Jobbet Hängiven controller med driv till HSB Malmö har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Hängiven controller med driv till HSB Malmö publicerad av Future & Friends

Jobbet utgår om 4 dagar
Heltidsanställd
Malmö

Arbetsbeskrivning


HSB Malmö som bildades 1925 är en av Sveriges 26 självständiga HSB-föreningar. Med 50 000 medlemmar är det en av de mer tongivande. Verksamheten bedrivs som en medlemsägd kooperativ ekonomisk förening i sex kommuner – Burlöv, Lomma, Malmö, Svedala, Trelleborg och Vellinge. Utöver att HSB Malmö äger drygt 2300 hyresrätter och förvaltar 30 000 bostadsrätter så erbjuds administrativa och tekniska konsulttjänster till såväl fastighetsägare som bostadsrättsföreningar.

Älskar du siffror men har samtidigt ett genuint intresse för verksamheten som döljer sig bakom resultaträkningen? Får du energi av att möta människor och har du lätt för att bygga relationer? Ser du möjligheterna med ett vasst BI-verktyg och brinner du för att vara med och utveckla och driva en organisation framåt? Svarar du helhjärtat ja på dessa frågor är du troligen den vi söker!

Om tjänsten
HSB Malmö behöver förstärka ekonomiavdelningen med en driven controller, en ekonom som känner sig trygg i sin kompetens och inte räds förändrings- och utvecklingsarbete där digitala arbetssätt och effektivt nyttjande av it-system är en självklar framgångsfaktor. HSB är inne i en förändringsresa som innebär nära samarbete med både andra HSB-föreningar och med våra olika affärsområden inom HSB Malmö. Vi söker en lagspelare som har förmågan att kunna bidra och göra skillnad.

Ett omväxlande arbete i god arbetsmiljö väntar på dig. Detta i ett team med 7 kollegor som är lika professionella och hängivna som du, som får mycket beröm av våra revisorer år efter år och som genom sitt engagemang i stort och smått för utvecklingen i HSB Malmö framåt. Du rapporterar till Ekonomichefen och din placering blir på vårt kontor i Turning Torso, Västra Hamnen i Malmö. Huvudsakliga arbetsuppgifter, dvs du måste kunna hantera och ha tidigare erfarenhet av är;

  • Operativt ansvar för budget- & prognosprocess (gärna i verktyget Hypergene)
  • Ansvar för månatlig uppföljning & ekonomirapportering
  • Ansvar för delar av bokslutsrapporteringen och årsredovisningen
  • Delta i utvecklingsprojekt inom ekonomi- och verksamhetsstyrning
  • Proaktivt driva kostnads- och lönsamhetsanalys inom våra olika verksamhetsgrenar
  • Genomföra ad hoc analyser och löpande vara ett stöd för våra affärsområdeschefer och bollplank till Ekonomichefen
  • Vara delaktig i uppgraderingar av ekonomisystem, utveckling av BI-verktyg mm

Vem är du?
För att trivas och lyckas i rollen behöver du vara en självgående problemlösare med stark analytisk förmåga. Du är inte rädd för att driva din åsikt men samtidigt är du lyhörd och flexibel. Du gillar att ta egna initiativ och att själv söka efter information och lösningar. Du har förmågan att samordna och leda en rapporteringsprocess och trivs med att tidvis arbeta i ett högt tempo för att nå satta deadlines. Du har högskole-/universitetsutbildning inom ekonomi och troligtvis minst 5 års arbetslivserfarenhet. Du har troligen fått din erfarenhet genom arbete i något medelstort eller större företag gärna i fastighets-branschen. Du har hög integritet och gillar att tänka nytt. Att du är en erfaren användare av Excel, BI-verktyg och större affärssystem förutsätter vi.

Vi erbjuder
Du erbjuds ett omväxlande och utmanande arbete med goda utvecklingsmöjligheter i en stabil organisation med lång tradition och gott renommé. Kulturen på arbetsplatsen präglas av en god gemenskap och ett tydligt ledarskap. Arbetsmiljön är positiv och trevlig, balans mellan arbetsliv och fritid värdesätts och tillsammans värnas om en hög trivsel. Detta är en roll för dig som trivs i en organisation där det ges utrymme för hela dig och där det förväntas och ges möjlighet till att vara med och utveckla arbetssätt och processer.

Våra värderingar sammanfattar vi i förkortningen ETHOS, som står för Engagemang, Trygghet, Hållbarhet, Omtanke och Samverkan. Vi upplever glädje, tillit och respekt på arbetsplatsen och denna känsla ska även omfatta våra medlemmar och kunder.

Placering & start
Tjänsten är placerad i Malmö på Turning Torso, Västra hamnen med tillsättning enligt överenskommelse. Tjänsten är på heltid och är en rekrytering vilken innebär att du anställs direkt hos HSB Malmö.

Kontakt
Har du frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryteringsansvarig Daniel Hilvardén på telefonnummer 072-6006421 alternativt via mail: daniel(at)futureandfriends.se

Ansökan
Då vi tillämpar löpande urvalsarbete uppmanar vi dig att skicka din ansökan snarast för att säkerställa att ansökan kommer med i processen. Vi ser fram emot din ansökan som vi behandlar konfidentiellt.

Referens

teamtailor-951567-178750

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till