Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Informationssäkerhetssamordnare jobb i Stockholm på Poolia

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Informationssäkerhetssamordnare på Poolia

Informationssäkerhetssamordnare

Poolia Stockholm, Stockholms län Heltid

Staden är inne i en stark utvecklingsresa och förändringstakten är hög, därför är behovet av att stärka stödet till den politiska nivån samt skapa tydliga förutsättningar för verksamhetsansvariga chefer central för att lyckas skapa ett gott informationssäkerhetsarbete och säkra stadens informationstillgångar. Du kommer utgöra en del av kommunstyrelsens förvaltning. Hos oss får du stora möjligheter att använda din kompetens och påverka utvecklingen av informationssäkerhetsarbetet i staden.

Om tjänsten
Som informationssäkerhetssamordnare kommer du att ansvara för den övergripande utvecklingen och samordningen av informationssäkerhetsarbetet i staden. Genom omvärldsbevakning och nätverkande verkar du för att staden ligger i framkant vad gäller informationssäkerhet.

Dina arbetsuppgifter innebär att utveckla, implementera och upprätthålla ett systematiskt och riskbaserat informationssäkerhetsarbete i enlighet med stadens informationssäkerhetspolicy samt gällande lagar och regler för området. Du kommer att genomföra utbildningar och informationsinsatser, vara rådgivande och stödjande samt följa upp arbetet med informationssäkerhet i staden. Du är också länken till Dataskyddsombudet.

Vem är du?
För att lyckas i rollen har du:
•   Flera års dokumenterad erfarenhet av att driva strategiskt informationssäkerhetsarbete.
•   God kännedom om lagar och regler för området samt erfarenhet av informationssäkerhetsarbete enligt standarderna i ISO 27000-serien.
•   God förståelse för hur IT-infrastruktur påverkar informationssäkerheten.
•   En relevant högskoleutbildning eller motsvarande kunskaper som vi bedömer likvärdigt.
•   Goda kunskaper i och kunna använda de vanligaste Office produkterna samt diarium, gärna Public 360.
•   Vana av digitala verktyg för att kommunicera.
•   Arbetat på motsvarande nivå i en politiskt styrd organisation eller offentligt ägt aktiebolag, för att du ska ha goda möjligheter att lyckas och trivas hos oss.

Arbetet kräver mycket god förmåga att uttrycka sig i tal och skrift, därför behöver du behärska både det svenska och engelska språket obehindrat.

Vidare är du självgående och har förmågan att upprätthålla en god struktur i ditt arbete. Det är också viktigt att du kan behålla lugnet i krävande situationer. Vi tror också att du har en utpräglad förmåga att skapa goda samarbetsrelationer, både internt och externt. Du har god pedagogisk förmåga och är skicklig på att kommunicera och skapa engagemang hos chefer och medarbetare när det gäller att vikten av ett väl fungerande och levande ledningssystem för informationssäkerhet.Befattningen är en tillsvidareanställning på heltid och beredskapstjänstgöring ingår. Anställningen innebär placering i säkerhetsklass. Ett krav för anställning är godkänt resultat i säkerhetsprövningen med registerkontroll, som genomförs i enlighet med säkerhetsskyddslagen. Vi ställer höga krav på våra medarbetares säkerhets- och sekretessmedvetande. Urvalstester kan förekomma. Fördjupad bakgrundskontroll kommer att genomföras som ett led i säkerhetsprövningen. Rekryteringsprocessen för befattningar i säkerhetsklass tar något längre tid än normalt. Detta då det ingår fler kontrollmoment.

Urvalet kommer att ske löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum. Vi ser fram emot din ansökan.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 61748