Jobbet Imaging Engineer, Extended Video Products R&D har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Imaging Engineer, Extended Video Products R&D publicerad av Axis Communications

Heltidsanställd
Sweden - Lund

Arbetsbeskrivning

Referensnummer: 2808

Axis söker nu en Product Imaging Engineer, det vill säga en mjukvaruutvecklare med inriktning mot bildkvalitet i våra kameror. 

VAD ÄR AXIS?
På Axis uppskattar vi kreativitet och nya idéer. Här värdesätter vi en innovativ och samarbetsorienterad arbetsplats. Vi som blir dina kollegor på Axis är glada och trygga i att vara med på en fantastisk resa. Vår kunskapsnivå är hög och vi lär gärna ut det vi kan, samtidigt är vi prestigelösa och ser fram emot att du delar med dig av din kunskap.

Axis är marknadsledare inom nätverksvideo. Vi uppfann världens första nätverkskamera 1996, och har allt sedan dess varit innovatörer inom videoövervakning. Vi har gett miljontals människor över hela världen ökad säkerhet och bidragit till att uppfylla det växande behovet av en smartare och säkrare värld.

VAD KOMMER DU ATT JOBBA MED?
Som Imaging Engineer kommer du att jobba i ett tvärfunktionellt produktorienterat team, där du är med och utvecklar kameror från idé till mass­produktion. Ditt ansvar tillsammans med projektet blir optimera kameran med avseende på bland annat optik, bildsensor och tillhörande signalbehandlingsfunktioner. Tjänsten är mycket bred och du kommer att ha kontakt med många andra roller och organisationer.

Dina huvuduppgifter kommer att vara:

 • Optimera bildkvalitet i projekt som utvecklar nya kameraprodukter. Optimering sker bland annat med hjälp av exponerings- och fokusalgoritmer, brusfiltrering, vitbalans- och färginställningar
 • Medverka vid objektiv- och sensor val samt vid utformningen av mekanik och elektronik så att bildsystemet får bästa möjliga förutsättningar.
 • Testning av kameror under utveckling i labbmiljö och vanliga scener, inomhus och utomhus
 • I samarbete med hårdvaru- och mekanikingenjörer ta fram prototyper för testning och trimning av bildkvalitet
 • Utveckling av inbyggd mjukvara i våra kameror.
 • Utveckling och förbättring av produktionstester och kalibreringar för bildsystemet. 

VEM SÖKER VI?
Det är inget nödvändigt krav, men vi ser gärna att du har med dig några års erfarenhet från liknande arbete med kamerateknologi. Du har erfarenhet av C- programmering med Linux som målsystem och har högskole- eller civilingenjörsexamen inom relevant område, t ex Teknisk Fysik, Nano, pi, Elektroteknik eller Datateknik. Arbetet kräver en lagspelare som har lätt för att jobba med nya människor. Vi tror också att du är resultatorienterad och har lätt att hantera många uppgifter samtidigt.

Meriterande är erfarenhet från ett eller flera av följande områden:

 • Erfarenhet programmering i t.ex. Python, shell, C++ eller C.
 • Utveckling av mjukvara i Linuxmiljö.
 • Kunskap om optik, bildsensorer, IR filter och IR dioder.
 • Bildbehandlings processorer (ISP), algoritmer och algoritm implementering.
 • Fotointresse och ett tränat bild-öga, för att kunna avgöra om en bild/video är bra för övervakningsändamål och utifrån bildmaterial avgöra vilka åtgärder som bör vidtas för att förbättra kvalitén.
 • Avancerad matematik och statistik

VÅRT TEAM
Du kommer bli varmt välkomnad till vårt team av Product Imaging-ingenjörer som jobbar med utveckling av bildsystemen för våra panoramic och multidirectional-kameror Q3709, P3717, P3807, med flera. Arbetet sker i projektform där medarbetare från många olika discipliner ingår, mjukvara, bildkvalitet, mekanik-, elektronik, industridesign, produktionsteknik, med flera. Vi har ett tätt samarbete över avdelningsgränserna för att jobba så effektivt som möjligt och utveckla marknadens bästa produkter. Läs gärna artikeln i Ny Teknik om Marcus som är bildingenjör på Axis eller lyssna på YouTube vad våra elektronikingenjörer tycker om att jobba på Axis.

VAD KAN AXIS ERBJUDA DIG?
Hos oss får du arbeta med nya spännande teknologier i en dynamisk grupp tillsammans med kreativa och drivna medarbetare.

Axis är ett världsledande företag med kontor och kunder över hela världen. Vi utvecklar och säljer nätverkskameror som används till övervakning och säkerhetslösningar. Vi är inne i en expansiv fas vilket innebär nya utmaningar och stora möjligheter att utvecklas på ett personligt och professionellt plan. I Lund finns huvudkontoret med företagsledning samt vår forsknings- och utvecklingsavdelning. Vi ser fram emot din ansökan!

ANSÖKAN
Axis inser vikten av en blandad personalstyrka. Vi vet att olikheter i våra grupper och i vår organisation skapar en bättre arbetsmiljö och lägger grunden för den kreativitet som är en förutsättning för vår framgång. Vill du växa med oss?

Har du fler frågor är du välkommen att kontakta rekryterande chef Adam Miller på telefon +46 46 272 1800.

Skicka din ansökan senast 2019-09-06. Vi granskar ansökningar och kallar till intervju kontinuerligt så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Denna rekrytering hanteras av Axis Communications AB och vi avböjer vänligt men bestämt alla samtal från rekryterings- och konsultbolag.

Referens

2356047

Om företaget

Ständigt nyskapande

Axis är marknadsledare inom nätverksvideo. Vi uppfann världens första nätverkskamera 1996, och har allt sedan dess varit innovatörer inom videoövervakning. Vi har givit miljontals människor över hela världen ökad säkerhet och bidragit till att uppfylla det växande behovet av en smartare och säkrare värld.

Med hjälp av 75 000 partner i 179 länder har vi levererat en rad banbrytande produkter och många branschgenombrott. Och vi ser fram emot att bana väg för många fler.

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till