Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
Nej tack
SE
Vad vill du jobba med?

Informationssäkerhetsansvarig till Copenhagen Malmö Port AB, Malmö job in Malmö at Intenso Teknikrekrytering

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Du flyttas till en extern webbplats för att ansöka.

Ange din e-postadress nedan för att få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Informationssäkerhetsansvarig till Copenhagen Malmö Port AB, Malmö på Intenso Teknikrekrytering

Informationssäkerhetsansvarig till Copenhagen Malmö Port AB, Malmö

Intenso Teknikrekrytering Malmö, Skåne län Heltid
Ansök på företagets hemsida

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

 

Copenhagen Malmö Port, CMP, är en fullservicehamn samlad i ett svenskt, privat aktiebolag, som bedriver verksamhet i både Köpenhamn och Malmö. Hamnen är, och har alltid varit en mötesplats för både gods och människor. Navet för aktiviteter och kunskap som genererar samarbeten, kunskapsutbyten, synergier och mervärde till samhället vi är en del av. 

CMP är en av Skandinaviens största hamnoperatörer och vi erbjuder våra kunder och samarbetspartners en mängd olika hamntjänster. Vår kärnverksamhet inkluderar hantering av bilar, containrar, Ro-Ro, logistik, våt- och torrbulk samt kryssnings- och färjetrafik. Med vår strategiska position är CMP katalysatorn för Öresundsregionens tillväxt. Genom innovation och digitalisering utvecklar vi i partnerskap framtidens hållbara maritima industri. 

Vi är idag cirka 350 engagerade medarbetare med olika arbetsuppgifter och skilda bakgrunder, som tillsammans löser uppgifter på bästa sätt. Som medarbetare på CMP är du en del av en härlig gemenskap där alla pratar med alla. Du kan läsa mer om oss på [ Link removed ]

Vi söker en Informationssäkerhetsansvarig

Är du passionerat intresserad av teknikens möjligheter, gillar att ta ansvar och har gedigen erfarenhet av informationssäkerhet? I så fall har vi ett jobb som kanske passar dig! 

Om tjänsten
CMP inleder nu ett arbete med att skapa en överblickbar systematik i de olika lager av säkerhet som finns installerade idag. Parallellt med detta pågår också en omfattande utbildning av företagets medarbetare i cybersäkerhet för att höja medvetenheten om de digitala farorna. Det sammantagna resultatet förväntas bli ett ledningssystem för informationssäkerhet som följer struktur och riktlinjer i ISO 27001.

Du kommer att vara tjänste- och systemägare för våra olika IT-säkerhetssystem och därmed stå i nära kontakt med våra olika leverantörer och partners, primärt av IT-säkerhet men även av andra leveranser för att där säkerställa att kraven på IT- och informationssäkerhet uppfylls. Du kommer också att vara den överbryggande funktionen mellan det tekniska teamet och övriga verksamheten i projekt och frågor kring informationssäkerhet.

Ditt ansvar kommer att vara att sammanställa, systematisera och komplettera CMP:s processer för informationssäkerhet. Ditt huvudsakliga och initiala fokus kommer att vara säkerställa den komplementära nivån på IT-säkerhet genom företagets affärs- och samhällskritiska huvud- och stödprocesser. Det är framför allt NIS, GDPR, SSL och andra lag- och myndighetskrav som kommer att vara styrande och normerande, men över tid kommer du att utveckla alla delar som ingår i ISO 27001.

Du ansvarar för att följa upp och utreda eventuella säkerhetsincidenter. Du kommer också att hantera kvalitetssäkringsprogram för IT och genomföra audits med externa IT-revisorer. Även att planera och genomföra utbildningsprogram och kompetenshöjningsprojekt inom IT-säkerhet samt övningar och tester landar inom ditt ansvar. Sist men inte minst kommer du att vara delaktig och stötta upp IT-organisationen generellt.

IT-avdelningen består av totalt fyra medarbetare som förvaltar och utvecklar IT-tjänster i partnerskap med externa leverantörer. På grund av avdelningens storlek sker det ett betydande överlapp mellan ansvarsområden. IT-stödet i CMP är helt uppbyggt på principen med beställare och utförare, där de operativa delarna nästan helt är outsourcade. Den interna förvaltningsmodellen bygger på ett delat ansvar mellan systemägare, systemförvaltare och driftansvarig.

Tjänsten är säkerhetsskyddsklassad och innebär arbete i både Malmö och Köpenhamn, till större delen online men där viss del sker på plats på respektive kontor. Du rapporterar till IT-chefen.

Kompetens- och erfarenhetskrav
För att lyckas i den tjänsten tror vi att du har följande med dig. 

  • Grundutbildning på minst högskolenivå med relevant inriktning 
  • Certifiering inom ITIL
  • Gedigen kunskap om ISO 27001
  • Minst två års erfarenhet av implementering och löpande arbete med ISO 27001
  • God kunskap om myndighetskrav och lagrum exempelvis GDPR och NIS
  • Drivit längre/större projekt (1-2 år) inom utveckling och/eller drift/förvaltning av IT-system.
  • Erfarenhet av digital förändringsledning

Om dig
Du tror på teknikens möjligheter och brinner för att inspirera och visa resten av organisationen nyttan med digitala lösningar. Du arbetar strukturerat och självständigt och kan driva processer och projekt enligt tidplan och budget. Du trivs när det händer mycket runt omkring dig, samtidigt som struktur är en del av ditt DNA. Du har god förmåga att leda dig själv mot både kort- och långsiktiga mål. Då arbetet innebär mycket kontakt med externa och interna intressenter kommer en god samarbetsförmåga att vara avgörande för din framgång. En pedagogisk och kommunikativ förmåga är till stor hjälp då såväl ansvar för utbildningsinsatser och information ligger i tjänsten. Du kommunicerar obehindrat på svenska och engelska och du förstår även danska.

Kontakt och ansökan
Vi har löpande urval, skicka därför din ansökan snarast. Din ansökan skickas via ansökningsknappen. Vi tar ej emot ansökningar via e-post.

Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta Daniel Boksjö, IT Manager, [ Email address blocked ] , +46 706 92 42 62, eller Magnus Nilsson, HR Manager, [ Email address blocked ] , +46 722 31 24 68.  Facklig företrädare är Maria Petersson, ordförande Unionen, [ Email address blocked ] , +46 70 692 41 08. 


Sökord: IT, IT-säkerhet, IT säkerhet, Säkerhetsansvarig, IT-säkerhetsansvarig, cyber security, cybersecurity, informationssäkerhet, ISO27001, IT-drift, ledningssystem, ITIL, informationssäkerhet  

 J2W: CB2
 

Rekommenderade jobb

Informationssäkerhetsansvarig till Copenhagen Malmö Port AB, Malmö
Intenso Teknikrekrytering Malmö Heltid
Extrajobb som lagermedarbetare på natten!
Uniflex Skåne län - Malmö Deltidsanställd
Ej angett
B-Chaufför till Postnord
Uniflex Skåne län - Hässleholm Heltidsanställd
Ej angett
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: 9bbdf321d84140749661af8996a4f9