Jobbet Kanslichef till Sametinget i Kiruna. har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Kanslichef till Sametinget i Kiruna. publicerad av Sametinget

Heltidsanställd
Kiruna

Arbetsbeskrivningarbetsbeskrivning.

Är du en samhällsintresserad och naturlig ledare med hög social kompetens och vana av att bemöta människor på olika nivåer? Har du kunskaper om det samiska samhället och kunskap i något av de samiska språken? Då kan det vara just dig vi söker till rollen som kanslichef på Sametinget.

Sametinget är indelat i en stab och fem avdelningar. På Sametingets kansli som har kontor i Kiruna, Jokkmokk, Tärnaby och Östersund arbetar cirka 55 statliga tjänstemän. Ungefär hälften av de anställda finns vid kontoret i Kiruna, som också är Sametingets säte. 


ansvarsområde.

Som kanslichef är du Sametingets högsta tjänsteperson och har det övergripande ansvaret för att beslut tagna av styrelse och regering verkställs. Du arbetar nära de folkvalda politikerna, och tillsammans med Sametingets ledningsgrupp så leder du det dagliga arbetet vid kansliet. I och med att du arbetar nära politiken, deltar i samråd, dialoger och att kansliet finns på flera orter, så kommer resor att vara en del av ditt arbete.


kvalifikationer.

Vi söker en kvalitetsmedveten och samarbetsinriktad ledare med stort samhällsintresse. Du har hög social kompetens och är bekväm med att röra dig i olika sammanhang. Du är duktig på att kommunicera med såväl medborgare som beslutsfattare. Eftersom kansliets medarbetare jobbar med vitt spridda frågor och uppgifter, och jobbar på olika orter, behöver du ha förtroende för medarbetarna och kunna delegera arbetsuppgifter.

Vi söker dig som har akademisk examen och minst tre års erfarenhet av att ha jobbat som chef. Då den här tjänsten innebär att man är myndighetens högsta tjänsteperson, så vill vi också att du har dokumenterad erfarenhet av att leda genom underställda chefer. Du måste kunna uttrycka dig väl i tal och skrift på svenska och engelska, ha kunskap om det samiska samhället, kunskap i något av de samiska språken, och vara van användare av officepaktetet.

Har du erfarenhet av arbete inom politiskt styrd verksamhet så är det meriterande, liksom om du har B-körkort.

Stationeringsort för kanslichefen är Kiruna.


ansökan.

Sista dag för att lämna in din ansökan är den 4/10. Vi kommer dock att hantera ansökningar löpande, så sök gärna redan idag. Varmt välkommen med din ansökan!

För ytterligare information om tjänsten eller själva rekryteringsprocessen, kontakta rekryteringskonsult Christer Sjögren på Randstad, telefonnummer 073-3570093 eller christer.sjogren@randstad.se.

kontaktpersoner är Rickard Doj för SACO-S, tel. 063-15 08 76 och Eva Svonni för ST-Sápmi, tel. 0980-780 33.

Referens

201294991

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till