Jobbet Konstruktör av plastkomponenter till världsledande Senseair har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Konstruktör av plastkomponenter till världsledande Senseair publicerad av Bravura

Heltidsanställd
Hudiksvall

Arbetsbeskrivning

Vill du arbeta med innovation och konstruktion av världsledande produkter? Har du erfarenhet av plastkonstruktion och vill utvecklas bland ingenjörer och forskare på ett attraktivt bolag i stark tillväxt? Välkommen till ett utvecklingsteam som jobbar för att ”make sense of air”.

Om företaget

Senseair är ett globalt, högteknologiskt företag som utvecklar och tillverkar sensorlösningar för bland annat koldioxid (CO2) och alkohol i luften. Företaget har verksamhet i Sverige, Tyskland, USA och Kina. Senseair arbetar med två av de mer utmanande problemen i världen idag: säker alkoholmätning och mätning av den allt sämre luftkvaliteten. Varje år dödar alkohol 2,5 miljoner människor över hela världen. Utöver det sker ett stort antal skador och trauma som hamnar utanför statistiken. Senseairs alkoholsensorer är utvecklade tillsammans med en grupp ledande biltillverkare, och med stöd från den amerikanska regeringen. Syftet är att skapa en helt ny generation ”osynlig” och bättre accepterad teknologi för att upptäcka alkohol i fordon. Den osynliga gasen koldioxid påverkar inte bara vår miljö och jordens atmosfär - eftersom vi lever 92% av våra liv i inomhusmiljö är luftkvaliteten också viktig för vår hälsa och förmåga att arbeta och verka. Du hittar Senseairs lösningar för mätning av luftkvalitet i byggnader, fordon, miljöstationer, medicinska applikationer, livbåtar, fabriker, gruvor etc. I april 2018 köpte Asahi Kasei Group upp företaget, och de har valt att investera i den svenska verksamheten. Idag arbetar runt 170 personer nationellt inom företaget i Delsbo, Kista och Västerås. Internationellt finns Senseair i Chengdu, Chicago och Düsseldorf. https://senseair.com/

Arbetsuppgifter

Som utvecklingsingenjör (inom kompetensområdet mekanik) arbetar du med plastkonstruktion i 3D Solid Works. Du jobbar med ytmodellering och friformskonstruktion och utvecklar helt nya produkter eller nya funktioner i befintliga produkter och väljer material och produktionsprocess efter ändamål. Du utvecklar plast i solida former med funktionella ytor som kombineras med elektronik. Du dokumenterar och validerar teknisk kravställning och kvalitetsstandarder, testar och utvärderar konstruktionen samt har ett nära samarbete med leverantörer av plastprodukter för att säkerställa att konstruktionen kan tillverkas med rätt placering och typ av gjutlinjer, släppvinklar och andra produktionsnära specifikationer. Du har en bred roll med stor del eget konstruktionsarbete som samtidigt ställer krav på din kommunikativa förmåga. Du, tillsammans med utvecklingsteamet arbetar tätt för att säkerställa att konstruktionen kan sättas samman till en komplett Senseair-produkt med hög kvalitet och pricksäker funktionalitet.

Formella krav

• Ingenjörsutbildning (innehållande konstruktion) • 3-5 års erfarenhet av plastkonstruktion • Gedigen erfarenhet av 3D konstruktion • Du är kommunikativt stark på engelska i både tal och skrift • Erfarenhet av att designa plast med funktionella ytor är mycket meriterande, liksom kunskap inom optik och elektronik • IATF 16949, och erfarenhet av volymproduktion är mycket meriterande För att lyckas i rollen är du en lagspelare som trivs i en producerande och konsultativ roll. På utvecklingsavdelningen finns inte svaren sedan tidigare, det krävs mycket samarbete och kreativitet för att komma i mål med utvecklingsprojekten. Du är medveten om att din prestation och problemlösningsförmåga bidrar till hela teamets leverans och Senseairs ställning som ledande innovationsföretag på världsmarknaden.

Övrig information

• Det här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. Du initialt en anställning hos Bravura, men det är uttalat att Senseair har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem. Start: Enligt överenskommelse med hänsyn till uppsägningstid Plats: Delsbo. Alternativt placeringsort Kista eller Västerås med resor till Delsbo enligt överenskommelse. Lön: Enligt överenskommelse. Kollektivavtal med teknikföretagen Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna här Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: https://www.bravura.se/din-karriar. Har du problem med att skicka in din ansökan eller frågor kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, info@bravura.se eller ringa vår växel 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller. Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan! Sökord: utvecklingsingenjör, mekanikkonstruktör, mekanikingenjör, ingenjör, plast, plastic, development, mechanical design, 3D, Solid Works, plastic moldning, Senseair, Delsbo, Hälsingland, Hudiksvall, R&D, Research and Development

Referens

2477301

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till