Jobbet IT-projektledare / Project Manager / Projektledare till Svensk Exportkredit har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

IT-projektledare / Project Manager / Projektledare till Svensk Exportkredit publicerad av Bravura

Full-Time
Stockholm

Arbetsbeskrivning

Har du erfarenhet av att driva IT-projekt inom bank och finans? Svensk Exportkredit erbjuder dig en tjänst där du tillsammans med andra seniora projektledare får chans att leda större och mindre projekt i en internationell och dynamisk miljö.

Om tjänsten

Det här är ett konsultuppdrag med goda möjligheter till överrekrytering. I den här rollen får du initialt en anställning hos Bravura, och det är uttalat att Svensk Exportkredit har för avsikt att erbjuda dig anställning hos dem på sikt. Detta ger både dig och Svensk Exportkredit en bra möjlighet att lära känna varandra samt utvärdera hur ni trivs med ert samarbete.

Om företaget

Svensk Exportkredit (SEK) är ett statligt ägt bolag med det viktiga uppdraget, att på kommersiella och hållbara grunder säkerställa tillgången till finansiella lösningar för svensk exportnäring. Deras vision är att stärka svenska exportföretags konkurrenskraft och därmed bidra till att skapa sysselsättning och hållbar tillväxt i Sverige. Under 2018 lånade SEK ut sammanlagt 57 miljarder svenska kronor till och för svenska företag genom utlåning direkt till exportföretagen eller deras kunder. På SEK omges du av kollegor som har bred kompetens och erfarenhet inom exportfinansiering. Här är alla delaktiga och samarbetar lösningsorienterat och professionellt för att svenska företag ska vinna fler exportaffärer och bli mer konkurrenskraftiga. Detta kombineras med spännande internationella miljöer och kunder. På SEK får du följa med på en omfattande förändringsresa, där kundens behov styr utvecklingen och där ambitionen är att kunna göra mer nytta för fler. Välkommen till det stora, lilla företaget som brinner för svensk export. Ytterligare information om SEK finns på www.sek.se

Arbetsuppgifter

I rollen som projektledare hos Svensk Exportkredit arbetar du tätt tillsammans med verksamheten, testledare och kravanalytiker där ditt primära ansvarar är att leda projekt, såväl IT- som verksamhetsprojekt. Som projektledare spelar du en central roll inom organisationen, där du samarbetar brett över verksamheten och har en överblick och förståelse för samtliga delar. Du har det övergripande ansvaret för att planera och leda projekt med ett löpande ansvar för leverans med kvalitet. Vidare ansvarar du för att löpande rapporterar status till projektets sponsor och styrgrupp. Du säkerställer kravspecifikationer, skapar tids-och aktivitetsplaner samt har ett ansvar för budgetuppföljning och månatlig lägesrapportering i verktyget Antura. Övriga verktyg som SEK använder är Confluence, Jira och Sephyr. Du genomför kontinuerlig uppföljning av projektets framdrift, risksituation och åtgärdar samt eventuella avvikelser. Projekten pågår oftast mellan 6-12 månader. Stor vikt läggs vid din förmåga att kunna agera rådgivande, där du lyssnar in vad som efterfrågas och därigenom hitta de bäst lämpade sättet att driva projekten på. SEK söker en person med eget driv och integritet.

Formella krav

• Eftergymnasial utbildning inom IT och/eller ekonomi • Minimum 5 års erfarenhet av projektledning där minst 3 år har varit inom bank och finans • Erfarenhet av att ha bedrivit stora och komplexa IT projekt • Erfarenhet av att driva interna projekt • Erfarenhet av att bedriva projekt enligt en projektmetodik ex. XLPM eller PPS • Goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift Meriterande • Erfarenhet av att ha arbetat i Jira • Erfarenhet av regelverksprojekt alternativt teknisk projektledning För att trivas i rollen tror vi att du gärna arbetar i grupp, där du har en förmåga att kunna samla och hålla ihop samtliga medlemmar där ni tillsammans når ert slutgiltiga mål. Vidare är du kommunikativ och tydlig i ditt kravställande och kan på ett pedagogiskt förmedla information och processteg. Slutligen ser vi att du kan ta kommando till att uppgifter utförs samt att du säkerställer att gruppen når det slutgiltiga gemensamma målet.

Övrig information

Start: Omgående, med hänsyn till uppsägningstid Plats: Stockholm Lön: Enligt överenskommelse Funderingar kring Bravuras rekryteringsprocess? Du finner svar på de vanligast förekommande frågorna [ Link removed ] - Click here to apply to IT-projektledare / Project Manager / Projektledare till Svensk Exportkredit Är du nyfiken på hur vår rekryteringsprocess är upplagd? Du hittar mer information här: 1528111162772. Har du frågor om tjänsten eller kring din registrering är du välkommen att kontakta vår kandidatsupport på vår chatt, [ Link removed ] - Click here to apply to IT-projektledare / Project Manager / Projektledare till Svensk Exportkredit eller 08-400 240 50 så hjälper vi dig. Ange vilken tjänst det gäller. Vi rekommenderar att du skickar in din ansökan omgående då vi gör ett löpande urval. Välkommen med din ansökan! Sökord: projektledning, projekt, IT, It-projektledning, SEK, Svensk Exportkredit, bank, finans, komplex, Jira, XLPM, PPS, projektmetodik

Referens

2873501

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till