Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

IT-ansvarig, intern IT och telefoni, till Pingday i Helsingborg jobb i Helsingborg på PAf Rekrytering AB

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
IT-ansvarig, intern IT och telefoni, till Pingday i Helsingborg på PAf Rekrytering AB

IT-ansvarig, intern IT och telefoni, till Pingday i Helsingborg

PAf Rekrytering AB Helsingborg, Skåne län Heltid


Pingday är ett helägt dotterbolag till Öresundskraft AB och Helsingborgs stad. Vi driver bland annat det Öppna Stadsnätet, fibernätet, Stadshubben för IoT-data vår IoT-plattform samt flera operatörshotell. Även om namnet och bolaget är nytt så har vi hållit på med fiber och kommunikationslösningar i snart fyrtio år.
Se närmare: [ Link removed ]

Om oss
Pingday kopplar upp och kopplar samman människor, företag och saker genom våra fiber och sensornätverk som täcker hela Helsingborg för att skapa en smartare uppkopplad stad. Med utgångpunkt i en stads utmaningar kopplar vi upp sensorer, samlar in och presenterar och analyserar data för att öppna upp för nya insikter om vår stad, t ex när fotbollsplaner ska vattnas, hur luften påverkar arbetsmiljö, eller när lamporna lyser. Våra kunder är boende i Helsingborg, fastigheter, företag och stadens alla förvaltningar och bolag – dessa vill och kan vi stötta med tillgång till data och analys för att förbättra, automatisera, utveckla nya värden och förmågor.

Vi är ett bolag i tillväxt och vi är idag ca 45 medarbetare som verkligen älskar att både leverera och utveckla kommunikationslösningar som bidrar till en enklare digital vardag. Vi vill helt enkelt ge våra kunder ett enklare uppkopplat liv och samtidigt göra vår sammankopplade värld bättre. Vår vision är att bli Europas bästa regionala Stadsnät, med hjärtat i Helsingborg!

Inom Pingday finns både erfarenheten och den kunskap som behövs för att driva och utveckla större nät/infrastruktur fram till, och förbi, våra kunders anslutningspunkter. Via vårt fibernät och våra operatörshotell levererar vi kommunikationslösningar / bredbandstjänster, för internet, TV och telefoni, till både privat- och företagskunder (idag har vi över 50 000 anslutningar och fler lär det bli).

Om tjänsten
Rollen som IT-ansvarig för vår interna IT-miljö är ny. Nu har vi valt att samla ansvaret och söker dig som vill driva den fortsatta utvecklingen av vårt interna IT-stöd tillsammans med kollegor och våra outsourcingpartners. Du får ansvaret för att våra lösningar stödjer verksamheten på ett stabilt, säkert och strukturerat sätt samt att vi har policys, rutiner och dokumentation, på plats. Grunden i vår IT-miljö är en Microsoft-arkitektur/lösning (med bl.a. Office 365, Azure, Power BI) som finns placerad hos våra outsourcingpartners, som även stödjer oss med support, hårdvara och drift av verksamhets- och affärssystem (ERP,CRM).

Organisatoriskt är vi uppdelade i avdelningar för Sälj & Marknad, Data/BI, Teknisk drift & projekt samt Nät. Deras olika specialiserade produktionsmiljöer ingår inte i ditt ansvarsområde men de olika behoven behöver löpande samordnas och analyseras tillsammans med interna systemägare/systemförvaltare. Vi kan lova dig en mycket spännande och omväxlande roll där du hela tiden kommer att röra dig mellan daglig drift och strategiska val, utvärderingar och projekt samt förhandlingar och uppföljningar av våra leverantörer.

Dina huvudsakliga arbetsuppgifter:
- Samordna och driva arbetet med att utveckla, upprätthålla och förvalta vår IT-miljö avseende hållbarhet, säkerhet och infrastruktur.
- Ansvara för att vi har en stabil och framtidssäkrad/skalbar IT-miljö
- Samordna behov och agera kravställare inom våra serviceavtal samt göra uppföljning/utvärdering av leverans och servicenivåer tillsammans med våra leverantörer, inom IT-drift och telefoni
- Löpande informera och utbilda våra medarbetare kring vår interna IT-miljö
- Aktivt driva och delta i förbättringsarbete/projekt
- Operativt arbeta med felsökning och leverantörskontakter

Hos oss på Pingday finns det en stor teknisk och affärsmässig bredd. I rollen kommer du att ha många och täta kontakter med såväl interna som externa specialister. Tjänsten är placerad på Pingdays huvudkontor i Helsingborg (det finns möjlighet att arbeta hemifrån, utifrån egna och arbetets förutsättningar) och du rapporterar till vår Avdelningschef Teknik.

Om dig
Vi tror att du har en eftergymnasial utbildning inom t.ex. systemdrift eller projektledning men din erfarenhet och ditt engagemang tillsammans med ett genuint intresse för ansvarsområdet är viktigast. Du har arbetat några år i en liknande roll och är van vid att ta ansvar för att verksamhetens IT-stöd är på plats och att det finns en inbyggd skalbarhet som kan följa verksamhetsbehoven. Du är sedan tidigare bekant med ITIL och vet hur det skall se ut i praktiken. Du trivs med tydlighet. Systemkartan och systemägarskapen är något du naturligt implementerar. Har du även arbetat under olika myndighetskrav (KLASSA, GDPR) är det meriterande.
Du trivs med ett eget ansvar och vet att det är viktigt med uppföljning och tät kommunikation med alla parter. Vi förutsätter att du har körkort och behärskar svenska och engelska i tal och skrift.

Som person är du öppen, tydlig och engagerande. Du arbetar strukturerat och trivs i en roll med omväxlande arbetsuppgifter. Naturligtvis är du serviceinriktad och brinner för att utveckla samspelet mellan människa och teknik. Du är initiativrik, men samtidigt mån om att inte tappa fokus på det som för arbetet framåt.

Kontakt
Vi samarbetar med PAf Rekrytering i denna rekrytering. Du söker tjänsten genom att registrera din ansökan och CV via länken nedan eller via [ Link removed ] Efter slutförd rekrytering finns du kvar PAf:s kandidatbank och kan komma att bli kontaktad i framtida rekryteringar-

Tillträde till tjänsten kan ske omgående och vi arbetar därför med ett löpande urval.

 Sista ansökningsdag: 2022-01-30.

För närmare information om tjänsten är du välkommen att kontakta PAf Rekrytering, i Malmö.
Björn P Larsson: 072-572 36 70 eller via mail: [ Link removed ]

Vi ser fram emot din ansökan!

Fackliga kontaktpersoner:
Mikael Eliasson, Akademikerna, 042-490 35 28
Peter Johansson, Ledarna, 042-490 35 06
Vesna Sulejic, Vision, 042-490 31 64

Inkludering i arbetslivet är en självklarhet för oss på Pingday och vi vill därmed tillvarata de kvaliteter som en jämn könsfördelning och etnisk och kulturell mångfald kan tillföra vår verksamhet.

Sökord:  IT-ansvarig / Systemägare / IT-chef / IT-samordnare / IT-Koordinator / Infrastrukturansvarig /

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 184739