Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Kontrollanläggningsingenjör - hjälpkraft/lokalkraft till Svenska kraftnät jobb i Sundbyberg på Svenska Kraftnät

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Kontrollanläggningsingenjör - hjälpkraft/lokalkraft till Svenska kraftnät på Svenska Kraftnät

Kontrollanläggningsingenjör - hjälpkraft/lokalkraft till Svenska kraftnät

Svenska Kraftnät Sundbyberg, Stockholms län Heltid

Vill du arbeta i en föränderlig och utvecklande miljö där du bidrar med din kompetens och blir en viktig länk i arbetet för att hela Sverige lyser? Vi söker nu en kontrollanläggningsingenjör med fokus på hjälpkraft och lokalkraft.Om tjänsten

Svenska kraftnät söker nu dig som har ett stort teknikintresse, har god kunskap om lokal- och hjälpkraftsanläggningar och som vill använda och utveckla den kompetensen ytterligare. Du kommer att tillhöra enheten Stationsautomation som för närvarande består av 20 personer och vars främsta uppgift är att stödja investeringsverksamheten inom Svenska kraftnät med teknisk kompetens samt vara en tydlig kravställare på den tekniska utformningen av våra anläggningar.

Tjänsten är placerad på vårt huvudkontor i Sundbyberg. Det kan också finnas möjlighet att placeras på något av våra lokalkontor i Sundsvall eller Sollefteå.
Inrikes och utrikes resor förekommer i tjänsten.Dina arbetsuppgifter

I rollen som kontrollanläggningsingenjör inom lokal- och hjälpkraft kommer du främst att ansvara för principerna för lokalkraft, hjälpkraft och montage av kontrollanläggningen för transmissionsstationer hos Svenska kraftnät. Tillsammans med kollegor på enheten tar du fram Svenska kraftnäts kravställning. Du kommer att arbeta med uppdateringar och framtagning av nya tekniska riktlinjer för lokalkraft, hjälpkraft och montage av kontrollanläggningen. I projektverksamheten kommer du att granska 400 V ställverksutformning, kontrollanläggning/styrsystem för lokalkraft/hjälpkraft och delta på FAT, SAT och besiktningar av dessa anläggningar. Vidare kommer du att rita/ta fram lokalkraftsscheman samt granska dimensionering av dessa anläggningar, belastningsberäkningar/selektivplaner. I rollen ingår även att stötta vår underhållsverksamhet i kontrollanläggningsfrågor inom lokalkraft, hjälpkraft och montage samt att arbeta med metoder för kvalitetssäkring av leveranser av lokal- och hjälpkraft.Din bakgrund

Vi söker dig som har en Civil- eller högskoleingenjörsexamen inom elkraft eller på annat sätt förvärvade kunskaper motsvarande detta.
Vidare har du:

  • flera års erfarenhet av att arbeta med lokalkraft- och hjälpkraftsanläggningar, gärna inom energi eller industrisektorn
  • B-körkort
  • goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift

Vi ser det som meriterande om du har:

  • arbetat med lokalkraft och hjälpkraftsanläggningar inom region- eller transmissionsnätet med kunskaper om anslutningar till oklindning
  • kunskaper om TN-S och TN-C system
  • kunskap om standarder inom lokalkraft/hjälpkraft, elinstallationsregler och montageprinciper för kontrollanläggning
  • kunskap om anslutande spänning i lokaltransformator (distributionsspänning)
  • kunskap Transformatortyper, nollpunktsbildare, jordningssystem (spoljordardade system, nollpunktsmotstånd och reaktor eller annan utformning)
  • kunskap inom 20, 11 kV och 400 V kablar, förläggning av kontrollkabel, dimensionering osv.
  • kunskaper på montageprinciper av kontrollanläggning för transmissionsnät eller regionnät


Dina personliga egenskaper

För att lyckas i rollen söker vi dig som kan arbeta självständigt och som trivs med det. Som person har du hög ansvarskänsla och tar ansvar för att dina arbetsuppgifter blir gjorda samt driver dina processer framåt. Du känner dig bekväm med att fatta egna beslut och är lösningsfokuserad. Då rollen innebär att du kommer att ha många varierande kontaktytor behöver du ha lätt för att arbeta tillsammans med andra, bygga goda relationer samt kunna kommunicera med olika målgrupper i både tal och skrift. Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Vill du veta mer?

I den här rekryteringen samarbetar vi med Technogarden AB. Kontakta gärna Karin Segerholm på mail; [ Link removed ]  eller tel. nr. 070-616 50 40.

Kontaktperson hos Svenska kraftnät är rekryterande chef Urban Selin, tel. nr. 010-475 85 53.
Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO, tel. 010-475 84 77 och Mikael Wallin, ST, tel. 010-475 84 94.
Du når oss också via e-post: [ Email address blocked ] . På grund av semestertider kan det vara lättare att nå oss via mail. Svarstiden kan vara något längre än vanligt.Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 22 augusti 2021. Vi behandlar ansökningar löpande så vi välkomnar din ansökan så snart som möjligt. Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

 

Rekommenderade jobb

Kontrollanläggningsingenjör - hjälpkraft/lokalkraft till Svenska kraftnät
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltid
Svenska kraftnät söker Bygg och markingenjör
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltidsanställd
Svenska kraftnät söker verksamhetsledare inom digitalisering
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltidsanställd
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 1472_GS_Svenskakraftnät