Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Handläggare - Toxikolog/hälsoriskbedömare jobb i Stockholm på Kemikalieinspektionen

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Handläggare - Toxikolog/hälsoriskbedömare på Kemikalieinspektionen

Handläggare - Toxikolog/hälsoriskbedömare

Kemikalieinspektionen Stockholm, Stockholms län Heltid

Kemikalieinspektionen är en statlig myndighet som har i uppdrag att minska riskerna för att människor och miljö skadas av kemikalier. Som anställd hos oss är du en del av ett betydelsefullt arbete för hållbar utveckling i Sverige, inom EU och globalt. Vårt kontor ligger i centrala Sundbyberg.

Avdelningen Tillstånd och upplysning ansvarar för att pröva ansökningar om produktgodkännande och dispenser för växtskyddsmedel, biocidprodukter och allmänkemikalier enligt den lagstiftning som Kemikalieinspektionen är ansvarig för. Avdelningen ansvarar också för rådgivning och regelinformation avseende tillämpning av gällande lagstiftning. Avdelningen består av fyra enheter och ett avdelningsstöd.

Tjänsten är placerad på enheten Hälsobedömning. Vi som jobbar på enheten idag är ett glatt gäng med blandad bakgrund och olika lång erfarenhet. Vi har ett öppet och tillåtande klimat och vi hjälps åt för att klara arbetsuppgifterna på bästa sätt. Vi arbetar med ständiga förbättringar och utvecklar löpande vår verksamhet och vårt arbetssätt. Vi erbjuder en spännande arbetsplats med kompetenta kollegor som har expertkunskap inom till exempel toxikologi, farmakologi, mikrobiologi, veterinärmedicin och kemi. Uppgifterna hos oss är utvecklande och varierande.Arbetsuppgifter

Du kommer att arbeta med prövning av ansökningar om godkännande för bekämpningsmedel och dispenser inom gällande EU-lagstiftning. Arbetet innebär huvudsakligen att granska faro- och riskbedömningar samt att ta fram och skriva underlag för beslut fram för allt i de delar av ansökan som avser påverkan på människors och djurs hälsa. I arbetsuppgifterna ingår också att utvärdera effektiviteten av bekämpningsmedel samt att hjälpa till med administrativa uppgifter.

Du kommer att arbeta både självständigt och i team och behöver kunna hantera flera ärenden samtidigt. Vi arbetar tillsammans i team där du bidrar med din resurs och kompetens. I teamet ingår medarbetare med flera olika kompetenser. Det kan till exempel vara kemister, ekotoxikologer, agronomer och jurister. Arbetet kräver att du kan disponera din arbetstid, prioritera och leverera resultat i tid. Arbetet innebär täta interna och externa kontakter och ställer höga krav på god samarbetsförmåga. Du behöver ha intressentperspektivet i fokus och ständigt arbeta för att ge god service till myndighetens och enhetens olika intressenter.

I arbetet ingår även att följa med i och bidra till utveckling av arbetssätt, vägledningar och strategiska frågor både nationellt och tillsammans med andra medlemsländer i EU samt att granska andra länders riskbedömningsrapporter och delta i expertmöten.Kvalifikationer

Vi söker dig som:
•  har naturvetenskaplig högskoleexamen med kompetens inom human toxikologi och/eller annan utbildning som vi ser som relevant för tjänsten
•  är van att läsa och granska vetenskaplig information
•  har lätt för att uttrycka dig väl muntligt och i skrift, både på svenska och engelska
•  har god förmåga att organisera, analysera och dra slutsatser av omfattande vetenskapligt material

Det är meriterande om du har erfarenhet av riskbedömning och modeller för beräkning av människors och djurs exponering av kemikalier samt av att bedöma bekämpningsmedels effektivitet. Utöver det sätter vi stort värde på om du har kunskap inom dermal absorbtion, in vitro modeller eller hormonstörande effekter. Vi ser gärna att du har erfarenhet av myndighetsarbete och trivs i rollen som statstjänsteman.

Vi fäster stor vikt vid dina personliga egenskaper såsom gott omdöme, förmåga att ta dig an nya arbetsuppgifter och att du är lösningsorienterad. I din yrkesroll trivs du med att arbeta både självständigt och i team.
Vid urvalet kommer vi att lägga stor vikt vid personlig lämplighet för den aktuella tjänsten.

Befattningen är placerad i säkerhetsklass och en säkerhetsprövning med registerkontroll kommer att genomföras innan beslut om anställning fattas. Du behöver vara svensk medborgare, men får gärna ha utländsk bakgrund.Anställningens omfattning

Tidsbegränsad till: 2022-02-23

Snarast, eller enligt överenskommelse.
6 månader eller längre.


Ansökan

Referensnummer: Diarienummer: 2.3.a-H21-05510Lön

Individuell lönesättning. Månadslön.Övrigt

På Kemikalieinspektionen är varje medarbetare viktig för att vi som myndighet ska fungera och vi värnar därför om din hälsa och arbetsmiljö. Hos oss tas dina kunskaper till vara och du har stora möjligheter att utvecklas.
Du arbetar och agerar efter vår medarbetarpolicy och vår värdegrund. Vi förväntar oss att alla medarbetare bidrar till ett gott arbetsklimat och förstår sin roll som statstjänsteman i vårt gemensamma uppdrag.
Vi bedriver också ett målinriktat arbete för lika rättigheter och möjligheter.

Kemikalieinspektionen tillämpar de statliga kollektivavtalen: Villkorsavtal och Villkorsavtal-T samt lokala kollektivavtal avseende bl.a. arbetstid.

Vill du veta var vi finns?
Se arbetsplatsen på karta [ Link removed ] .Generell information

Sista ansökningsdag 2021-08-08 Arbetsplats Stockholms län Kommun Sundbyberg Yrkeskategori Toxikolog Anställningsform Tidsbegränsad anställning Omfattning Heltid Antal tjänster 1 Kontaktperson Åsa Bringmyr Enhetschef 08-519 412 93
Fackliga företrädare Helena Dorfh SACO-representant 08-519 41 194 [ Link removed ] Robert Ljunggren ST-representant 08-519 41 123 [ Link removed ]


 

Rekommenderade jobb

Handläggare - Toxikolog/hälsoriskbedömare
Kemikalieinspektionen Stockholm Heltid
Handläggare/Miljöriskbedömare
Kemikalieinspektionen Stockholm Heltidsanställd
Svenska kraftnät söker projektledare för tillstånd inom avveckling/rivning
Svenska Kraftnät Sundsvall Heltidsanställd
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 2.3.a-H21-05510