Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Kommunikationschef Sandvik Materials Technology -Strip Division jobb i Stockholm på Randstad AB

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Kommunikationschef Sandvik Materials Technology -Strip Division på Randstad AB

Kommunikationschef Sandvik Materials Technology -Strip Division

Randstad AB Stockholm, Stockholms län Heltid


arbetsbeskrivning.

Vill du ha chansen att sätta standarden på kommunikationen i ett globalt bolag som är i uppstarten av att noteras separat på börsen? Brinner du för att driva och utveckla en kommunikationsenhet?

Då kan du vara vår nya Kommunikationschef, välkommen med din ansökan!

Sandvik Materials Technology (SMT) har påbörjat en spännande resa med att utforska möjligheten till att bli ett eget börsnoterat bolag på Nasdaq Stockholm.

Med en tydlig riktning för den resa vi står inför, syftar vi till att bli ett starkare och självständigt företag inom vår industri. Detta med utgångspunkt som ledare inom teknologin och som progressiv affärspartner där vi sitter i förarsätet vad gäller hållbarhet. 

På Sandvik Materials Technology är vårt uppdrag mycket mer än att leverera bra produkter, teknologi och processer – genom samarbete utvecklar vi de bästa lösningarna efter våra kunders behov. Med nyfikna medarbetare och säkerheten som vår första prioritet, skapar vi en arbetsmiljö där du kan utvecklas både som person och i ditt arbete.

Är Du redo att anta denna utmaning tillsammans med oss? Häng med på vår resa till att bli ett fristående bolag! 

Till SMT Strip Division söker vi nu en engagerad, strukturerad och driven Kommunikationschef. 


ansvarsområde.

Som Kommunikationschef driver och leder du kommunikationsfunktionen inom divisionen Strip. Du möjliggör genomförandet för framtagen affärsstrategi genom att taktiskt och operativt planera, koordinera och genomföra aktiviteter för att säkerställa en professionell kommunikation genom diverse olika kanaler. Du utvecklar kommunikationsstrategier och planerar det årliga kommunikationshjulet med tillhörande aktiviteter.

Vidare i rollen agerar du representant för Strip divsionen i olika kommunkationsforum inom Sandvik Materials Technology och ansvarar för texter och innehåll om Strip divisionen till företagets övergripande kommunikationsleveranser såsom årsredovisning, kapitalmarknadsdag, företagskampanjer etc. Du arbetar i nära samarbete med både HR gällande Employer Branding och förändringsledning och Marknadskommunikation gällande att lyfta bra exempel om vårt erbjudande och hållbarhetsarbete. Du hanterar och utvecklar Strips intranät, Strips företagswebbinnehåll och agerar support för kommunikation i sociala medier. I uppdraget ingår även att stötta och utbilda chefer i kommunikativt ledarskap.

I rollen ingår även att:
  • Stödja och utveckla planer för ledingskommunikation gentemot externa intressenter.
  • Utveckla gemensamma och effektiva verktyg och arbetssätt inom kommunikationsområdet.
  • Delta i olika projekt kopplade till kommunikation.
  • Ansvara för kriskommunikation och att förbereda mediaärenden för divisionen.
  • Delta aktivt i SMT kommunikationsforum.
  • Du tillhör Division Strip inom Sandvik Materials Technology och rapporterar till divisionschefen. Placering i både Stockholm och Sandviken är möjligt för tjänsten.


arbetstider.

Anställningsform: Tillsvidareanställning
Omfattning: Heltid
Tillträde: Enligt överenskommelse
Arbetstid: Dagtid


kvalifikationer.

Du har en högskoleutbildning inom Kommunikation och/eller journalistik alternativt relevant dokumenterad arbetserfarenhet som vi bedömer som likvärdig. Du har minst fem års erfarenhet av att arbeta med kommunikation i ett multinationellt företag där du med hög kvalitet har utvecklat och arbetat med kommunikation över flera kanaler. Du har kunskap och erfarenhet av intern och extern kommunikation och dess effekter såväl strategiska och taktiska som i operativa uppgifter. Du är van att analysera strategiskt material och ha ett strategiskt tänk samtidigt som du har de tekniska färdigheterna för att upprätta och leverera planer, presentationer samt diverse kommunikationsmaterial som kris, press och förändringskommunikation.

Då rollen innebär mycket internationell kommunikation behöver du ha mycket goda kunskaper i engelska och svenska i både tal och skrift. 

För att passa och trivas i rollen har du ett naturligt driv och tycker om att målmedvetet driva ett team och en företagskommunikation som inspirerar såväl nuvarande som framtida medarbetare. Du har god förståelse för olika kulturer och har ett nätverkande arbetssätt. Du möjliggör ett gott teamsamarbete och har förmågan att inspirera och motivera andra människor till egen individuell utveckling inom sitt yrkesområde. Du har ett naturligt gott sinne för layout och grafisk form. 

Som person är du engagerande och har ett naturligt professionellt kommunikativt sätt. Du är öppen och för dig är det naturligt att skapa dialog med andra kollegor och medarbetare i organisationen för att på så sätt uppmuntra till nya idéer och nytt tänkande och samtidigt samla in värdefull input.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.


ansökan.

Senast 2022-01-23 önskar vi få din ansökan. Urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För mer information om tjänsten är du välkommen att kontakta:
Nathalie Löfvenmark, Rekryteringskonsult, [ Email address blocked ]

Fackliga representanter:
Stefan Jonsson, Unionen SMT Sandviken, 070-396 03 00
Mette Frodigh, Akademikerföreningen SMT Sandviken, 070-202 48 08
Kjell-Åke Klockervold, Ledarna SMT Sandviken, 070-314 24 43 
 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 201372555