Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

ICA Banken söker Risk- och affärsanalytiker med fokus på kreditrisk jobb i Stockholm på ogunsen executive search

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
ICA Banken söker Risk- och affärsanalytiker med fokus på kreditrisk på ogunsen executive search

ICA Banken söker Risk- och affärsanalytiker med fokus på kreditrisk

ogunsen executive search Stockholm, Stockholms län Heltid

  

Rätt analys! Här är ditt nya jobb.

Vi söker en Risk- och affärsanalytiker till vår funktion Ekonomi och Finans, en roll som rapporterar direkt till vår CFO.  Är du analytisk, har ett stort intresse av att förstå affärsverksamheten och har en klar fallenhet för att lösa problem? Är du en lagspelare och även har en förmåga att ta egna initiativ?  Då kan detta vara ett jobb för dig!

Arbetsuppgifter:

Som Risk- och affärsanalytiker tillhör du Ekonomi- och finansfunktionen inom ICA Banken, en funktion som ansvarar för redovisning, controlling och riskhantering och därmed utgör en central del i hela bankens verksamhet. Arbetet inom riskhantering utgörs av modellutveckling, analys, övervakning och rapportering och sker i nära samarbete med bankens båda affärsområden, privat och företag. Ekonomi- och finansfunktionen ansvarar även för uppföljning av bankens likviditetsportfölj, inklusive uppföljning av marknads- och likviditetsrisker, samt bankens Interna kapital- och likviditetsutvärdering (IKLU),

Arbetet som Risk- och affärsanalytiker handlar främst om att delta i bankens vidareutveckling av analyser, statistiska modeller, monitorering och rapportering av kreditrisk samt marknads- och likviditetsrisk, men också att tillsammans med affärsverksamheterna arbeta med att utveckla processer och produkter för respektive affärsområde genom att tillföra kompetens inom kredit-, marknads-, likviditetsrisk och kapitaltäckning.

Arbetet spänner över en stor mängd uppgifter och områden och innebär mycket interaktion med övriga verksamheten och såväl som inom vår funktion. Frågeställningarna handlar både om långsiktiga strategiska vägval till det mer taktiska och dagligt operativa.

Kvalifikationer

  • Civilekonom, Civilingenjör eller motsvarande med matematisk kompetens, inom inte minst statistikområdet
  • Flera års erfarenhet av motsvarande arbetsuppgifter inom bank och finans, gärna i en verksamhets-/affärsnära roll inom en något mindre verksamhet
  • Goda kunskaper och programmeringsfärdigheter i SAS och SQL. Även kunskaper i Tableau, Python och R är meriterande.
  • Erfarenhet från implementation av den nya kreditförlustredovisningen enligt IFRS 9 samt extern rapportering av kreditrisk är meriterande.

Som person är du analytisk, strukturerad och jobbar effektivt. Du har en vilja att ta dig an utmaningar och har en fallenhet för att lösa problem. Du är en lagspelare som bidrar till en positiv stämning med inställningen att jobba för varandra och för en bra gemensam prestation. Vidare arbetar du självständigt med en utpräglad förmåga att ta egna initiativ. Bredden i rollen innebär att du aktivt bidrar till att förbättra arbetet med riskhantering inom en rad områden genom att ofta vara den som både identifierar förbättringsområden, finner lösningen, och sedan driver igenom förändringen.

Då rollen innebär stora kontaktytor såväl internt som externt är det viktigt att du är förtroendeingivande, pedagogisk och en god kommunikatör.

Därtill behöver du ha ett stort intresse för affärsfrågor då arbetet sker nära de olika affärsdrivande enheterna.

Rollen är stationerad vid ICAs huvudkontor i Solna i kombination med möjligheten att arbeta digitalt och flexibelt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar ICA Banken med Ogunsen Executive Search. Search, urval och intervjuer kommer att ske löpande. Vid frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Anders Dareholt, Seniorkonsult 070-471 59 09 eller Christina Singelman, Researchkonsult 073-421 79 87.

Om ICA Banken

ICA Banken erbjuder ett komplett utbud av banktjänster för privatpersoner, allt ifrån spara och betala till låna och försäkra. Våra Företagstjänster levererar effektiva betaltjänster och finansiella lösningar till ICA Handlare, ICA Gruppen samt myndigheter och kommuner. Vi vill göra varje dag lite enklare och förenkla vardagen för ICAs kunder. Vi möter våra kunder i butik, digitalt och via telefon. Tillgänglighet, enkelhet, låga avgifter och tydliga villkor är centralt för oss. ICA Banken, som startade sin verksamhet 2001 och ingår i ICA Gruppen. Huvuddelen av verksamheten ligger i Borås och ICA Banken har sitt säte i Stockholm, Solna.

ICA ska spegla våra kunder såväl som samhället i stort och är beroende av medarbetare med olika kompetenser. Vi strävar därför efter att anställa människor med olika bakgrund och värdesätter den kunskap och erfarenhet det medför.

ICA värnar om goda arbetsmiljöförhållanden för våra medarbetare. Vi har som målsättning att ha totalt rökfria arbetsplatser. Vi tillämpar drogtestning i samband med rekryteringsförfarandet.

Är du nyfiken på oss och vill bli en av våra nya kollegor? Välkommen in med din ansökan!  

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: teamtailor-1357654-283771