Jobbet Handläggare till gruppen färdtjänsttillstånd – vikariat har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Handläggare till gruppen färdtjänsttillstånd – vikariat publicerad av Trafikförvaltningen

Heltidsanställd
Stockholm

Arbetsbeskrivning


Om tjänsten

Vi söker nu en vikarie på minst ett år till vår avdelning färdtjänsttillstånd. Inom trafikförvaltningen pågår ett kontinuerligt arbete för att göra Stockholmregionens kollektivtrafik än mer tillgänglig, det vill säga att personer oavsett ålder, funktionsnedsättning eller som av andra orsaker har särskilda behov vid resor inom Stockholmsregionen, ska kunna använda den.

Idag finns det ca 69 000 färdtjänstresenärer i Stockholms Regionen.

Som handläggare kommer du utifrån ansökningshandlingar bedöma rätten till färdtjänst enligt Lagen om Färdtjänst, Regionens riktlinjer och färdtjänstnämndens beslut. Idag arbetar ca 27 personer i gruppen Färdtjänsttillstånd, bestående av en gruppchef, administratörer och handläggare som tillsammans handlägger cirka 30 000 ärenden per år.

Bland dina arbetsuppgifter ingår att:

 • Bedöma den sökandes rätt till färdtjänst utifrån inkomna underlag. Vid behov inhämta kompletterande beslutsunderlag och specialistintyg
 • Registrera besluten i vårt interna IT-system samt svara den sökande skriftligen
 • Skriva yttranden till allmän förvaltningsdomstol
 • Bemanna telefon vid avsatta telefonpass
 • Informera allmänhet och intressenter om riktlinjer för erhållande av färdtjänst
 • Delta i arbetet med metod- och kvalitetsförbättring internt
 • Medverka till verksamhetsutveckling och vid behov delta i löpande verksamhetsstöd

Du kommer också att arbeta aktivt med kompetensutveckling genom interna samråd och genom att ta del av medicinsk information om nya behandlingsmetoder.


Vad vi kan erbjuda dig

Enligt våra medarbetare är vår samlade kompetens och det gemensamma engagemanget utmärkande för vår verksamhet. Här finns också chefer och ledare som jobbar för att skapa och bibehålla ett öppet klimat. Tillsammans bidrar vi till Stockholms samhällsutveckling genom att bygga och utveckla en hållbar, modern och tillgänglig kollektivtrafik för 2,3 miljoner invånare. Vårt uppdrag – den gemensamma resan.  

Hälsa och motion är viktigt för oss. Förutom friskvårdsbidrag anordnar vi Hälsospåret två gånger per år, vår friskvårdssatsning som innehåller en rad olika hälsofrämjande aktiviteter.

Fler förmåner som anställd:

 • SL Access-kort
 • Löneväxling till pensionen
 • Flextid
 • Goda möjligheter till kompetensutveckling
 • Hälsoundersökning vartannat år

Vi sitter i trevliga lokaler på Västra Kungsholmen. Hit tar du dig enkelt med kollektivtrafiken.


Vad vi söker efter

Vi söker dig som har en högskoleutbildning eller motsvarande utbildning med för tjänsten relevant inriktning, gärna samhällsvetare, beteendevetare, socionom, arbetsterapeut eller jurist.

Du har erfarenhet av handläggningsarbete sedan tidigare och trivs i en administrativ roll. Du har god datorvana och erfarenhet av att arbeta i administrativa system. Då vi dokumenterar all ärendehantering ställer tjänsten krav på att du behärskar svenska i tal och skrift. Erfarenhet och/eller intresse för vård och tillgänglighetsfrågor samt erfarenhet av myndighetsförvaltningsarbete ser vi som meriterande.

Som person är du empatisk, social och självgående. Du trivs med att vara en del av en arbetsgrupp samtidigt som du har lätt för att organisera ditt arbete och sätta dig in i rutiner och arbetsprocesser. Du är stresstålig och har förmåga att prioritera bland dina arbetsuppgifter med fokus på att upprätthålla arbetsflödet i gruppen. Vidare är du noggrann och ansvarar självständigt för att administrera och strukturera ditt eget arbete.

Det här är en tjänst för dig som vill vara med och bidra till en kollektivtrafik för alla!


Information och ansökan

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Pehr Elfstrand, tfn 070 – 786 18 24. För frågor om rekryteringsprocessen, kontakta Rekryterare Charlotte Emilson, tfn 070 – 786 32 22. Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval. Ansökan sker via vår hemsida, vi har inte möjlighet att ta emot ansökningar via e-post.

Vi använder tester för att säkra objektiva bedömningar i samband med urval.

Ansök redan i dag eftersom intervjuer kan ske löpande. Sista ansökningsdag är 2019-10-30. Vi ser fram emot din ansökan!


Fackliga kontaktpersoner

Mounir Ainholm, SACO, tfn 08-686 36 52

Arne Grundberg, Vision, tfn 08-686 18 88


Webb och sociala medier

För mer information om hur det är att jobba hos oss, besök vår karriärsida www.sll.se/tfjobb. Du hittar oss också på Linkedin.

Nyckelord: Empatisk, stresstålig, handläggare


Referens

165916

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till