Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Jurist till myndighet, Stockholm jobb i Stockholm på Randstad AB

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Jurist till myndighet, Stockholm på Randstad AB

Jurist till myndighet, Stockholm

Randstad AB Stockholm, Stockholms län Deltid


arbetsbeskrivning.

Är du nyligen examinerad jurist eller kanske har arbetat några år och är hungrig efter nästa karriärkliv? Då kan vi ha uppdraget för dig! Vi söker flera handläggare till skuldsaneringsenheten på Kronofogdemyndigheten i Stockholm. Som handläggare kommer du bland annat arbeta med utredning, granskning och handläggning av ärenden samt beslut i enskilda ärenden. Ett uppdrag till nytta för såväl den enskilda individen som samhället i stort. Som handläggare behöver du en juristexamen omfattande 270 hp från de senaste tre åren samt minst 6 månaders erfarenhet av liknande arbete (arbetsuppgifter som innefattar interna och externa kontakter med juridiska inslag). Uppdraget startar så snart som möjligt dock senast 8 oktober 2021 fram till och med 31 mars 2022, med möjlighet till förlängning. Välkommen med din ansökan redan idag!

Som konsult hos Randstad är du anställd hos oss och jobbar ute hos någon av våra kunder. Du har samma fördelar hos Randstad som hos andra arbetsgivare med kollektivavtal och förmåner som friskvårdsbidrag, företagshälsovård, försäkringar och rabatt på träningskort. Utöver det erbjuds du även en mängd karriärmöjligheter, får möta olika företagskulturer och erfarenhet från olika branscher vilket gör att du utvecklar din kompetens och får ett välfyllt CV. Tjänsten kan innebära många kontakter och då är det är viktigt med god samarbets- och kommunikationsförmåga. Som person ser vi att du är drivande och van att arbeta självständigt. Söker du en arbetsgivare som erbjuder varierande uppdrag och nya kontaktnät kommer du att trivas hos oss.


ansvarsområde.

Som handläggare på skuldsaneringsenheten så får du en attraktiv fortsättning på din karriär, en dynamisk arbetsplats i ett team bestående av ca 8 personer som leds av en handledare. Skuldsanering syftar till att ge överskuldsatta personer balans i sin ekonomi samtidigt som fordringsägare får största möjliga betalning. Kronofogdemyndigheten beslutar om skuldsanering som möjliggör för svårt skuldsatta personer att bli av med hela eller delar av sina skulder. Det är till nytta för den som ska betala, den som ska få betalt och samhället i stort. Som handläggare kommer du fatta beslut i enskilda ärenden och behöver på ett lättförståeligt sätt kunna förklara innebörd och konsekvenser av fattade beslut såväl skriftligen som per telefon. Arbetet innebär externa kontakter med sökande, borgenärer, budget- och skuldrådgivare samt andra myndigheter. 
Dina arbetsuppgifter kommer bland annat bestå av;
  • Utredning, granskning och handläggning av ärenden (samt beslutsfattande).
  • På ett lättförståeligt sätt kunna förklara innebörder och konsekvenser av fattade beslut såväl skriftligen som per telefon. Arbetet innebär externa kontakter med sökande, borgenärer, budget- och skuldrådgivare samt andra myndigheter.
  • Självständigt driva ditt arbete utifrån Kronofogdens riktlinjer, utarbeta förslag (exempelvis beslutsunderlag) i enskilda ärenden och planera och följa upp ärenden.


arbetstider.

Heltid 8-16:30. Start så snart som möjligt dock senast 8 oktober 2021 fram till och med 31 mars 2022, med möjlighet till förlängning. Arbetet utgår normalt från trevliga lokaler i Sundbyberg men pga. ombyggnationer kan arbetet komma att ske hemifrån hela eller delar av uppdraget. Vidare följer Kronofogden Folkhälsomyndigheten och regeringens riktlinjer och beslut avseende pågående Pandemi av Coronavirus Covid-19 som också påverkar bedömningen av hemarbete. De allra flesta möten kommer att ske digitalt via plattformen Skype för företag.


kvalifikationer.

Som handläggare behöver du vara noggrann, målmedveten och har en god prioriteringsförmåga. Vi ser dessutom att du har en positiv attityd, servicekänsla och lätt för att skapa goda relationer både internt och extern. Visst håller du också en god språklig nivå, är bra på att prata med olika människor och uttrycka dig på ett professionellt sätt? Då kommer du att trivas hos oss.

Här behöver du ha:

  • Avslutat Juristprogrammet (270 hp) under de senaste tre åren (Kronofogdemyndigheten godtar om examensbeviset ännu inte är färdigställt men examensarbetet ska vara inlämnat och godkänt).
  • Minst sex (6) månaders arbetslivserfarenhet från liknande arbete. (Med liknande arbete avses arbete med arbetsuppgifter som innefattar interna och externa kontakter med juridiska inslag)
  • Goda färdigheter i MS Office eller likvärdigt. Med goda kunskaper avses att obehindrat navigera i MS Office programvara produkter.
  • God kommunikativ förmåga i Svenska (både i tal och skrift). Med god kunskap avses att obehindrat kunna tillgodogöra sig information och kommunicera inom detta uppdrag med samtliga kontaktytor.
Det är meriterande om du kan uppvisa dokument/intyg som bevisar uppfyllande av följande meriterande krav: 

  • Minst åtta (8) veckors erfarenhet av arbete med någon form av juridiska uppgifter på myndighet, juridisk byrå, tingsrätt eller liknande institution. Med juridiska uppgifter avses att du arbetat med exempelvis ärendehantering, utredning och/eller beslutsfattande, gett juridisk rådgivning, upprättat enklare avtal, upprättat inlagor och överklagandeskrifter, har varit med & förberett förhandlingar, gjort enklare rättsutredningar, skrivit domsförslag m.m. Arbetet ska ha utförts på heltid (100%). (Har du arbetat 50% krävs 16 veckors erfarenhet).
För oss är det viktigt att all kompetens på arbetsmarknaden tillvaratas. Vi välkomnar alla sökande och eftersträvar mångfald.


ansökan.

2021-09-22, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Tjänsten kan komma att bli tillsatt innan sista ansökningsdag, ansök därför så snart som möjligt.

För information: Therese Lönnberg, [ Link removed ]  
 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 201358641