Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

HR-partners jobb i Sundbyberg på Svenska Kraftnät

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
HR-partners på Svenska Kraftnät

HR-partners

Svenska Kraftnät Sundbyberg, Stockholms län Heltid

Svenska kraftnät växer kraftigt och för att kunna stödja den spännande tillväxtrestan tillförs nu nya resurser till HR. Vi söker därför fyra nya HR-partners. Som HR-partner ingår du i HR-enheten vars uppgift är att fungera som en strategisk, styrande och stödjande funktion som i samarbete med verksamheten arbetar mot att bli Sveriges mest attraktiva arbetsplats inom energibranschen. Genom att utveckla cheferna att ta och uppfylla sitt ledarskap bidrar HR till att skapa en kultur och arbetsmiljö som präglas av inkludering, hållbarhet och hög grad av kollektiv förmåga. HR ska fungera som en integrerad partner till verksamheten och arbetet ska präglas av professionalitet, proaktivitet och mod.Dina arbetsuppgifter

Som HR-partner arbetar du med en av verkets fyra divisioner och deltar i ledningsgruppen där du förväntas ta en aktiv roll för att tillsammans med divisionsledningen utveckla verksamhet, ledarskap och kultur. Du kommer arbeta brett inom hela HR-området och fungera som chefsstöd till divisionens samtliga chefer. Exempel på arbetsuppgifter är:

 • Coacha, stötta och utmana chefer inom hela HR-området samt i att utveckla ledarskap och kollektiv förmåga
 • Implementera HRs policys, riktlinjer och processer samt säkerställa efterlevnad av dessa
 • Ge stöd i de årsvisa HR-aktiviteterna samt i organisationsfrågor, samverkan och förändringsarbete
 • Arbeta med utvecklingsinsatser inom HR-området både på operativ och strategisk nivå 
 • Ge stöd och rådgivning i rehabilitering, personalärenden och arbetsrättsliga frågor
 • Planering och genomförande av employer branding aktiviteter
 • Ansvara för uppföljning och redovisning av nyckeltal inom HR-området

I rollen förväntas du även att tillsammans med övriga på HR bidra till att utveckla arbetsprocesser och samarbete inom enheten. Du rapporterar till HR-chefen.Din bakgrund

Vi söker dig som har en personal- och/eller beteendevetenskaplig högskoleutbildning eller motsvarande kompetens förvärvad på annat sätt. Du har minst fem års erfarenhet av brett HR arbete i liknande typ av roll i en större organisation. Du har erfarenhet av att arbeta konsultativt gentemot chefer och även erfarenhet av både operativt och strategiskt HR-arbete. Du måste kunna växla mellan att ge stöd, service och styrning. 

Vi ser gärna att du har:

 • kunskaper om statlig arbetsrätt och statliga värdegrunden
 • erfarenhet av HR-arbete i el- och energibranschen eller inom IT, projekt- och/eller teknikorganisationer
 • erfarenhet av ledningsgruppsarbete
 • arbetat med HR för skiftgående personal eller med internationellt HR-arbete
 • erfarenhet av personligt ledarskap och kollektiv förmåga/intelligens


Dina personliga egenskaper

Inom Svenska kraftnät ser vi att alla anställda har ett personligt ledarskap så du behöver vara van att självständigt och strukturerat driva dina processer samt förstå din roll som kulturbärare. En styrka hos dig är att du är en duktig relationsbyggare och samarbetar bra med olika typer av människor. Du skapar lätt förtroende och relaterar till andra på ett lyhört sätt. Som person är du trygg, stabil och har god självinsikt.

Du är duktig på att planera, organisera och prioritera i ditt arbete och är alltid mån om att leverera i tid och med kvalitet. Du kan växla mellan att ha koll på detaljer till att ha helhetsperspektiv på frågor. Det är viktigt att du är en tydlig kommunikatör i tal och skrift och säkerställer att budskap når fram och att förväntningarna är klara för berörda parter. 

Då Svenska kraftnät växer är det viktigt att du motiveras av utveckling och att driva förändringar tillsammans med både organisationen och HR. Du behöver därför vara flexibel och har lätt för att anpassa dig till ändrade omständigheter. HR är ett väl sammansvetsat gäng där allas kompetens är viktig och tas tillvara. Att kunskapsdela, hjälpa varandra och sträva mot en hög grad av kollektiv förmåga är en självklarhet för alla i teamet. 

Vi lägger stor vikt vid dina personliga egenskaper.Vill du veta mer?

Vill du veta mer, kontakta gärna rekryterande HR-chef Jessica Levander alternativt HR-partner Josefine Elinder eller rekryteringsspecialist Sara Bäckström. Fackliga representanter är Emma Thornberg, SACO och Mikael Wallin, ST. Då det är semestertider nås vi bäst via e-post: [ Email address blocked ] .Sista ansökningsdag

Välkommen med din ansökan senast den 17 augusti 2021. Vårt erbjudande till dig

På Svenska kraftnät händer det mycket - vi är en organisation i förändring. Enligt Nyckeltalsinstitutets mätning Arbetsgivarindex är Svenska kraftnät en av elbranschens bästa arbetsgivare och arbetar utifrån ett personligt ledarskap. Du erbjuds god möjlighet till balans mellan arbete och privatliv, goda förmåner och mycket mer.

Som medarbetare hos oss blir du en del i en samhällsviktig organisation där vi värdesätter och strävar efter hög kollektiv intelligens. Det är med samarbete och effektivitet som vi ska uppnå vår vision "Säker elförsörjning för en hållbar samhällsutveckling". Svenska kraftnät arbetar för att främja mångfald och motverka diskriminering och ser gärna sökanden med olika bakgrund och erfarenheter till våra rekryteringar.

Då vi arbetar med samhällsviktig verksamhet är anställningen säkerhetsklassad och svenskt medborgarskap krävs. Säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras före anställning. Med anställning följer en skyldighet att krigsplaceras.

 

Rekommenderade jobb

HR-partners
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltid
Svenska kraftnät söker HR-chef
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltidsanställd
Svenska kraftnät söker en controller med in-riktning styrning och uppföljning
Svenska Kraftnät Sundbyberg Heltidsanställd
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 1494_GS_Svenskakraftnät