Jobbet Konsultativ sjuksköterska psykiatri med utbildning och erfarenhet inom psykiatrisk vård har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Konsultativ sjuksköterska psykiatri med utbildning och erfarenhet inom psykiatrisk vård publicerad av Malmö Stad

Heltidsanställd
Malmö

ArbetsbeskrivningArbetsuppgifter

Vi har som mål att alla personer som har en psykiatrisk diagnos eller psykisk ohälsa, i förvaltningens verksamheter ska ges en personcentrerad omvårdad utifrån ett salutogent synsätt. Som psykiatrisjuksköterska hos oss, ger du ett grundläggande stöd till personalen. I samarbete med personal och anhörigkonsulent ges stöttning till patient/brukare och anhöriga. I arbetet ingår att handleda och utbilda omvårdnadspersonal, legitimerad personal och handläggare. Utbildningarna sker i grupper om 25 personer och pågår kontinuerligt under terminerna. Du kommer ha en viktigt och central roll då du arbetar mot hela vår organisation.

I rollen som konsultativ psykiatrisjuksköterska är det viktigt att ha ett helhetsperspektiv runt patienter/brukare med psykisk ohälsa och för de insatser som är nödvändiga för att ge god vård och trygghet både med interna och externa aktörer i vårdkedjan. I uppdraget ingår även omvärldsbevakning, där du bidrar med förslag till utveckling av den kommunala psykiatrin. Som psykiatrisjuksköterska är du inte patientansvarig.

Du bidrar till att omvårdnaden är evidensbaserad genom att aktivt arbeta för att öka kunskapen inom området med fokus på den enskilde patienten/brukaren.

En viktig del i rollen är att ge information, utbildning samt svara på frågor om psykisk ohälsa till patient/brukare och anhöriga.                 

Schemat är förlagt på dagtid måndag-fredag. Vi har flextid.Kvalifikationer

Vi söker dig som är specialistsjuksköterska psykiatri eller legitimerad sjuksköterska med utbildning och erfarenhet inom området psykiatri.

Då arbetet till stor del innefattar kommunikation och dokumentation, är det ett krav att du kan uttrycka dig väl i svenska språket i såväl tal som skrift samt har god datorvana. 

Som person är du positiv och serviceinriktad. Du har förmåga att arbeta både självständigt och i team samt besitter goda handledaregenskaper. Det är meriterande om du har erfarenhet av att handleda och utbilda.

För att lyckas väl i rollen är det viktigt att du har en god samarbetsförmåga samt förmåga att samverka med andra yrkesgrupper såväl internt som externt för att tillgodose den enskildes omvårdnadsbehov och välbefinnande. Du har ett genuint intresse av att arbeta med psykiatrisk vård, har ett engagemang för att handleda olika personalkategorier och anhöriga samt är lyhörd för patient/brukares och anhörigas behov.

Tjänsten passar dig som har god planerings- och prioriteringsförmåga. Du behöver ha ett gott bemötande och god samarbetsförmåga. Vi välkomnar förmåga till nytänkande och ser stora fördelar med att du aktivt vill vara med och utveckla verksamheten.Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Avdelningen för hälsa och förebyggande ansvarar för insatser inom områdena hälsofrämjande och förebyggande arbete. Viktiga hörnstenar i avdelningens arbete är att utveckla nya former för social gemenskap och delaktighet i samhället. Avdelningen verkställer beslutade insatser enligt socialtjänstlagen (SoL) och utför insatser enligt hälso- och sjukvårdslagen samt har ett särskilt angeläget uppdrag med fokus på att öka livskvaliteten och motverka ofrivillig ensamhet hos våra äldre samt utveckla nya former för detta arbete.

Avdelningens verksamheter omfattas av mötesplatser för äldre, dagverksamheter, fixartjänster, fallprevention, uppsökande verksamhet, anhörigstöd, ledsagarservice, kontaktperson, avlösning i hemmet, konsultativa demens- och psykiatrisjuksköterskor och Silviasystrar.

Vi söker dig som är legitimerad sjuksköterska med utbildning och erfarenhet inom psykiatrisk vård och som har ett genuint intresse för att arbeta med och utveckla området.Information om tjänsten

Anställningsform: Tillsvidare
Omfattning: Heltid
Antal tjänster: 1
Tillträde: Enligt överenskommelseÖvrigt

Vi kan komma att kalla till intervju under annonseringstiden.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov. 

Referens

20201951

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till