Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Karlskrona kommun söker ny kommundirektör jobb i Karlskrona på Randstad AB

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Karlskrona kommun söker ny kommundirektör på Randstad AB

Karlskrona kommun söker ny kommundirektör

Randstad AB Karlskrona, Blekinge län Heltid


arbetsbeskrivning.

Med sitt unika läge är Karlskrona navet i en dynamisk region. Här finns det goda livet och de bästa förutsättningarna för ett expansivt näringsliv. Genom samarbete skapar vi en framtid som håller. 

Karlskrona har drygt 66 500 invånare och kommunen är med sina nästan 6 000 anställda den största arbetsgivaren i Blekinge. Vi satsar på hållbar tillväxt och kvalitet. Om du vill vara med och driva och utveckla Karlskrona, har du nu en unik möjlighet.

Vi söker dig som har erfarenhet av att driva och implementera förändring. Du har ledarerfarenhet från högre ledningsnivå i en komplex offentlig eller privat organisation, motsvarande Karlskrona kommuns storlek. Du är ambitiös och drivs av att samla människor, för att gemensamt förverkliga strategier och lyfta organisationen till nästa nivå.

Stämmer beskrivningen in på dig? Då är det kanske dig vi söker för att fortsätt leda utvecklingsarbetet inom Karlskrona kommun. Varmt välkommen med din ansökan!


ansvarsområde.

Som kommundirektör är du kommunens ledande tjänsteperson. Du leder kommunens ledningsgrupp och rapporterar till kommunstyrelsen och dess ordförande. Ditt uppdrag är att driva och effektivisera kommunen och dess bolag. Du samordnar kommunens verksamheter och följer upp kommunstyrelsens och kommunfullmäktiges beslut. Du kommunicerar kommunens vision internt och externt, och driver, leder och säkerställer att kommunövergripande och koncerngemensamma strategiska frågor genomförs för att stärka kommunens välfärd och skapa nytta för kommunens invånare.

Kommundirektören ska arbeta målinriktat med att skapa goda relationer och stimulera samarbete med såväl politik, kommunledning, verksamhet som med näringsliv, arbetstagarorganisationer och föreningsliv. Som representant för Karlskrona kommun deltar du i en mängd olika sammanhang, nätverk och arbetsgrupper, tillsammans med representanter från andra kommuner, näringsliv och myndigheter.


arbetstider.

Tjänsten är en tillsvidareanställning med start enligt överenskommelse. Tjänsten är säkerhetsklassad och du kommer att genomgå en säkerhetsprövning. En godkänd säkerhetsprövning är en förutsättning för anställning.


kvalifikationer.

Vi söker en erfaren ledare, som tydligt kan visa på effekter av förändringar och strategier du har initierat och drivit igenom. Du har avslutad akademisk examen, och flerårig erfarenhet av arbete i en komplex organisation motsvarande kommunens storlek. Du har erfarenhet av att ha en framträdande roll som kräver social förmåga och god mediavana. Kunskap om kommunal styrning är meriterande, liksom erfarenhet av strategiskt ledningsarbete i en verksamhet av motsvarande storlek och komplexitet.

Din ledningserfarenhet i kombination med ett genuint samhällsintresse, skapar förutsättningar för att du ska lyckas i uppdraget att leda kommunen med fokus på hög kvalitet. Du är innovativ, utvecklingsorienterad och har god analytisk förmåga. Du har kapacitet att ta fram och implementera lämpliga strategier för att konkretisera mål och visioner. Din ledarstil präglas av tillit och ett coachande förhållningssätt, som skapar engagemang och delaktighet. En viktig del i ditt uppdrag är att skapa förutsättningar för medarbetarna att prestera sitt bästa.

Du ser värdet i att nå resultat genom samverkan. För dig är helheten större än summan av delarna. Du inspirerar och motiverar andra genom att vara en kommunikativ och engagerad ledare med en väl utvecklad förmåga att sprida arbetsglädje och energi i medgång och motgång. Du är prestigelös och hanterar konflikter på ett konstruktivt sätt.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.


erfarenhet.

Erfarenhet från tidigare högre ledningsuppdrag, med fördel inom en politiskt styrd organisation.


ansökan.

2021-10-07, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt. Vi ser fram emot att ta del av din ansökan med cv och ett exempel där du beskriver tidigare resultat som du uppnått och effekten av dess genomförande.

För information: I denna rekrytering samarbetar Karlskrona kommun med Randstad. För frågor om tjänsten vänligen kontakta Rekryteringskonsult Mikaela Hutzelmann, [ Email address blocked ] . 
 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 201352329