Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Inköpschef till Wihlborgs Fastigheter i Malmö jobb i Malmö på Poolia

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Inköpschef till Wihlborgs Fastigheter i Malmö på Poolia

Inköpschef till Wihlborgs Fastigheter i Malmö

Poolia Malmö, Skåne län Heltid

Vill du arbeta brett inom inköpsområdet i ett ledande börsnoterat fastighetsbolag både med ett strategiskt och operativt fokus? Har du en stark kommersiell sida samtidigt som du har ett genuint intresse för ESG (Environment, Social och Governance) sett ur ett inköpsperspektiv?

Till vårt team för hållbara affärer söker vi nu en inköpschef som kan leda och utveckla inköpsarbetet till nästa nivå. Inköp är en strategisk del i vårt arbete med att utveckla långsiktigt hållbara affärer.

Om tjänsten
Som inköpschef på Wihlborgs har du ett koncernöverripande inköpsansvar. Du leder inköpsarbetet såväl ur ett strategiskt som ett operativt perspektiv. Du planerar och utför upphandlingar samt följer upp leverantörer och avtal, tillsammans med inköpare i Danmark och Sverige. Allt arbete sker i nära samverkan med såväl kärnverksamhet (förvaltning och projekt) som med våra olika stödfunktioner (ESG-controller, miljö/klimatchef, HR, kommunikation och ekonomi). Du utgår från vårt huvudkontor i Malmö med arbetar på samtliga av våra kontor som finns i Helsingborg, Lund och Köpenhamn.

Fokusområden för rollen:

•   Koncernövergripande ansvar för inköpsarbetet
•   Driva upphandlingar och säkra goda affärsmässiga avtal
•   Hitta kostnadsbesparingar, göra spendanalyser och analysera köptrohet.
•   Leda förbättrings- och utvecklingsarbete av inköpsprocessen och säkerställa att vårt ESG-fokus genomsyrar leverantörsledet
•   Vägleda och stötta förvaltnings- och projektorganisationen i upphandlingar inköps- och avtalsfrågor
•   Kvalitetssäkra och vidareutveckla leverantörssamarbeten
•   Kvartals- och årsrapportering av vårt leverantörsled

Inköpsteamet innefattar två inköpare (en i Sverige och en i Danmark) och som inköpschef rapporterar du till Anna Nambord som är chef för Hållbara affärer.

Vem är du?
Vi söker dig som har minst har 5 års erfarenhet av kvalificerat inköpsarbete som inköpschef, inköpsansvarig, Category Manager eller senior inköpare.

Du har relevant högskoleutbildning inom inköp, ekonomi, teknik eller juridik och mångårig erfarenhet av upphandlingar och avtal. Vi ser det som en fördel om du har tidigare erfarenhet från fastighetsbolag eller bygg-, entreprenad- eller infrastruktursektorn. Kunskaper inom entreprenadjuridik, projekt och/eller anläggning är värdefullt. Tidigare erfarenhet från börsnoterat bolag är också ett plus.

Du kan kommunicera obehindrat på svenska och har en god engelska i tal och skrift. Tjänsten kräver goda kunskaper i Excel och du har troligen jobbat med BI-program.

Du är en skicklig förhandlare, har stort driv och är van att självständigt driva dina processer. Vi vill även att du verkar för långsiktiga affärsrelationer och har en god teknisk förståelse. Du har ett tydligt kommersiellt fokus och ett gott affärssinne. Du drivs av att jobba strukturerat, stimuleras av förhandlingssituationer och motiveras av att nå uppsatta mål.

Som person är du van att arbeta långsiktigt, med tydlig uppföljning och med ett tydligt förbättringstänk. Du har en god samarbetsförmåga och du trivs med att arbeta med och inkludera andra i ditt arbete. Vidare har du ett intresse för och ser värdet i ett aktivt arbeta med ESG-frågor. Tjänsten kräver B-körkort.

Om verksamheten
För drygt ett år sedan startade vi verksamhetsområdet Hållbara affärer med syftet att förtydliga, kommunicera, följa upp och förbättra Wihlborgs miljömässiga och sociala påverkan i alla led. För oss är hållbarhet en naturlig del i att vara en ansvarsfull beställare, arbetsgivare och regionsbyggare. Du kommer att bli en viktig nyckelperson i detta utvecklingsarbete.

Vår kultur präglas av samarbete och handlingskraft och vi uppmuntrar att du kommer med idéer och provar att sätta dessa i verket. Sedan 2016 är vi certifierade som en utmärkt arbetsplats enligt Great Place to Work.

Wihlborgs Fastigheter AB (publ) är ett fastighetsbolag med fokus på kommersiella fastigheter i Öresundsregionen. Fastighetsbeståndet finns i Malmö, Helsingborg, Lund och Köpenhamn. I Malmö, Helsingborg och Lund är Wihlborgs det ledande fastighetsbolaget. Fastigheternas redovisade värde uppgår till 46,1 miljarder kronor med ett årligt hyresvärde om 3,3 miljarder kronor. Wihlborgs är noterat på Nasdaq Stockholm, Large Cap.

Läs mer på [ Link removed ] />
 

Rekommenderade jobb

Inköpschef till Wihlborgs Fastigheter i Malmö
Poolia Malmö Heltid
Inköpschef till Euromaint i Örebro
TNG Tech Örebro Heltidsanställd
Nordic Bid Manager till StudentConsulting
StudentConsulting Luleå Heltidsanställd
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 60415