Jobbet Handläggare till Hard Collection har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Handläggare till Hard Collection publicerad av Academic Work

Heltidsanställd
Linköping

Arbetsbeskrivning

Har du en examen inom Affärsjuridik och letar efter nya utmaningar inom banksektorn? Nu söker vi en handläggare till Debt Management på Danske Bank. Här får du möjligheten att arbeta i en specialistroll inom Hard Collection och hantera konkurser och likvidationer. Dessutom får du en fin möjlighet att skapa värdefull erfarenhet och knyta kontakter för framtiden.


Om tjänsten
Debt Management har idag två olika verksamhetsinriktningar, Soft och Hard Collection. På Hard Collection hanteras all administration kring konkurser och likvidationer. Avdelningen sköter även uppsägningar av krediter och hanterar, tillsammans med sin samarbetspartner Lowell, de inkassoärenden som gått vidare i kravhanteringen, det vill säga efter att kundens krediter blivit uppsagda. Debt Management ingår i Banking Services inom CSD som arbetar i funktionella team. Det innebär att du även kommer att få kollegor i de övriga länderna Danske Bank finns representerat i.

Du erbjuds

• För dig som vill växa både personligt och professionellt ges du möjlighet till stort eget ansvar, samtidigt som du har ett engagerat team och inspirerande ledare omkring dig.
• En möjlighet att bygga din karriär i banken, och Danske Bank erbjuder dig en inkluderande arbetsmiljö där du är med och bidrar till bankens framtida utveckling.

Som konsult för Academic Work erbjuder vi stora möjligheter för dig att växa professionellt, bygga ditt nätverk och skapa värdefulla kontakter för framtiden. Läs mer om vårt konsulterbjudande.

Arbetsuppgifter
I rollen som handläggare på Hard Collection hanterar du all administration kring Danske Banks kunders konkurser, likvidationer och inkassoärenden vilket främst innebär sammanställning av kunders engagemang i banken per konkursdagen.

Du kommer att vara i kontakt med konkursförvaltare och likvidatorer via mail och telefon t ex vid frågor om bolagets engagemang. Du kommer även att arbeta med löpande handläggning och uppföljning av pågående konkurser och ha ett samarbete med Special Credits, Relationship Manager och Legal.

Rollen innebär också att sammanställa underlag inför bevakningsförfarande i konkurser, genomföra avskrivningar av kunders engagemang när konkursen är avslutad, delta i exekutiva auktioner, skriva kreditansökningar och fatta beslut i privatinkassoärenden samt hantera uppsägning av fordran för Business Bankingkunder och borgensmän.

Kandidatprofil

Vi söker dig som

• En examen inom affärsjuridik
• Goda kunskaper i svenska och engelska då båda språken används i det dagliga arbetet.

Har du tidigare erfarenhet inom Business Banking, kreditgivning eller har arbetat med kunder i ekonomiska svårigheter är det mycket meriterande.

Som person är du:

• Noggrann
• Affärsmässig
• Samarbetsförmåga.

Övrig information

• Start: Augusti.
• Omfattning: Heltid till årsskiftet, med möjlighet till en förlängning.
• Placering: Centrala Linköping.
• Rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Danske Banks önskemål är att alla frågor rörande tjänsten hanteras av Academic Work.

Vi går igenom urvalet löpande och annonsen kan stängas ner innan tjänsten är tillsatt om vi gått över till urvals- och intervjufasen.

Information om företaget
Danske Bank är en fullservicebank som är en del av en stor bankkoncern med en internationell etablering. Som utmanare på den svenska bankmarknaden genomsyras Danske Bank av en entreprenörskultur och söker efter medarbetare med drivet att utveckla sig själva och våra affärer.

Idag arbetar drygt 1500 medarbetare inom koncernen och dessa är fördelade på ett 50-tal kontor. Banken erbjuder olika lösningar inom pension, försäkring, investering och kapitalförvaltning.

Referens

15042386-SE

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till