Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Jurist till Skandiakoncernen jobb i Stockholm på Jurek Rekrytering & Bemanning AB

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Jurist till Skandiakoncernen på Jurek Rekrytering & Bemanning AB

Jurist till Skandiakoncernen

Jurek Rekrytering & Bemanning AB Stockholm, Stockholms län Heltid

Arbetsbeskrivning
Skandias gruppfunktion Koncernjuridik ansvarar för att samordna Skandias syn på strategiska juridiska frågeställningar och för att koordinera det juridiska arbetet inom koncernen. Funktionen ansvarar för att tillhandhålla juridisk rådgivning och stöd till Skandias verksamheten inom vissa koncernövergripande områden, till exempel inom IT- och informationssäkerhet, inköp, outsourcing och marknadsrätt. Funktionen ansvarar därutöver för att utveckla, stödja och koordinera koncernens arbete med företagsstyrning. I uppdraget ingår exempelvis att utveckla och säkerställa struktur för en sund och ändamålsenlig företagsstyrning samt stödja verksamheten i implementeringsarbete. Funktionen tillhandahåller därutöver fullmäktiges kansli, där det ingår att ge juridiskt och administrativt stöd avseende ägarrelaterade frågor samt ansvarar för koncernens skattehantering.

Koncernjuridik består idag av åtta medarbetare. Du kommer att rapportera till Skandias chefsjurist och arbeta nära koncernledningen och styrelsen i frågor rörande företagsstyrning och försäkringsrörelse. Du kommer att bevaka regelverksutvecklingen inom det försäkringsrörelserättsliga området, stötta verksamheten vid implementering av nya eller ändrade regelverk samt vid regelverkstolkningar. Du kommer att bistå chefsjuristen vid myndighetskontakter och informationsinsamlingar. Du kommer även att bistå chefsjuristen med att ta fram olika rapporter och beslutsunderlag till koncernledning och styrelse.

Vem är du?
Vi söker dig med juristexamen eller affärsjuridisk examen och ett antal års erfarenhet från juridiskt arbete inom försäkringsrörelse och/eller annan reglerad finansiell verksamhet alternativt advokatbyrå med inriktning mot försäkring och/eller finans. Det är meriterande om du har arbetat med företagsstyrning eller regelverksimplementering tidigare, gärna inom det försäkringsrättsliga eller finansiella området.

För att lyckas i rollen behöver du vara analytisk, självständig och resultatinriktad. Du behöver ha förmåga att tänka bortom juridiken och se hur frågor relaterar till andra funktioner. Du har fallenhet för ett strukturerat arbetssätt och kan ta stora projekt från start till mål. Du är social och trygg med att framföra din uppfattning i olika sammanhang. Du kan uttrycka dig mycket väl i tal och skrift både på svenska och engelska.

Du erbjuds
Skandia erbjuder dig ett utvecklande och stimulerande arbete där du kommer ges stora möjligheter att utvecklas och växa i din roll. Kontoret är beläget i ljusa och moderna lokaler vid Lindhagen i Stockholm.

Din ansökan
Välkommen med din ansökan så snart som möjligt via www.jurek.se. Urval sker löpande. I denna rekryteringsprocess samarbetar Skandiabanken med Jurek Rekrytering & Bemanning. Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Catarina Isaksson på telefonnummer 076-002 69 81, alternativt [ Email address blocked ]

Om Skandia
Skandia är ett pensionsbolag som erbjuder tjänstepension med förebyggande hälsoförsäkring för att du ska kunna bygga grunden till en trygg pension och vara frisk på vägen dit. Vi har cirka 750 miljarder kronor under förvaltning. Vi låter pengarna jobba på ett sätt som ger bra avkastning åt våra drygt 1,7 miljoner kunder och samtidigt bygger vi ett bättre samhälle. Hos oss finns också en bank för bolån och sparande som möjliggör att hantera hela din ekonomi från pension till räkningar.


 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 4C9A8654E35F46AD815E0C1F1B89644D