Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

HR-specialist med fokus på strategisk rekrytering till Axfood AB jobb i Stockholm på Poolia

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
HR-specialist med fokus på strategisk rekrytering till Axfood AB på Poolia

HR-specialist med fokus på strategisk rekrytering till Axfood AB

Poolia Stockholm, Stockholms län Heltid

Vill du arbeta i ett av Sveriges ledande dagligvaruhandelsbolag där du kommer att få möjligheten att arbeta med rekryteringsprocessen på en koncernövergripande nivå och ha möjlighet att utvecklas? Trivs du att arbeta i en föränderlig miljö och i en roll där du tar eget ansvar, utmanar organisationen och driver frågor framåt? Då kan det här vara rollen för dig!

Tjänsten är en heltidstjänst med tillträde omgående. Placering är på vårt huvudkontor vid Torsplan i Stockholm. Rekryteringen sker med löpande urval och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.Välkommen med din ansökan redan idag!

Om tjänsten
Dagligvaruhandeln står inför spännande utmaningar i och med digitaliseringen, automation och den branschglidning som sker genom förändrade konsumentbeteende.

Som vår nya HR specialist kommer du att ansvara för att utveckla, förvalta och kvalitetssäkra vår koncernövergripande rekryteringsprocess. I rollen kommer du att arbeta aktivt och utveckla varje steg i rekryteringsprocessen likväl som att se till helheten den skapar för vår kultur och vårt arbetsgivarvarumärke Axfood. Du kommer således inte att operativt genomföra rekryteringar men med tidigare erfarenhet förstå utmaningarna för en koncernövergripande rekryteringsprocess att stötta en verksamhet som spänner över många olika områden.

Vår vision är att erbjuda en medarbetarupplevelse i världsklass för att skapa ett högt engagemang, ökad prestation och arbetsglädje hos våra ledare och medarbetare. Det innebär att du tillsammans med övriga teamet på avdelningen även kommer vara involverad i att utveckla processerna för hur vi attraherar och rekryterar och motiverar ledare och medarbetare hos oss.

Dina arbetsuppgifter i huvudsak
I rollen ingår att:
•  Utveckla, förvalta och kvalitetssäkra vår koncernövergripande rekryteringsprocess
•  Leda specifika projekt inom området i enlighet med prioriteringar i HR-strategin
•  Leda utvecklingsråd med representanter från bolagen inom koncernen
•  Testa och validera systemförändringar i SAP Success Factors
•  Skapa och tillhandhålla dokumentation inom processen
•  Utbilda kollegor genom att vara internlärare i Axfoods rekryteringsutbildning
•  Nära samarbete med IT-avdelningen, övriga bolag inom koncernen samt externa samarbetspartners
•  Utveckla och bevaka löpande relevanta nyckeltal inom rekrytering

Din roll har många kontaktytor internt och du rapporterar till chef för “Ledar och Medarbetarupplevelsen”. Teamet består i dagsläget av ytterligare två HR-specialister och avdelningen är del av central HR som består av totalt ca 17 personer som tillsammans supporterar koncernens bolag och staber.

Vem är du?
Du har en relevant akademisk examen inom HR eller motsvarande. Du har erfarenhet av att ha arbetat med rekrytering i ett par år i en liknande roll, gärna med digitalt fokus, och du har god vana och förståelse för HR-system. Vi ser också positivt på om du har vana av arbete inom projektledning och gärna i en liknande bransch.

För oss är det viktigt att du är engagerad, arbetar självständigt och driver dina arbetsuppgifter ansvarsfullt. För att trivas i rollen har du en god kommunikativ förmåga, skapar förtroende och har mod att ifrågasätta. Du är prestigelös och värdesätter vikten av att jobba tillsammans och bidra till ett bra arbetsklimat.

Välkommen att göra karriär inom Axfoodkoncernen!

Om verksamheten
Axfood är Sveriges näst största aktör inom dagligvaruhandeln med framgångsrika matkoncept som Willys, Hemköp, Tempo, Axfood Snabbgross, Mat.se och Middagsfrid. Vi är också delägare i Eurocash och Urban Deli. Bakom butiksscenen finns de koncerngemensamma funktionerna Affärsutveckling, Ekonomi, HR, IT, Kommunikation och Dagab Inköp & Logistik. Axfood är noterat på Nasdaq Stockholm och huvudägare är Axel Johnson AB.
Med passion för mat och människor, engagemang och stolthet arbetar vi tillsammans för en bättre vardag där alla kan dela glädjen för bra och hållbar mat. Vi är i ständig utveckling och vi arbetar medvetet och långsiktigt tillsammans med dig för att du ska utveckla din kompetens. För rätt person finns goda möjligheter att växa hos oss.
Våra medarbetare är vårt framgångsrecept och för oss är mångfald en konkurrensfördel. Vi ser att en arbetsplats som präglas av mångfald är bra för både kunderna och verksamheten. Medarbetarnas breda och olika kunskaper, kompetenser och perspektiv skapar nya möjligheter och generar bättre beslut. Mångfald gör oss ännu bättre på att möta våra kunders olika önskemål och behov, vilket skapar affärsnytta för koncernen. Därför är det självklart att vi välkomnar en mångfald av sökande till alla våra tjänster.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 60825