Jobbet Kock/kokerska sökes till Linbärets förskola har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

Kock/kokerska sökes till Linbärets förskola publicerad av Malmö Stad

Heltid
Malmö
9 ansökningar

Arbetsbeskrivning


Om arbetsplatsen

I Malmö stad arbetar vi med respekt, engagemang och kreativitet för att utveckla Malmö. Vi har Sveriges viktigaste jobb. Hos Malmö stad finns framtidens arbetsplats. Här gör vi skillnad. Vi skapar en ekologisk, ekonomisk och socialt hållbar stad. Vill du vara med och påverka?

Linbärets förskola är en förskola med fyra avdelningar, och ligger i natursköna Käglinge, Oxie. Förskolan har en fin utemiljö och en närhet till Käglinge rekreationsområde, dit man gärna går på upptäcksfärder med barnen. Förskolan har fräscha nyrenoverade lokaler med gemensamt torg som mötesplats för alla avdelningar. Torget har direkt anslutning till köket, vilket medför goda förutsättningar för kock, medarbetare och barn att gemensamt skapa lust och engagemang kring måltidspedagogik och hälsosam livsstil. Köket är ett tillagningskök, där all mat lagas från grunden.

Ett av förskolans utvecklingsområden är ”Lärande för hållbar miljö” och ett konkret sätt att arbeta med detta är att odla sådant i förskolans odlingslådor som sedan går att använda i matlagningen. Förskolan har också nyligen erhållit en kompost och håller därför på att utveckla ett kretsloppstänk kring hur matrester tas tillvara på- från ”bord till jord”, helt enkelt. Förskolan är i uppstartsprocess gällande att införa måltidsråd, för att utveckla inflytandet hos barnen gällande kosten, samt att skapa ett gemensamt engagemang kring måltidsfrågorna överlag.

Linbärets förskola ingår i ett förskoleområde tillsammans med fyra andra förskolor. Tillsammans har området en förskolekör och en av förskolorna i området har även ett eget förskolebibliotek, som alla förskolorna nyttjar. Som kock ingår man i ett nätverk med övriga kockar/köksbiträden i Oxie. Dessa träffas några gånger per termin, för att ha erfarenhetsutbyte med varandra och för att hjälpa varandra framåt i måluppfyllelsen.

Som anställd på Linbärets förskola erbjuds du:
- tydligt och nära ledarskap av biträdande förskolechef och förste förskollärare
- gott arbetsklimat med hög trivsel bland kollegor
- möjlighet att vara delaktig och få påverka utbildningens utformning och kunna utvecklas i yrkesrollen
- möjlighet till samverkan med övriga kockar i området.


Arbetsuppgifter

Som kock/kokerska ansvarar du för beställningar, egenkontroll och kökets budget. Förutom att laga mat ansvarar du även för städning och renhållning. I övrigt arbetar du med alla i köket förekommande arbetsuppgifter.

Malmö stad har en policy om hållbar utveckling och ekologisk mat vilket ska spegla måltidernas innehåll. Matsedelsplaneringen sker efter Livsmedelsverkets rekommendationer om bra mat i förskolan, och ska vara anpassad efter barnens preferenser. Maten ska vara vällagad och presenteras på ett aptitligt och trevlig sätt.

Vi värnar om ett lustfyllt lärande där barnens tankar och nyfikenhet får stå centrum, och ser det som en självklarhet att man som kock vill knyta både barn och medarbetare till köket och den verksamhet som bedrivs där. Detta innefattar även att man tillsammans med övriga kollegor och barn samarbetar för att erbjuda näringsriktiga måltider, ur ett pedagogiskt perspektiv. Förskolorna i Oxie värnar om ekologisk kost och har hög måluppfyllelse kring detta. Detta vill vi bevara och utveckla vidare på sikt.


Kvalifikationer

Vi söker dig som har avslutad 3-årig(alt.2-årig äldre) gymnasieutbildning med inriktning restaurang och livsmedelsprogrammet eller eftergymnasial utbildning till kock som bedöms likvärdig. Gärna några års yrkeserfarenhet, kunskaper i näringsriktig mat, specialkoster och egenkontroll. Som person är du en idérik och kreativ matlagare med erfarenhet av matlagning i restaurang och/eller storkök. Du har också förmågan att vara lyhörd för matgästernas önskemål. Du har bra samarbete med övrig personal och även barn. Du ser möjligheter istället för svårigheter, är social, stresstålig, noggrann och flexibel. Vi söker dig som gör det där lilla extra.

Du ska vara utbildad kock samt ha dokumenterad erfarenhet av att arbeta med måltidspedagogik. Vi ser gärna att du har vana av att kommunicera med vårdnadshavare och i samråd med dem värna om barnens hälsa.


Anställningens omfattning
Anställningsform: Tillsvidareanställning

Erfarenhet: Erfarenhet krävs

Omfattning: Heltid

Tillträde: Tillträde 2018-10-15.

Antal platser: 1

Ansökan
Ansök senast: 2018-08-12

Referensnummer: 172-2683

Kontaktpersoner
  • Linda Berg
  • Förskolechef
  • 0734-32 30 70
  • Malin Klang
  • Biträdande förskolechef
  • 0729-81 99 41

Fackliga företrädare
  • Ingela Svensson
  • Kommunal
  • 010-442 79 41

Övrigt

Förskoleförvaltningens huvuduppdrag handlar om att lägga grunden för ett livslångt lärande. Vi lockar kompetenta medarbetare genom att erbjuda spännande uppdrag, trygga anställningar och en arbetsplats där nyfikenhet och nytänkande är i fokus. Förutom spännande utvecklingsmöjligheter blir du som anställd i Malmö stad erbjuden kompetensutveckling och friskvårdsbidrag.

Malmö stad strävar efter att medarbetarna ska avspegla den mångfald som finns bland befolkningen. Vi välkomnar därför sökande som kan bidra till att vi som arbetsgivare kan tillgodose Malmöbornas behov.

Enligt skollagen ska utdrag ur polisens belastningsregister uppvisas av personer innan de anställs inom förskoleverksamhet, skola och skolbarnomsorg. Detta utdrag kan beställas på
http://www.polisen.se/sv/Service/Blanketter/Registerutdrag/Vanliga-blanketter/skola_barnomsorg/

Ansökningarna kommer att behandlas utifrån de uppgifter som registreras i din digitala ansökan, så var noga med att föra in alla meriter du vill göra gällande på ett korrekt sätt innan ansökan skickas iväg.

Frågor om hur du ansöker och lägger in ditt CV ställer du direkt till 0771- 693 693. Frågor om specifika jobb besvaras av den rekryterare eller kontaktperson som anges i annonsen.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med mediesäljare, rekryteringssajter och liknande.

Referens

172-2683

Liknande jobb

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till