Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Internal Control Manager jobb i Stockholm på Future Value

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Internal Control Manager på Future Value

Internal Control Manager

Future Value Stockholm, Stockholms län Heltid

Vi är en industri- och tjänstekoncern med ca 20 mdr i omsättning och med en genomsnittlig tillväxt på 75% per år de senaste 5 åren, primärt förvärvsdrivet. Bolaget börsnoterades i oktober 2021 och internationell expansion har påbörjats. Vi är mycket förvärvsintensiva och har Aaro som koncernredovisningssystem. Vi är ett riktigt trevligt ekonomigäng på ca 25 personer med drivna och ambitiösa kollegor som har högt i tak och nära till skratt.

Till Storskogens huvudkontor i centrala Stockholm söker vi nu en utvecklingsorienterad Internal Control Manager. Det är en ny roll inom gruppen och rätt kandidat erbjuds möjligheten att få ta koncernens internkontrollstruktur till nästa nivå samt driva frågor kring processutveckling, intern styrning och kontroll inom en koncern i ständig utveckling. Då Storskogen är väldigt förvärvsintensiva kommer även stort fokus ligga på att integrera nyförvärvade bolag i befintliga strukturer.

Rätt kandidat har en Civilekonomexamen eller motsvarande med sex till tio års arbetslivserfarenhet, troligtvis från revision, en konsultroll, eller från liknande linjeroll där du fått förståelse för process- och riskrelaterade frågor kopplat till internkontroll. Har du gjort detta i en börsnoterad, förvärvsintensiv storbolagsmiljö ses det som mycket meriterande. Rätt kandidat trivs i en konsultativ roll med många kontaktytor där ditt driv och engagemang skapar och möjliggör utveckling och förändring.

Som person söker vi dig som trivs med att arbeta i en snabbväxande större dynamisk organisation där arbetsuppgifterna varierar allteftersom koncernen utvecklas. Vi söker dig som är engagerad och ansvarstagande. Du tycker om att samarbeta med ditt team och även andra delar av bolaget och dess intressenter. Du har en stark målorientering med ambition att ständigt utvecklas. Du har vidare ett kritiskt tänkande och analytiska färdigheter för att identifiera och lösa problem samt ett intresse för att arbeta i och driva projekt

Rollen innebär ansvar för följande huvudområden:

  • Organisera, samordna, utföra och övervaka internkontroll-aktiviteter inom koncernen
  • Vara delaktig i koncernens riskhantering på koncernövergripande nivå vilket går under ERM (Enterprise Risk Management)
  • Ansvara för arbetet på processnivå enligt IKFR (Intern Kontroll Finansiell Rapportering)
  • Kvantitativ och kvalitativ analys
  • Klassificera förvärvade dotterbolag, samt arbeta med integrationen av dessa
  • Initiera och följa upp internkontrollarbetet med dotterbolagens ekonomiansvariga gällande processkartläggning, självutvärderingar och oberoende testning
  • Sammanställning av internkontrollstatus till Storskogens företagsledning och revisionsutskott
  • I samarbete med IT chef, kontroll av Storskogens IT system

Som Internal Control Manager ingår du i ekonomiavdelningen och rapporterar till bolagets Head of Group Business Control. Storskogens internkontrollsystem bygger på COSO-ramverket.

I denna rekrytering samarbetar Storskogen med Future Value. För frågor kring tjänsten eller processen, vänligen kontakta ansvarig rekryteringskonsult Gustav Emthén, 0767 – 83 55 90, alternativt [ Email address blocked ]

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: futurevalue2065