Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Koncernredovisningschef till expansiva OX2 jobb i Stockholm på SJR AB

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Koncernredovisningschef till expansiva OX2 på SJR AB

Koncernredovisningschef till expansiva OX2

SJR AB Stockholm, Stockholms län Heltid


OX2 är Europas ledande utvecklare inom storskalig landbaserad vindkraft och behöver nu förstärka ekonomiteamet med en Koncernredovisningschef. 


Om tjänsten

OX2 söker en affärsinriktad koncernredovisningschef som vill anta möjligheten och äga helhetsansvaret för koncernredovisningen. Vi söker dig med erfarenhet från att jobba i en koncern med internationella dotterbolag och som lockas av att få vara med på OX2 fortsatta resa. Som Koncernredovisningschef kommer du få en central roll och yttersta ansvaret för koncernens redovisning och den finansiella rapporteringen. I rollen kommer du involveras i nya förvärv och stödja ledningsgruppen med sakkunnig analys. Rollen kommer ge dig möjlighet att få arbeta i en snabbrörlig, dynamisk miljö bland kompetenta och positiva kollegor. Du rapporterar till Ekonomichefen och kommer arbeta nära CFO och övriga kollegor i koncernen. Upprätthålla externa kontakter med revisorer och andra rådgivare. 

Huvudsakliga arbetsuppgifter

 • experten på IFRS 
 • ansvarig för koncern konsolideringen enligt K3 & IFRS  
 • framtagande av finansiella rapporter (delårsrapporter och årsredovisning)
 • säkerställa och underhålla koncernens redovisningsprinciper och rutiner 
 • ansvaret för koncernens konsolideringssystem 
 • vara en del av ekonomi ledningsgruppen
 • koncernjusteringar/koncernbolag
 • rådgivande i skattefrågor
 • kontakten med revisorer
 • delaktig internkontroll
 • förvärvsanalyser och reavinstavräkingar
 • rådgivande till internationella redovisningsbyråer
 • stötta Ekonomichef/CFO i olika finansiella projekt

Din profil 

Vi söker dig med relevant akademisk utbildning, gedigen redovisnings erfarenhet och flera års erfarenhet i rollen som koncernredovisningschef. Du har arbetat i en internationell verksamhet och är van att arbeta med utländska dotterbolag.  Du drivs av att jobba i föränderlig miljö och av möjligheten att sätta din prägel på koncernredovisnings- och rapporteringsrutinerna. 

För att trivas i rollen är det viktigt att du gillar förändring, är nyfiken och har stark affärsförståelse. Du drivs av att arbeta mot mål, är orädd och tycker om utmaningar. Som koncernredovisningschef samarbetar och stöttar du både kollegor och dotterbolag, därför är det viktigt att vara en lagspelare och ha en god kommunikativ förmåga. Den vi söker är också ansvarsfull, har hög integritet och kan arbeta självständigt. För att passa in här bör du vara lösningsorienterad och trivas i en prestigelös miljö med frihet under ansvar. Du har erfarenhet av att producera årsredovisningar och ha stark kunskap om konsoliderings system. 

Du är proaktiv i att söka information och en stark kommunikatör med god förmåga att bygga relationer. Vi förväntar oss att ni får stor genomslagskraft, även utan formellt ledarskap. En positiv syn och anpassningsförmåga till förändring är ett krav i vår snabbrörliga organisation. Du måste också vara flytande på både svenska och engelska för denna roll.

Vad vi erbjuder dig

Möjligheten att driva förändringar i ett expansivt och modernt bolag. Vi utmanar varandra att prova nya sätt. Frihet med ansvar och chansen att alltid lägga till ditt perspektiv och hjälpa oss att vara ett företag där vi lär av varandra och växer tillsammans. Vi sitter i fina lokaler med ett utmärkt läge i Stockholm, Gamla stan.

Vi brinner för vårt arbete, stolta över vårt företag och är nyfikna på framtiden. I vår vänliga, internationella och öppna miljö är våra skillnader våra styrkor. Viktigast är att vi har kul tillsammans!

Om bolaget

OX2 är Europas ledande utvecklare inom storskalig landbaserad vindkraft. Under de senaste sex åren har OX2 installerat flest landburna vindkraftverk i Europa, enligt statistik från branschorganisationen WindEurope. OX2 utvecklar även havsbaserad vindkraft och solkraft. Genom att utveckla, bygga och förvalta förnybar kraftproduktion driver OX2 omställningen mot en mer hållbar framtid. 

OX2 utvärderar för närvarande en notering. OX2 har en stark projektportfölj som utvecklas löpande efter marknadens behov och förutsättningar. OX2 har verksamhet i Sverige, Finland, Polen, Frankrike, Italien. Huvudkontoret ligger i Stockholm, Sverige.  OX2 har för andra året i rad fått utmärkelsen Sweden's Best Managed Companies, som delas ut av Deloitte i samarbete med Nasdaq. Besök gärna OX2 hemsida: [ Link removed ]

Ansökan 
I denna rekrytering har OX2 valt att samarbeta med SJR. Urval och intervjuer fortsätter i mitten av augusti då arbetet återupptas igen. Så vänta inte förlänge med din ansökan.

För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Therese Kraft.

Tänk på att din ansökan inte ska innehålla uppgifter kring hälsa, medborgarskap, sexuell läggning eller medlemskap i fackförening. Notera även att vi tyvärr inte kan ta emot CV via e-post. 


Varmt välkommen med din ansökan!

För information om hur vi behandlar kandidaters personuppgifter se vår integritetspolicy [ Link removed ]   


Titel: Koncernredovisningschef


 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: teamtailor-1200562-272615