Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Jurist till Uppsala Vatten & Avfall jobb i Uppsala på Uppsala Vatten & Avfall AB

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Jurist till Uppsala Vatten & Avfall på Uppsala Vatten & Avfall AB

Jurist till Uppsala Vatten & Avfall

Uppsala Vatten & Avfall AB Uppsala, Uppsala län Heltid


arbetsbeskrivning.

Är du en jurist med hög integritet och mod och är utvecklingsorienterad?

Vi söker nu en jurist till kanslisektionen på avdelningen verksamhetsstöd på Uppsala Vatten och Avfall AB.

Uppsala Vatten och Avfall AB är ett av Uppsala kommun helägt kommunalt bolag. Avdelningen för verksamhetsstöd samlar de flesta av Uppsala Vatten och Avfalls stödfunktioner: IT, HR, kansli, teknik och fastighet, och vattenlaboratoriet. 


ansvarsområde.

Du arbetar nära vår bolagsjurist och stöttar verksamheten genom råd och stöd, gör rättsutredningar, utformar remissvar, deltar i beredning och kvalitetssäkring av ärenden samt deltar i projekt och medverkar därigenom till att Uppsala Vatten och Avfall AB når sina mål. Du arbetar framför allt med miljörätt, avfallslagstiftning, kommunalrätt, upphandlingsrätt och entreprenadjuridik. Du kommer också att arbeta med frågor som rör offentlighet och sekretess, säkerhetslagstiftning och GDPR. Arbetet är omväxlande med både utmanande arbetsuppgifter och sådana som är mer rutinartade.

Kanslisektionen har nyligen bildats och här har vi samlat övergripande funktioner som bland annat juridik, informationshantering, kvalitets- och strategiarbete, samt verksamhetsskydd för att förstärka samordning och stöd till den övriga verksamheten.  


kvalifikationer.

Du har en juristexamen och minst tre års erfarenhet av självständigt juridiskt arbete från exempelvis myndighet, kommun eller bolag. Det är meriterande om du har arbetat med något eller flera av de rättsområden som är viktiga för bolagets verksamhet.

Du är van vid att arbeta med de vanligaste Office-produkterna. Det är meriterande om du har vana av att arbeta i digitala ärendehanteringssystem och är van vid att nyttja digitala verktyg för att kommunicera. Arbetet kräver mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, därför behöver du behärska det svenska språket obehindrat. Du har även goda kunskaper i engelska.

Vi kommer lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper. För att lyckas i jobbet är du självgående och har förmåga att upprätthålla en god struktur i ditt arbete. Vi tror att du för att komma till din rätt kan se bolagets verksamhet ur ett helhetsperspektiv och vill bidra till kansliets och bolagets fortsatta utveckling. Du har lätt för att samarbeta och bygga relationer både internt och externt. Du har god pedagogisk förmåga och är skicklig på att kommunicera juridiska ställningstaganden till kollegor med andra yrkeskunskaper än juridik. 


ansökan.

Ort: Uppsala.

Omfattning: Heltid, tjänsten övergår till en tillsvidareanställning efter 6 månaders provanställning.

Sista ansökningsdag: 2021-10-24

För information: I denna rekrytering samarbetar Uppsala Vatten och Avfall med Randstad rekrytering. Frågor besvaras av rekryteringskonsult Sofie Söder, [ Email address blocked ]

Övriga upplysningar: Anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Du ska även vara beredd att krigsplaceras inom ramen för Uppsala Vatten och Avfalls roll i totalförsvaret. Urvalstester kan förekomma, fördjupad bakgrundskontroll kommer genomföras som ett led i säkerhetsprövningen. Rekryteringsprocessen för befattningar i säkerhetsklass tar något längre tid än normalt. Detta då det ingår fler kontrollmoment.

För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald
 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 201355464