SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Manager Director till Aerzen Scandinavia jobb i Arlandastad på Reperio Search

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Alla Jobb

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida
Manager Director till Aerzen Scandinavia på Reperio Search

Manager Director till Aerzen Scandinavia

Reperio Search Arlandastad, Stockholms län Heltid
Ansök på företagets hemsida

Är du en affärsmässig ledare med förmågan att skapa en vinnande kultur i en internationell organisation? Då Aerzen Scandinavias nuvarande Manager Director ska gå i pension söker vi nu hans efterträdare. Din utmaning blir att skapa en fortsatt stark och lönsam tillväxt genom ett inspirerande och affärsinriktat ledarskap. Aerzen är ett välkänt tyskt företag som tillverkar högpresterande premiummaskiner för industrin och här får du en stark organisation och ett välkänt varumärke i ryggen.

Om företaget

Sedan år 1864 har Aerzen tillverkat högpresterande maskiner för industrin. Företaget har utvecklats, från att tidigare ha varit en enda lokal maskinfabrik till att vara en global leverantör av tillförlitliga, högpresterande och energieffektiva blåsmaskiner och skruvkompressorer över hela världen. Längs vägen har företaget gått i spetsen när det gäller innovation inom området av komplexa och krävande applikationer för transport av luft och gaser. Aerzen har även utvecklat flera nya teknologier som inte bara svarat på marknadens behov utan även vidareutvecklat den.

Om tjänsten

Som Manager Director för Aerzen Scandinavia är du bolagets högsta chef och har det yttersta ansvaret över verksamheten vilket bland annat innefattar försäljnings-, personal-, arbetsmiljö- och budgetansvar. Du ska leda och utveckla verksamheten i enlighet med bolagets mål och vision, ägarnas krav, kundernas förväntningar och gällande lagar och avtal.

Du arbetar målinriktat för att skapa en verksamhet som värdesätter kundnöjdhet, kvalitet och kostnadseffektivitet. I rollen krävs förmågan att du kan lyfta blicken och tänka strategiskt för att vara steget före. Som Manager Director rapporterar du till Director Western Europe som sitter i England.

I övrigt innebär tjänsten bl.a. att:


  • Styra och leda företaget så att överenskomna budgetmål för orderingång, omsättning och intjäning uppnås.

  • Upprätthålla och vidareutveckla en sund försäljnings- och marknadsföringsstrategi för företagets kompletta produktportfölj.

  • Övervaka den ekonomiska kontrollen av verksamheten enligt överenskomna företagsmål, regler och standarder. Som MD har du givetvis fullt resultatansvar för verksamheten

  • Säkerställa hög kvalitet för QHSE-frågor och övrigt i linje med ISO 9001, 14001 och 45001 standarder och förfaranden.

  • Leda och utveckla personal enligt överenskomna policyer samt ansvar för rekrytering.

  • Säkerställa att kvaliteten på det arbete som företaget utför uppfyller kundernas förväntningar.

  • Upprätthålla starka relationer med kollegor i Tyskland och i hela den västeuropeiska regionen för att säkerställa framgång och dra nytta av tillgänglig kunskap och strategier.

Placering för tjänsten är på Aerzens Scandinavias kontor i Arlandastad. Du kommer att resa frekvent till de övriga nordiska länderna, Tyskland, men också till andra västeuropeiska länder.

Vem är du?

Vi tror att du har en relevant universitets- eller högskoleutbildning och en MBA är högst meriterande. Du har några års erfarenhet av en kommersiell ledarroll med goda försäljningsresultat B2B gentemot industrin. Erfarenhet av en affärsdriven, investeringstung och kundorienterad verksamhet inom industrin ser vi som ett krav. Du har således industriteknisk kompetens och har du dessutom erfarenhet av tryckluft och processgas så är det en fördel. Tjänsten kräver flytande kunskaper i skandinaviska samt professionella kunskaper i engelska. Kunskaper i tyska samt erfarenhet av tysk företagskultur ser vi som meriterande.

Som person har du en inspirerande och coachande ledarstil och du lyfter dina medarbetare till nya nivåer. Du har en helikoptersyn och kan visualisera möjligheter och besitter en god förmåga för problemlösning. Vi ser dessutom att du har en god förståelse för matematik och analytiska färdigheter. Du besitter en inre drivkraft, är kommunikativ och anpassningsbar samt kan hantera kulturella skillnader. Du är dessutom en utmärkt kommunikatör som kan hantera kunder i alla ändar av spektrumet.

Känner du igen dig i ovan beskrivning? Då ser vi fram emot din ansökan!

I den här rekryteringen samarbetar vi med Reperio Search AB. Tveka inte att skicka in din ansökan nedan eller har du några frågor om tjänsten så är du varmt välkommen att kontakta rekryteringskonsult Fredrik Hellström på telefon 073 – 540 03 31 eller Malin Nordh på telefon 072 – 325 66 96.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: teamtailor-2384233-571358