Jobbet IT Projektledare/IT Produktägare till Sanoma Utbildning har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

IT Projektledare/IT Produktägare till Sanoma Utbildning publicerad av Academic Work

Heltidsanställd
Stockholm

Arbetsbeskrivning

Sanoma Utbildnings varumärkeslöfte är Vi utvecklar marknadens bästa läromedel. För att göra det vill de alltid se framåt, hålla sig uppdaterade och vara nyfikna. Att utmana det konventionella och se möjligheter i allt är en grundvärdering i Sanoma Utbildnings sätt att arbeta.


Om tjänsten
Din roll kommer att innebära dels projektledning av IT-projekt, dels produktansvar för en eller flera IT-applikationer. IT-projekten kan vara tekniskt komplexa där du kommer samverka med både interna och externa intressenter. Därmed är det av stor vikt att du förstår både beställar- och utvecklarperspektivet. Teamet som du kommer vara en del av tillämpar ett agilt arbetssätt och planerar sitt arbete i sprintar, men alltid med ett långsiktigt perspektiv. Du ansvarar för kravinsamling, omsätter behoven i user stories och leder hela utvecklingsprocessen, från framställning av krav, förankring av utvecklingsbeslut, till test och release av produkter. Projekten innebär övergripande ansvar, men kan även kräva att du går in i IT-lösningen i detalj, genom exempelvis felsökning vid tester.

Som IT Projektledare/IT produktägare kommer du att vara involverad i produktens vidareutveckling i tätt samarbete med kollegorna på Sanoma Utbildning och inom koncernen. Du kommer också att agera beställare till våra utvecklare, vilket innebär att formulera krav till dem. Du förväntas också göra kontinuerlig omvärldsbevakning för att se vilka behov som finns på marknaden gällande den typ av IT-produkt som du kommer ansvara för.

Du kommer att bli en del av ett team som i dag består av sex personer med kompetens inom IT-arkitektur, teknisk support och projektledning. Du rapporterar till Technology Delivery Manager. Då teamet är litet behöver alla vara redo att hjälpa till där det behövs och vara flexibla i sina ansvarsområden. Företagskulturen präglas av nyfikenhet, omtänksamhet och engagemang.

Arbetsuppgifter

• Driva och vara involverad i IT-projekt genom alla faser, såsom förstudie, genomförande, kravanalys, tester och avslut
• Ansvara för uppföljning av budget och ekonomisk rapportering
• Utveckla, underhålla och ansvara för digitala produkter

Kandidatprofil

Vi söker dig som

• Har en eftergymnasial utbildning inom relevant område, exempelvis inom data- och systemvetenskap, projektledning eller motsvarande
• Har mycket goda kunskaper i svenska och engelska, i både tal och skrift, hos Sanoma Utbildning är koncernspråket engelska
• Har god förståelse för API:er och systemintegrationer
• Har erfarenhet av kravställningsarbete inom IT

Det är ett stort plus om du:

• Har goda kunskaper i Confluence och JIRA
• Har förståelse för IT-utveckling och erfarenhet av programmering
• Har erfarenhet av licenshanteringssystem

Som person är du:

• Självgående
• Initiativtagande
• Flexibel
• Strukturerad

Övrig information

• Start: Omgående, enligt överenskommelse
• Omfattning: Heltid, tillsvidare
• Lön: Fast lön
• Placering: Kungsholmen, i höst kommer företaget att flytta till Söder; intill Södra Station
• Arbetstid: Kontorstider och resor till Sanoma Utbildnings systerbolag i Europa förekommer några dagar i månaden

Sök tjänsten genom att klicka på \'Ansök\' nedan, vi tar inte emot ansökningar via mail. Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals-och intervjufasen.

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos vår kund. Alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. Kontaktuppgifter: Nina Ha, rekryteringskoordinator.

Information om företaget
I 25 år har Sanoma Utbildning skapat Sveriges ledande läromedel och har som mål att fortsätta med det en lång tid framöver. På det här företaget vet man att lärande är utveckling. Det som var bra pedagogik för 10 år sedan är inte nödvändigtvis gångbart idag. Därför vill de alltid tänka innovativt, utmana traditioner och utveckla nya läromedel. Sanoma Utbildnings vision är att göra det möjligt för lärare att på bästa sätt hjälpa varje elev att nå sin fulla potential. Läs gärna mer om Sanoma Utbildning på deras hemsida.

Referens

15028630-SE

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till