Jobbet HIP Projektledare till Bodycote har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE

Gör klar din ansökan

Logga in

glömt lösenord?
eller

Har du inte ett konto?

sökresultat

HIP Projektledare till Bodycote publicerad av Norén & Lindholm

Heltidsanställd
Västerås

Arbetsbeskrivning

Nu söker Bodycote en Projektledare som är ansvarig för våra styrsystem. Jobbet sker huvudsakligen på kontoret i Surahammar men även vid våra övriga anläggningar i Europa och USA. Så är du duktig på att programmera, kommunicera och planera så kan du vara den vi söker! 

Globalt vill Bodycote nu stärka sin position som världsledande inom HIP. Bodycote erbjuder optimala materialegenskaper kombinerat med komplexa former. Tekniken har banat vägen för nya tekniska lösningar inom bland annat offshore-, turbin-, kemi-, aerospace- och kärnkraftsindustrin.

Arbetet
Bodycote har i dagsläget ca 60 medarbetare i Surahammar men som ansvarig för våra styrsystem, jobbar du mot alla våra 7 anläggningar i Europa samt i viss mån ytterligare 4 i USA. Jobbet innebär mycket frihet under ansvar med med både uppdateringar och utbyte av styrsystem till våra varmisostatpressar. Du behöver förstå uppbyggnaden, samt kunna programmera dem, så att de fungerar på ett effektivt sätt. Varmisostatpressning är ett överraskande intressant fält där de mest udda typer av teknisk och vetenskaplig förståelse kommer till användning.

Du kommer att:

  • Ansvara för och följa upp status samt tidsplaner, för styrsystem till våra HIP pressar.
  • Ansvara för och vara med och utforma både nyinstallationer och modifieringar av styrsystemen.
  • Ansvara för att ta fram specifikationer på hur styrsystemen skall jobba.
  • Genomföra riskanalyser vid nyinstallationer.
  • Utveckla och implementera standardiserade lösningar för våra styrsystem.
  • Jobba nära med erfarna ingenjörer och tekniker inom varmisostatpressning.

Arbetet innebär en del resor, främst till Europa men även till USA (mindre del). Du rapporterar till vår Regional Engineering Manager för Europa. 

Din profil 
Du har mycket god erfarenhet och förståelse av styrsystem. Vi ser gärna att du har förståelse för och erfarenhet av självständigt arbete gällande tekniska problemlösningar ute hos kund. Du gillar att möta människor och har inget problem att hålla i taktpinnen.

Egenskaper som organiserad, att kunna driva flera projekt samtidigt, vara problemlösare är viktiga för att lyckas i den här rollen. Ett krav är att du kan kommunicera i tal och skrift på både svenska och engelska.

Lämplig utbildning är Civil- eller högskoleingenjör, gärna inriktning automation eller motsvarande. Du har erfarenhet inom styrsystem, PLC och HMI och gärna med mjukvaror som ABB, Allen Bradley och Wonderware InTouch. Förståelse för HIP principer är önskvärt.

Vi erbjuder dig
Ett utmanande, självständigt och mångsidigt jobb där du får möjlighet att växa och utveckla din kunskap i en bra arbetsmiljö med erfarna medarbetare och tydligt ser hur du bidrar till företagets framgångar. 

Bodycote plc är med drygt 180 verksamheter och ca 5 800 anställda världens mest respekterade företag inom materialtekniska tjänster med huvudinriktning mot värmebehandling, ytbehandling och varmisostatisk pressning (HIP). Våra kunder finns inom hela den tillverkande industrin och vi bedriver verksamhet i 23 olika länder över hela världen. Vår verksamhet i Surahammar startades 1984 som ASEA Powdermet och övergick till Bodycote 1994. Läs vidare på www.bodycote.com

Enligt våra kärnvärden lever vi efter en kultur som består av ärligt och transparent beteende. Vi hanterar vår verksamhet där värdeskapande är kärnan i vår verksamhet.  

Låter detta intressant för dig? 
Din ansökan registrerar du på www.norenlindholm.se eller genom knappen nedan, snarast. Urval och intervjuer sker löpande. Frågor om tjänsten besvaras gärna av Malin Brygg hos Norén & Lindholm på 021 – 81 18 88.

Är du intresserad av tjänsten men saknar CV? Med endast mobilen kan du snabbt och enkelt påbörja din ansökan via vår snabbansökan. Visa ditt intresse så är chansen större att jobbet blir ditt!

Välkommen!

Referens

norenlindholm1827

Liknande jobb

Volkswagen söker en Governance, Risk & Compliance coordinator Södertälje Jurek Rekrytering & Bemanning AB
Erfaren Ekonomiassistent Järfälla Jurek Rekrytering & Bemanning AB
Grävmaskinist sökes! Katrineholm Framtiden
2st Thesis Workers Södertälje Dfind
HR-specialist sökes omgående Eskilstuna Lernia
Säljare Södertälje Rusta AB
Erfarna projektledare Västerås Sogeti
Cloud Specialist Västerås Sogeti
Systemutvecklare sökes! Uppsala Poolia
Senior Project Manager Västerås ABB
Tester with developer skills Södertälje Scania
Enhetschef till äldreomsorgen Hallstahammar Hallstahammars kommun
Produktsamordnare Södertälje Scania
Kassamedarbetare Järfälla Elgiganten AB

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till