Jobbet HR-specialist med inriktn. arbetsrätt till Migrationsverket har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

HR-specialist med inriktn. arbetsrätt till Migrationsverket publicerad av Migrationsverket

Jobbet utgår om 3 dagar
Heltidsanställd
Stockholm

Arbetsbeskrivning

Migrationsverket finns för människor som söker skydd i Sverige och för dem som vill arbeta, studera eller bo här. Detta gör vi inom asylrättens och den reglerade invandringens gränser. Vi tar emot ansökningar, prövar dem och fattar beslut om vilka som har rätt att komma hit eller stanna här, och vilka som måste lämna landet. I vårt arbete vägleds vi av våra värdeord mod, empati och tydlighet.
HR-specialist med inriktning arbetsrätt


Har du gedigen erfarenhet inom det arbetsrättsliga området? Är du en skicklig förhandlare och samtidigt en relationsskapare? Vi söker dig som har erfarenhet av kvalificerat förhandlings- och lönebildningsarbete i en större organisation, gärna inom det statliga avtalsområdet.

Vi erbjuder en ansvarsfull roll i en organisation som är i ett spännande utvecklingsskede när det gäller såväl arbetsgivarpolitik, lönebildning och avtal som intern processutveckling. Du får möjlighet att bidra med din kompetens och dina initiativ, och samtidigt själv utvecklas. Du kommer att arbeta med frågor som påverkar många medarbetare och som bidrar till att vidareutveckla Migrationsverket som arbetsgivare.

Du är del i ett team bestående av en arbetsgivarstrateg tillika förhandlingschef samt ytterligare ett par HR-specialister som tar ett gemensamt ansvar för de arbetsrättsliga frågorna. Vi jobbar tätt ihop och har roligt, men vi ställer också höga krav på att det vi levererar och driver leder till förändring som gör skillnad.

Som HR-specialist ingår du HR-avdelningen som består av ca 55 medarbetare med så väl generalist- som specialistkompetens inom bl.a arbetsmiljö, arbetsrätt, chefsstöd, kompetensutveckling och kompetensförsörjning.

Huvudsakliga arbetsuppgifter
Du bidrar aktivt till utvecklingen av en modern och effektiv personalpolitik för att vi ska vara en attraktiv arbetsgivare, och till en arbetsgivarstrategi som är i samklang med Arbetsgivarverkets anvisningar och den statliga arbetsgivarpolitiken.

Din roll, som framför allt innebär fokus på lönebildning och omställning, är operativ med strategiska inslag; du ansvarar exempelvis för förberedelse och genomförande av lokala kollektivavtals- och tvisteförhandlingar, tolkar lag och kollektivavtal, ersättnings- och villkorsfrågor samt deltar i processutveckling inom HR-området tillsammans med processledare. Vidare innebär rollen att tillhandahålla information som rör arbetsområdet, omvärldsbevaka, följa upp utveckling och förändring inom området, översätta vad det får för konsekvenser för myndigheten samt utveckla riktlinjer, policys och rutiner.

Du stöttar hela myndigheten inom dina områden och arbetar i nära samverkan med våra chefer och fungerar som stöd till HR-partners. Du har många kontaktytor som även inkluderar Arbetsgivarverket. En viktig del i rollen är att utveckla och bibehålla förtroendefulla relationer med arbetstagarorganisationer.

Personliga kompetenser
Du trivs med att arbeta tillsammans med andra människor. Eftersom din roll innebär mycket samverkan och du kommer att företräda Migrationsverket vid förhandlingar och i arbetsrättsliga frågor ställs höga krav på din samarbetsförmåga, men också på integritet och förmåga att beskriva komplexa frågor på ett enkelt och lättförståeligt sätt. Du kommer vara delaktig i omställningsarbete vilket kräver stor lyhördhet för organisationens behov. Du tar egna initiativ och du driver aktiviteter självständigt. Du arbetar strukturerat och noggrant med hög analytisk förmåga och med helhetssyn. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Dina erfarenheter

Krav:

  • Akademisk utbildning inom juridik eller HR, eller annan utbildning som bedöms likvärdig och relevant för rollen.
  • Mycket god kunskap inom det arbetsrättsliga området och i kollektivavtalsfrågor.
  • Erfarenhet av kvalificerat förhandlingsarbete och avtalsfrågor från en större organisation
  • Erfarenhet av att hantera komplexa personalärenden.
  • Mycket god kommunikativ förmåga. Du uttrycker dig mycket väl på svenska i tal och skrift samt behärskar engelska.

Meriterande:

  • Kunskap om och erfarenhet av att arbeta inom det statliga avtalsområdet.
  • Arbetat med lönebildning.
  • Erfarenhet av omställning.
  • Erfarenhet av att självständigt driva och leda processer, ärenden, aktiviteter etc

Upplysningar
- Din placering kan vara vid huvudkontoret i Norrköping, alternativt Stockholm eller Göteborg. En del resor inom landet ingår som en naturlig del av arbetet.
- Tillträde: snarast eller enligt överenskommelse
- Anställningsform: tillsvidare med 6 månaders provanställning
- Arbetstider: kontorsarbetstider, förtroendearbetstid
- Vi tillämpar individuell lönesättning

Vill du veta mer
Om du har frågor om rekryteringsprocessen är du välkommen att kontakta rekryteringskonsult Gabriella Hedlund på Chefspoolen, som hjälper oss med denna rekrytering, på tel 0709955888.

Ansökan
Välkommen med dina ansökningshandlingar senast 2020-08-10.

Vi tar emot din ansökan via migrationsverkets hemsida: HÄR

 OBS! Denna process är i slutskedet

Referens

633AD71C06CC4EDB8F7B1B0F86F0C

Om företaget

Chefspoolen är ett svenskt företag med verksamhet inom rekrytering, coaching och ledarskapsutveckling. Våra kunder finns över hela Sverige i det privata näringslivet och inom offentlig sektor.

Alla våra konsulter har lång egen chefserfarenhet – din garanti för ett lyckat resultat. Chefspoolen sätter sig snabbt in i företaget och förstår behov, förändring och utveckling. Vi hjälper våra kunder att nå sina mål genom rätt rekrytering och utveckling av chefer och specialister. Våra kontor finns i Malmö, Stockholm och Göteborg.

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till