Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

IT-drifttekniker inom Linux till Karolinska Institutet jobb i Stockholm på Academic Work

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
IT-drifttekniker inom Linux till Karolinska Institutet på Academic Work

IT-drifttekniker inom Linux till Karolinska Institutet

Academic Work Stockholm, Stockholms län Heltid
Institutionen för medicinsk epidemiologi och biostatistik (MEB) är bland de största institutionerna inom epidemiologi i Europa och har ett särskilt fokus på att fördjupa vår kunskap om olika sjukdomars orsak. Vår institution består av forskare, doktorander, biostatistiker, datainsamlare, databasadministratörer och administrativ personal, totalt cirka 250 anställda. Institutionen är belägen på campusområdet i Solna. Nu söker vi en IT-drifttekniker inom Linux som kan bidra till att tekniken funkar för medarbetarna. Läs mer nedan och sök tjänsten idag.


Om tjänsten

Som IT-drifttekniker inom Institutionen för MEB kommer du att ha en central och viktig roll inom IT-driften i vårt forskningsdatacenter. Du kommer att ingå i Drift- och supportgruppen som hanterar MEB:s gemensamma IT-infrastruktur och dess tekniska drift och utveckling för att bidra till framgångsrik forskning inom institutionen.

Vad erbjuder vi?

En kreativ och inspirerande miljö fylld av kompetens och nyfikenhet. Karolinska Institutet är ett av världens ledande medicinska universitet. Vår vision är att driva utvecklingen av kunskap om livet och verka för en bättre hälsa för alla. Här bedriver vi framgångsrik medicinsk forskning och har det största utbudet av medicinska utbildningar i Sverige. Som universitet är Karolinska Institutet även en statlig myndighet. Det innebär att du får goda förmåner genom vårt kollektivavtal, generös semester och en bra tjänstepension. Du får träna fritt i våra moderna friskvårdsanläggningar och får ersättning för läkarvård.

Forskargrupperna inom MEB specialiserar sig inom cancer. Man har med AI kunnat ta reda på vilken cancertyp som bäst behandlas med vilket preparat och vilken behandlingsmetod.

MEB har ett eget forskningsdatacenter med egen infrastruktur för drift av KI Biobank, Svenska Tvillingregistret och ett flertal stora och små forskningsprojekt. Man har också en del spännande projekt som bygger på modern teknik och lösningar kring AI och maskininlärning och som driver utvecklingen inom institutionens forskningsfält inom den nya medicinska tekniken.

Arbetsuppgifter

* Din huvuduppgift är att hantera Linux Servrar och närliggande infrastruktur såsom nätverk och lagring med stöd mot klient och serverapplikationer.
* Utveckla rutiner och processer för det dagliga arbetet med dokumentation
* Det är främst du tillsammans med dina kollegor som har huvudansvaret för infrastrukturens drift och utveckling, där vi ständigt arbetar med nya spännande lösningar i teknikens och forskningens framkant

Vi söker dig som

* Har god kunskap inom Linux serverplattform ex. RedHat, CentOS, Ubuntu och andra Linux distributioner
* Har erfarenhet av arbete med lagringslösningar, övervakningssystem samt support mot användare
* Har goda kunskaper i svenska och engelska i både tal och skrift

Det är även meriterande om du:
* Är van vid arbete i Windowsbaserad IT-miljö
* Är bekant med ärendehanteringssystem så som Jira eller liknande
* Har kunskaper i VMware (ESX, VDI)
* Har kunskaper om Apple-produkter ex. Macbook

För att både lyckas men även trivas i rollen ser vi gärna att du är en sann lagspelare som finns där för ditt team. Arbetet kräver att du är serviceminded, noggrann och strukturerad. Du är analytiskt lagd och har lätt för att lära med förmågan att skapa ett gott samarbete med dina kollegor.

Övrig information

* Start: Enligt överenskommelse
* Omfattning: Heltid, tillsvidare
* Placering: Kontoret i Solna med möjlighet att arbeta två dagar i veckan hemifrån
* Kontaktuppgifter: Jamila Badee
* Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Karolinska Institutets önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work

Information om företaget
Läs mer om Karolinska Institutet och institutionen för MEB här.

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 15062510-SE