Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Industrialiseringsingenjör till Backer AB, Hässleholm jobb i Hässleholm på Intenso Teknikrekrytering

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Industrialiseringsingenjör till Backer AB, Hässleholm på Intenso Teknikrekrytering

Industrialiseringsingenjör till Backer AB, Hässleholm

Intenso Teknikrekrytering Hässleholm, Skåne län Heltid
Industrialiseringsingenjör
till Backer AB
Vill du vara i en roll där du arbetar både med fokus och brett i en helhet, och får möjlighet att påverka? Trivs du i en kultur som präglas av engagemang, nyfikenhet och laganda?
Backer AB söker nu förstärkning i form av en industrialiseringsingenjör till avdelningen för process- och metodutveckling. Bolaget är i en spännande utveckling och expanderar verksamheten i Sösdala.

Som Industrialiseringsingenjör kommer du arbeta med att planera, leda och förverkliga nya produktionslinjer, utveckla nya eller vidareutveckla befintliga produktionsmetoder samt processvalidering. Du kommer att företräda produktionens intressen vid produktutvecklingsprojekt. Du kommer till en prestigelös miljö som präglas av arbetsamhet och pålitlighet med ständig målsättning att göra organisationen nytta.

Backer är teknisk partner till de viktigaste företagen i flera olika branscher. Backer levererar konkurrenskraftiga lösningar inom uppvärmning och styrning för ledande företag inom bil-, energi-, järnvägs-, medicin-, HVAC- och processindustrin - kunder som behöver innovativa och anpassade tekniska lösningar för sina specifika applikationer.


”Plötsligt är våra produkter en del av lösningen på dagens klimatproblem. Det är fascinerande, att
en uppfinning från tidigt 20-tal får den rollen.”
”När man pratar om uppvärmning idag landar man i värmepumpar, solenergi och liknande, och för oss är ju det viktiga kundgrupper, som vi levererar olika lösningar till. Den pågående elektrifieringen av fordonsflottan kräver bland annat batteriuppvärmning, motstånd för bromsar och värmning av kameror och backspeglar, medan järnvägen behöver uppvärmning av både tåg och växlar. Allt detta utvecklar, producerar och levererar Backer. Dessutom kräver den ökade elförbrukningen en ökad elproduktion, vilket är nästa stora utmaning. Även där har Backer ett finger med i spelet som tillverkare av produkter till vindkraftverk, däribland uppvärmning till vingarna och motstånd till styrningen av verken.
Sedan ett par decennier tillbaka har Backer aktivt förfinat sin affärsidé. Genom den digitala utvecklingen kan rörvärmeelementen exempelvis kombineras med smartare styrning, bland annat i syfte att spara energi och därmed också kostnader. Förr var ofta prestandan det viktigaste, numera ligger fokus i första hand just på styrningen - I dag benämner vi vår affärsidé som intelligent uppvärmning & styrning.'
-      VD, Christer Fredriksson

Arbetsuppgifter
Industrialiseringsingenjören har till huvudsaklig uppgift att industrialisera nya produkter, dvs. tillse att dessa kommer i produktion. Detta innebär att delta i produktutvecklingsarbetet för att säkerställa hög producerbarhet, kvalitet och lönsamhet i produktionen. Likväl ingår att leda utveckling av och investeringar i produktionsutrustning och metoder inom produktionen samt att validera dessa.

Kvalifikationer
  • Förmåga att planera, leda och förverkliga nya produktionslinjer
  • Förmåga att utveckla nya eller vidareutveckla befintliga produktionsmetoder
  • Förmåga att utföra processvalidering
  • Förmåga att företräda produktionens intressen vid produktutvecklingsprojekt
  • Förmåga att utföra investeringskalkyler
  • Kunskaper i IATF och APQP, begrepp som D-och PFMEA, Styrplaner, PPAP, MSA, SPC
Meriterande om du kan konstruera produktionshjälpmedel och upprätta layouter för produktionslinjer (CAD, 2D & 3D) samt att kan planera och beräkna framtida produktionslinjer. Även erfarenhet från liknande roll eller från utvecklingsarbete inom fordonsbranschen är meriterande. Placering huvudkontoret i Sösdala.

Din profil
Backer lägger stor vikt vid dig som person och söker en lagspelare som inom uppdraget vill leda sin del av laget, inte är främmande för att jobba praktiskt då det behövs, samt har ett gott ordningssinne och administrativ förmåga för projektdokumentation och instruktioner.
Kontakt och ansökan
I denna rekrytering samarbetar vi med Intenso Teknikrekrytering AB. Vill du ha ytterligare information är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Christofer Dahlman på 0702-46 93 00.

Skicka in din ansökan via ansökningsknappen. Vi arbetar med löpande urval under denna rekrytering, vi vill därför gärna ha in din ansökan snarast möjligt. 

Välkommen med din ansökan!
Om Backer
Backer AB ingår i den svenska börsnoterade värmekoncernen NIBE Industrier och sysselsätter ca 350 personer inom utveckling, tillverkning och försäljning av intelligenta lösningar för elvärme och energireglering. Vi bedriver verksamhet på två orter i Sverige, Sösdala i Skåne och Kolbäck i Västmanland. Backer AB i Sösdala är beläget 5 minuters promenad från Pågatågsstationen. Enheten i Sösdala utgör tillika huvudkontor för affärsområdet NIBE Element, vars verksamhet omfattar ca 70 enheter förlagda i Europa, Asien, Australien samt Nord- och Centralamerika.
 
Våra lösningar levereras till kunder inom flera olika branscher och fungerar som en viktig del, antingen i våra kunders färdiga produkter, eller i våra kunders tillverkande processer. Kraven på våra lösningar är högt ställda, och flera av våra kunder är att anse som ledande inom sina respektive segment. Vår långsiktiga strategi är att tillverka hållbara energilösningar i världsklass och därigenom bidra till omställningen mot ett mer hållbart samhälle och minskat koldioxidavtryck. Vi ser vårt miljöansvar i hela förädlingskedjan och strävar efter att minska produkternas miljö- och klimatpåverkan under hela livscykeln, för såväl dagens som kommande generationer

J2W: CB2
 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: b55df08f4b594525ac347924b08fd3