Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Junior lantmätare till Trimbles årliga rotationsprogram jobb i Stockholm på Academic Work

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Junior lantmätare till Trimbles årliga rotationsprogram på Academic Work

Junior lantmätare till Trimbles årliga rotationsprogram

Academic Work Stockholm, Stockholms län Heltid
I rotationsprogrammet hos Trimble, som är världsledande inom tillverkning av högteknologiska elektrooptiska mätsystem, får du det bästa av två världar. Du roterar mellan olika avdelningar och fördjupar dig i företagets processer och produkter under ett års tid, för att sedan bli del av Kvalitetsteamet på R&D. Här är chansen för dig som är lantmätare och samtidigt intresserad av högteknologi att bli del av ett företag med stort fokus på utveckling och innovation.


Om tjänsten
"Det som jag trivs med i min roll är att kunna påverka hur man gör saker, hur vi kan utveckla våra instrument och vad man kan programmera. Att dessutom tydligt kunna se hur arbetet påverkar produkten och att kunna ta på den är riktigt spännande. Om det finns något jag undrar över, ja då sätter jag bara på mig labbrocken och tar trappan ner till produktionsavdelningen." - Hugo, Mjukvaruutvecklare inom inbyggda system på R&D-avdelningen

Trimble är ett globalt företag med över 11 000 anställda i mer än 40 länder runt om i världen. Med över 2 000 unika patent samt R&D i mer än 15 länder utvecklar Trimble teknologier för positionering, modellering, uppkoppling och dataanalys.
Trimble AB i Danderyd har ca 270 anställda som utvecklar och tillverkar högteknologiska elektriska och optiska mätinstrument med hög precision som används inom bl. a. lantmäteri, byggkonstruktion, transport och logistik.

Till Trimbles rotationsprogram söker vi tre juniora ingenjörer; en lantmätare, en elektronikingenjör och en Supplier Quality Engineer som vill kickstarta sin karriär hos ett världsledande högteknologiskt företag där man får följa produkten hela vägen från idé till utveckling och produktion. Programmet är indelat i följande två moment. Medan du tillhör Kvalitetsteamet kommer du under rotationsprogrammet att få en:
* Introduktion till utvecklingsavdelningen: Du får sätta dig in i mjuk- och hårdvaruavdelningarna för en inblick i hur produkter tas fram i våra projekt samt inblick i våra kärnteknologier.

* Introduktion till produktionsavdelningen: Du sätter dig in produktionsteknik och får följa produktens resa från varumottagningen, när den fortfarande består av separata delar som monteras ihop i produktionslinan för att sedan testas, valideras och programmeras för slutkund

Utöver detta kommer du även att göra en tre månader lång utlandsperiod i något av de länder där Trimble har acceptanstest-team med andra lantmätare, främst USA och Nya Zeeland. Vidare kommer du att ha kontakt med kunder och andra delar av Trimble, exempelvis genom interna utbildningar och studiebesök. Klicka på videon nedan för att lära känna Trimble bättre. Är du intresserad av att höra mer om Rotationsprogrammet från tidigare års trainees, spola fram till 12 minuter i videon.


Arbetsuppgifter
Kvalitetsteamet tillhör R&D-avdelningen som består av ett 100-tal medarbetare med kompetens inom mjukvara, produktionsutveckling, projektledning, elektronik, mekanik och optik. Det dagliga arbetet bedrivs i projektform där man jobbar lokalt med alla olika kompetenser i ett projektteam och globalt med produktledare och andra kollegor inom acceptanstest. Projekten varierar i storlek och tid - allt från 10 personer i ett år, till 50 personer i 3-5 år. Alla projekt är tvärfunktionella och distribuerade. Dina arbetsuppgifter kommer att innebära:

* Utvärdering och verifiering av nya funktionsreleaser i existerande produkter.
* Utvärdering och verifiering under produktutvecklingsfasen för att få fram bästa lösning för våra kunder.
* Under en typisk arbetsdag kommer du plocka samman utrustning inför en dag ute på fält, där du tillsammans med en kollega genomför tester med instrument, mål och mjukvaror för att utvärdera en ny funktionalitet eller förbättring. Till exempel kan R&D ha förbättrat räckvidd, bildkvalitet, eller kommit på nya sätt att samla in mätdata och underlätta arbetsflödet i fält.
* Efter utvärderingen sammanställs en testrapport och ärenden skapas i ärendehanteringssystemet Jira för utvecklingsavdelningen att åtgärda.
* Du kommer delta i projektmöten, lokalt och globalt för att stämma av status på våra lösningars kvalitet och funktionalitet.

Tjänsten passar dig som har inblick i lantmäteri och har ett stort tekniskt intresse. Kanske är detta ditt andra jobb efter examen, eller så är du nyexad och vill arbeta hos ett marknadsledande bolag inom produkter för lantmäteri.
Vi söker dig som

* Har en akademisk utbildning med inriktning lantmäteri
* Har goda kunskaper i svenska samt engelska i tal och skrift

Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av arbete inom lantmäteri, samt om du är bevandrad i Googles programvaror.

För att både lyckas och trivas i rollen ser vi att du som person har en hög kvalitetskänsla, är resultatorienterad och har förmågan att anpassa dig efter verksamhetens och projektens behov. När du blivit varm i kläderna trivs du med att ta ägandeskap för att driva ditt eget arbete framåt.

ÖVRIG INFORMATION

* Start: Januari 2022
* Omfattning: Heltid, tillsvidare
* Placering: Danderyd, Stockholm

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Trimbles önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. För generella funderingar kring din ansökan eller vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!
Information om företaget
Läs mer om Trimble här.
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 15058705-SE