Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Jurist till statligt konsultuppdrag i Stockholm jobb i Stockholm på Poolia

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Jurist till statligt konsultuppdrag i Stockholm på Poolia

Jurist till statligt konsultuppdrag i Stockholm

Poolia Stockholm, Stockholms län Heltid

Vill du arbeta i en dynamisk miljö på ett av våra större lärosäten? Trivs du med att arbeta med avtalsfrågor och ge stöd till verksamheten i en internationell organisation? Då kan det här spännande konsultuppdraget vara något för dig!

Om tjänsten
Vår kund är ett attraktivt lärosäte med verksamhet på flera platser i Stockholmsområdet, din avdelning är centralt placerad med närhet till goda kommunikationer. Tjänsten är ett konsultuppdrag som beräknas pågå tom oktober/november 2022, med start i oktober 2021.

Urval och intervjuer sker löpande, så välkommen med din ansökan redan idag!

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
I din roll kommer du att arbeta på en avdelning inom lärosätets som erbjuder juridiskt rådgivning och stöd i högskolerättsliga och förvaltningsrättsliga frågor till ledningen och verksamheten.
Teamet som du kommer jobba med består av tre förvaltningsjurister varav en funktionsansvarig förvaltningsjurist. I arbetsuppgifterna ingår viss ärendehantering avseende till exempel studentdisciplinära ärenden, ärenden om avvikelse från god forskningssed, indragning av handledarresurser samt ärenden om utlämnande av allmänna handlingar. Arbetet sker på såväl svenska som engelska och innebär en nära kontakt med chefer, anställda och studenter. Personen kommer främst att handlägga och utreda studentdisciplinära ärenden fram till föredragning. Personen kommer även att utföra det administrativa arbetet som funktionen har att hantera och som följer av arbetsuppgifterna på funktionen. Därför krävs en mycket god datorvana då funktionen använder sig av bland annat dokument- och ärendehanteringssystemet W3D3, Adobe, molntjänster, Zoom med mera. I arbetet kan även ingå att ge rådgivning avseende studentdisciplinära ärenden och processer. Personen driver självständigt sina egna ärenden fram till föredragning samtidigt som personen har en löpande dialog med kollegor inom funktionen, övrig verksamhet samt studenter.

Vem är du?
Vi söker dig som har:


•  Juristexamen
•  Minst ett (1) års arbetslivserfarenhet av av kvalificerat juridiskt arbete
•  Goda administrativa färdigheter, bl a i MS Office-paketet (i synnerhet Excel)

•  Lätt för att uttrycka dig väl i tal och skrift, såväl på svenska som engelska
Meriterande är:


•  Kvalificerat juridiskt utredningsarbete från universitet eller annan förvaltningsmyndighet
•  Tidigare erfarenhet av förvaltningsrätt
•  Tidigare erfarenhet av högskolerätt
•  Handläggning och utredning av discilinärenden eller andra individärenden
•  Utredningsarbete som krävt diplomatisk hantering, struktur, noggranhet och analytisk förmåga. (Med detta avser vi tex kvalificerade juristhandläggare vid myndigheter, högskolor, kommuner och liknande).

För att lyckas i rollen utgår vi från att du är strukturerad, noggrann och bra på att organisera ditt arbete. Du är van att arbeta självständigt, ta egna initiativ och driva ditt arbete framåt. Du har ett stort engagemang och hög servicekänsla, och du tycker om att arbeta målinriktat i nära samarbete med ditt team.

Känner du igen dig i beskrivningen? Varmt välkommen med din ansökan.

Om verksamheten
Tjänsten är ett konsultuppdrag på heltid med start i oktober 2021 till oktober/november 2022. Du kommer vara anställd av Poolia Finance. Vi är måna om att du som konsult hos oss skall trivas både ute på din arbetsplats samt som anställd av Poolia. Självklart omfattas din anställning på Poolia av kollektivavtal, försäkringar och tjänstepension. Vi erbjuder dig även friskvårdsersättning, rabatter på olika träningsanläggningar och sociala aktiviteter som anordnas av Poolia. Vid din sida har du en konsultchef som agerar bollplank och stöttar dig ute på din arbetsplats så att du blir framgångsrik i ditt uppdrag.

Varmt välkommen med din ansökan!

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 60986