Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Koncerninköpschef Nordic Paper jobb i Karlstad på ValueOne

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Koncerninköpschef Nordic Paper på ValueOne

Koncerninköpschef Nordic Paper

ValueOne Karlstad, Värmlands län Heltid

ValueOne rekryterar en erfaren koncerninköpschef till vår kund Nordic Paper i Karlstad. Är du en rutinerad ledare med minst tio års erfarenhet av en liknande roll på internationell nivå och bakgrund från tillverkande industri alternativt processindustri kan vi erbjuda dig en spännande tjänst med goda utvecklingsmöjligheter inom koncernen.

Nordic Paper är en skandinavisk specialpappersproducent som tillverkat högkvalitativt papper sedan 1800-talet. Vi har fyra pappersbruk belägna i Bäckhammar, Åmotfors och Säffle samt i norska Greåker. Huvudkontoret finns i Karlstad. Vid våra bruk i Bäckhammar och Åmotfors tillverkar vi kraftpapper som bland annat används till bärkassar, säckar och förpackningar. I Säffle och Greåker tillverkas greaseproofpapper, vilket är ett fettresistent papper vars användningsområden främst är inom livsmedelssektorn, exempelvis som bakplåtspapper.

Efterfrågan på pappersbaserade produkter ökar ständigt och vårt högkvalitativa papper är ett hållbart och miljövänligt alternativ. Som ett av de ledande bolagen i branschen levererar vi hållbara produkter till kunder i över 80 länder. Sedan hösten 2020 är Nordic Paper noterat på Nasdaq Stockholm

Om rollen

I rollen som koncerninköpschef på Nordic Paper leder du ett team på sju personer och ansvarar för att driva företagets inköpsverksamhet och val av leverantörer. Det innebär att du ansvarar för Category Management, Strategiskt inköp, Projektinköp och Logistikinköp. Som koncerninköpschef svarar du även för att skapa en effektiv och smidig inköpsprocess innehållande processer och delar av operativt arbete för anmodan, avrop, inleverans och leverantörsfakturering.

Resor ingår i tjänsten.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Formulera och kontinuerligt uppdatera företagets strategi för inköpsverksamheten.
  • Genomföra ett kategoribaserat arbetssätt, med kategoriteam och styrgrupper i alla köpkategorier.
  • Involvera inköp och strategiska leverantörer i investeringsprojekt, från tidiga skeden till genomförande och verifieringar.
  • Vidareutveckla leverantörsbasen.
  • Förhandla fram leveransavtal med befintliga leverantörer och optimera villkor (Total Cost).
  • Vidareutveckla det operativa inköpsflödet, så att alla köp sker från utvalda leverantörer och på ett effektivt och enkelt sätt.
  • Säkerställa och utveckla kompetens i den egna organisationen.
  • Leda och fördela arbetet.
  • Definiera, sammanställa KPI:er med avseende på inköp.
  • Rapportering, vanligen månadsvis.
Erfarenhet och kompetens

För att du ska bli aktuell för rollen krävs att du har en relevant högskoleexamen och minst tio års erfarenhet från en liknande roll inom industriföretag eller processindustri i en internationell miljö. Det är viktigt att du har kunskaper i kategoribaserat arbete och är van att skapa och utveckla goda och lönsamma leverantörsrelationer. Dina många år i chefsposition har dessutom givit dig stor vana från att leda och utveckla organisationer och verksamheter. Självklart behärskar du både svenska och engelska i tal och skrift. Vi ser det som en fördel om du erfarenhet från handel med virke, massa, kem, transporter och el eller har medverkat i större investeringsprojekt.

Som chef bedriver du ett tydligt ledarskap och har ett lösningsorienterat och proaktivt arbetssätt. Du är tydlig i din kommunikation och ser dig själv som en i laget. Struktur och ordning och reda på siffror är en självklarhet för dig. Vidare värdesätter vi förmåga till helhetssyn, flexibilitet och en uthållighet som gör att du sällan tappar målet ur sikte.

Ansökan

Ansökan och CV skickar du in via vår hemsida: [ Link removed ] . Vi hanterar ansökningar och tillsätter tjänster löpande, så skicka gärna in din ansökan så snart som möjligt. Har du frågor om uppdragen är du välkommen att kontakta Olof Widmark på telefon: 070-786 80 99 alternativt 010 332 29 20.  

ValueOne är specialister inom supply chain management, inköp och logistik. ​Vi erbjuder våra kunder tjänster inom tre affärsområden: uthyrning av inköp- och logistikkonsulter, rekrytering av inköpare och logistiker samt utveckling av företags supply chain verksamheter vad avser strategi, modell, metod, process, organisation och kompetens.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: valueone1696