Jobbet IT-arkitekt till Piteå kommun har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

IT-arkitekt till Piteå kommun publicerad av StudentConsulting

Heltidsanställd
Piteå

Arbetsbeskrivning

Vill du vara med på en spännande resa på IT-avdelningen i Piteå kommun?

Information om uppdraget:

Det händer mycket positivt i Piteå. Befolkningen ökar, stadskärnan utvecklas och flera intressanta utvecklingsprojekt är på gång. Vi söker dig som vill vara med och bygga framtidens Piteå. Som medarbetare i Piteå kommun har du drygt 4000 kollegor. Kollegor som varje dag arbetar för att göra skillnad i pitebornas vardag och på ett professionellt och trevligt sätt levererar den service de har rätt till. Vi erbjuder dig en trygg anställning med schyssta villkor och förmåner. Vi hoppas att du vill bli en i gänget på Piteå kommun!

Just nu söker Piteå kommun dig som har ett stort intresse för effektivisering, problemlösning, exchange, integrationer och vill bli en viktig del av IT-avdelningen.
Trivs du i en roll där arbetsuppgifterna ställer höga krav på dig och du får ta stort eget ansvar? Som IT-arkitekt på Piteå Kommun kommer du främst att arbeta med den långsiktiga strategiska delen för e-postbasplattform Exchange, där det rådande systemet i framtiden kommer vara Exchange Online. Vi ser den här tjänsten som en nyckelroll på IT-avdelningen.

Arbetsuppgifter

Som IT-arkitekt kommer du att lägga störst fokus på effektivisering, utveckling av infrastrukturella system och systemintegrationer. Du kommer att utföra strategiska och operativa uppgifter och forma den framtida arkitekturen. I rollen ingår även att vidareutveckla kommunens befintliga system.

I jobbet ingår bland annat att:

* säkerställa en kostnadseffektiv IT-arkitektur
* analysera befintliga system
* hantera strategier för riskidentifiering och riskreducering
* skapa strategier för testning
* utföra systemtester och åtgärda problem
* ansvara för exchange

Du kommer att stötta IT-avdelningens ansvarige på AD (Active Directory). Du jobbar med systemintegration. Du stöttar och ger verksamheterna tekniska förutsättningar för en lyckad systemintegration och implementation.

Detta söker vi:

Du är har en akademisk examen inom data- och systemvetenskap eller har erfarenhet som bedöms likvärdig. Vi söker dig som har hög kompetens inom effektivisering, problemlösning, integrationer och erfarenhet av Exchange, Active Directory och Microsoft eller motsvarande. Du har god kunskap om hur en e-postlösning hanteras i större miljöer med tanke på funktion och säkerhet. E-posthanteringen kommer att gå från en lokal lösning till Microsoft 365 molntjänst.

Du är tillmötesgående och professionell i din yrkesroll. Vidare tror vi att du drivs av att leverera kvalitet i allt du gör. Tjänsten förutsätter att du har en god förmåga att uttrycka strategier och arkitektur i såväl skrift som tal. Du har ett brett och långsiktigt perspektiv på frågor och gillar att analysera. Du har en god förmåga att samarbeta med kollegor både internt och externt.
Intervjuer kommer att ske i slutet av augusti, men sök gärna tjänsten redan idag!

Fackliga företrädare
Anders Pettersson, Vision, 0911-69 61 72
Mikael Wikström, Akademikeralliansen, 0911-69 60 79

Sökord: Microsoft, Exchange, Systemvetenskap, Dataingenjör, IT-arkitekt

Mångfaldigt prisbelönta StudentConsulting är ett av Skandinaviens största och ledande rekryterings- och bemanningsföretag med fokus på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Tack vare ett stort nätverk och lång erfarenhet har vi rekryterat över 11 000 personer det senaste året. Vi erbjuder intressanta och utmanande tjänster på både hel- och deltid inom områden som IT, teknik, ekonomi, administration, HR, marknadsföring, kundtjänst, försäljning, industri, produktion, logistik och transport. Hitta din framtid på www.studentconsulting.se

Referens

54085

Om företaget

StudentConsulting är ett av Skandinaviens ledande rekryterings- och bemanningsföretag och är specialiserade på studenter, akademiker och yrkesutbildade. Vi har under det senaste året rekryterat 11 314 personer ut i jobb i Sverige, Norge och Danmark. Vårt rekryteringsnätverk består av 176 uppdragsorter, över 400 000 kandidater, över 2 500 kunder och över 13 800 beställare.

StudentConsulting startades 1997 som ett företag som gav studenter extrajobb, men är idag mycket mer än så. Vi arbetar med rekrytering och bemanning av studenter, akademiker och yrkesutbildade. Hos oss möter kandidaterna sina framtida arbetsgivare och arbetsgivare sina framtida medarbetare.

StudentConsulting har kollektivavtal med samtliga LO- och Akademikerförbund samt Unionen. Vi är medlem i Almega Bemanningsföretagen där vi är ett auktoriserat bemanningsföretag samt ett auktoriserat rekryteringsföretag.

Meet your future – Tillsammans med oss!

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till