tät kontakt med HR- och ekonomifunktion.

Som lönechef leder du den dagliga produktionen och kvalitetssäkrar lönefunktionens leverans. Du bidrar med ditt goda ledarskap för att säkerställa rätt kapacitet och kompetens genom att motivera, utveckla och skapa de bästa förutsättningarna för dina medarbetare. Vidare följer du upp avvikelser, upprättar analyser och föreslår åtgärdsplaner så att löneprocesser fungerar optimalt och uppfyller verksamhetens behov. Du är delaktig i olika projekt som drivs av processledare, exempelvis kring digitalisering och systemstöd. I ditt ansvar ingår dessutom att säkerställa att korrekt information gällande frågor kopplat till lön är dokumenterat som stöd till koncernens chefer och medarbetare.

Vem är du?
Vi söker dig med tidigare erfarenhet som lönechef med övergripande ansvar för lönefunktion och personal, företrädesvis inom ett större företag och gärna med internationell anknytning. Du har framgångsrikt drivit förändringsarbete och har erfarenhet av att leda och utveckla team. Här efterfrågas djupa kunskaper inom löneområdet där du självklart är väl insatt i lagstiftning och regelverk. Vi tror att du har en högskoleutbildning inom exempelvis ekonomi eller HR, alternativt en påbyggnadsutbildning inom lön.

För att lyckas i rollen ser vi framför oss en lyhörd ledare med förmåga att engagera, delegera och skapa ett positivt arbetsklimat som kan inspirera och motivera människor att uppnå gemensamma mål. Du är intresserad av att utveckla funktionen för Vattenfalls bästa och kan därför driva förändring, agera prestigelöst och aktivt söka samarbeten. Dessutom är du ansvarstagande och resultatinriktad med ett högt engagemang. Avslutningsvis önskar vi även att du har ett strukturerat förhållningssätt och besitter ett logiskt tänk med förmåga att se samband och flöden.

Tjänsten inkluderar många internationella kontakter och koncernspråket är engelska, därför är det ett krav att du uttrycker dig obehindrat på såväl svenska som engelska. Observera att din ansökan och CV ska vara på engelska.

Om verksamheten
Vattenfall är en del av Sveriges kritiska infrastruktur, därmed är många av tjänsterna säkerhetsklassade. Är denna tjänst säkerhetsklassad kommer säkerhetsprövning genomföras innan anställning, i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Säkerhetsprövningen omfattar registerkontroll och säkerhetsintervju. Utöver säkerhetsprövning görs drogtest på samtliga anställda.

Vattenfall är ett europeiskt energiföretag med cirka 20 000 anställda. I mer än 100 år har vi elektrifierat industrier, levererat energi till människors hem och moderniserat vårt sätt att leva genom innovation och samarbete. Vi vill nu göra det möjligt att leva fossilfritt inom en generation.

Vi är övertygade om att mångfald bidrar till att bygga ett mer lönsamt och tilltalande företag och strävar efter att vara goda förebilder när det gäller mångfald. Vattenfall arbetar aktivt för att alla anställda ska ha samma möjligheter och rättigheter oavsett ålder, etnisk eller kulturell bakgrund, könsidentitet och könsuttryck, religion/tro, sexuell läggning eller funktionsförutsättning.

Läs mer om oss på www.vattenfall.se

Fackliga företrädare; Michelle von Gyllenpalm (Akademikerna), Anders Bohlin (Unionen), Christer Gustafsson (Ledarna), Lennart Bengtsson (SEKO). Du når dem all via Vattenfalls växel 08-739 50 00.

 

Rekommenderade jobb

Lönechef till Vattenfall
Poolia Stockholm Heltidsanställd
Sjuksköterska med platsansvar rese- och vaccinmottagning
VaccinDirekt i Sverige AB Uppsala län - Uppsala Heltidsanställd
Ej angett
Projektchef
AMF Fastigheter AB Stockholms län - Stockholm Heltidsanställd
Ej angett
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: 59946