Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
Nej tack
SE
Vad vill du jobba med?

Gruppchef till Green Cargo i Malmö job in Malmö at FMR - Din HR-Partner

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Du flyttas till en extern webbplats för att ansöka.

Ange din e-postadress nedan för att få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Gruppchef till Green Cargo i Malmö på FMR - Din HR-Partner

Gruppchef till Green Cargo i Malmö

FMR - Din HR-Partner Malmö, Skåne län Heltid
Ansök på företagets hemsida

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

När Green Cargos tåg rullar, rullar hjulen för svensk industri och handel. I många avseenden bär vi faktiskt tillväxten, välfärden och jobben på våra hjulaxlar. Vi kör lastbilshytter till Gent, möbler till Haparanda, tidningspapper till Frankfurt, mjöl till lokala bagerier, vin till middagsbordet och stålämnen till Borlänge. Det gör vi pålitligt, tryggt och på utsatt tid. Med våra 1 900 anställda, 360 lok och 5 000 vagnar erbjuder vi miljömärkta dörr-till-dörr-transporter i ett nätverk som når ut över hela Sverige och med våra partners når vi tusentals orter i Europa.  Vi söker medarbetare som med sin kompetens och sitt engagemang vill och kan bidra till att nå uppsatta mål. Hos oss är trivseln och stoltheten hög och möjligheten till karriärutveckling stor vilket gör att de flesta väljer att stanna länge hos oss.

Vill du arbeta som Gruppchef med ansvar för logistikproduktion och följa med på Green Cargos förändringsresa? Är du en framåtblickande ledare som vill vara en del av Sveriges mest erfarna aktör inom järnvägslogistik? Då kan du vara vår nya kollega!

En majoritet av allt gods till och från Europa på järnväg passerar Malmö Godsbangård, ett av landets viktigaste transportnav. Förutom transporter för industrin har vi exempelvis under pandemin hjälpt till att säkra livsmedelsförsörjningen till Sverige för att minska risken för varubrist inom dagligvaruhandeln.

Som en del av vår fortsatta spännande förändringsresa behöver vi nu en Gruppchef inom logistikproduktion till Green Cargo i Malmö som vill bidra till miljösmarta och säkra transporter för industri och handel, i alla tider.

Beskrivning av tjänsten
Malmö är en knutpunkt inom järnväg med mycket aktiviteter på både bangården och bland lokförare. Som Gruppchef för produktion kommer du att ha en viktig roll inom driftområdet, där du är operativt ansvarig för Malmö Godsbangård och driver arbetet framåt med fokus på säkerhet, punktlighet och lönsamhet. Ditt team i Malmö består av cirka 70 medarbetare. I teamet finns bangårdsarbetare och tre gruppledare som rapporterar till dig och en viktig del av ditt uppdrag blir att stötta dem i deras utveckling. Att leda och coacha kommer att bli en central del av rollen. Tjänsten är placerad i Malmö, du rapporterar till Driftområdeschef Syd och ingår i driftområdets ledningsgrupp.

Huvudsakliga arbetsuppgifter:

  • Säkerställa att dina medarbetare har rätt förutsättningar för att lyckas med sina arbetsuppgifter
  • Arbetsmiljöansvar med ansvar för säkerhet och systematiskt arbetsmiljöarbete
  • Personalansvar med ansvar för kompetensutveckling och rekrytering
  • Följa upp och analysera nyckeltal och trender
  • Leda möten gällande daglig styrning
  • Främja ett enhetligt arbetssätt genom att arbeta med efterlevnad av rutiner och instruktioner
  • Tillsammans med dina medarbetare leda förbättringsinitiativ med hjälp av bland annat systematisk problemlösning

Kvalifikationer och personliga egenskaper
För att trivas och lyckas i rollen har du erfarenhet av att arbeta som ledare. Du har relevant eftergymnasial utbildning, gärna inom ekonomi eller logistik, och/eller erfarenhet av liknande arbetsuppgifter, gärna inom logistik- och transportintensiv verksamhet eller industrin.

Du har erfarenhet av verksamhets- och förändringsledningsarbete inom processer och ledningssystem och har haft budget- och resultatansvar tidigare. 

Med ett systematiskt och strukturerat arbetssätt får du saker att hända, arbetar målinriktat och tar ansvar för resultat och god kvalité i arbetet. Du är trygg som ledare och har förmågan att motivera och samordna teamet mot gemensamma mål samtidigt som du coachar och främjar dina medarbetares utveckling. Du behöver vara tydlig, strukturerad och effektiv i din kommunikation och ha förmågan att bygga och vårda relationer då du kommer ha många kontakter, både internt och externt.

Du har goda kunskaper i Microsoft Office-paketet. Du behärskar såväl svenska som engelska, flytande i tal och skrift. Behärskar du danska är det meriterande.

Vi erbjuder
Hos oss får du möjlighet att arbeta hos en erfaren aktör som ligger i framkant i dagens konkurrens- och lösningstänkande och arbetar med transporter som är miljömässigt, socialt och ekonomiskt hållbara.

Green Cargo är mitt i ett omfattande förbättringsprogram där vi gemensamt skapar en plattform för ständiga förbättringar och en kultur som uppmuntrar förändring. I din roll som Gruppchef kommer du att vara delaktig i förbättringsarbetet och även vara med och påverka enhetens operativa och strategiska arbete, vilket i sin tur gör att du kan kombinera ditt intresse för logistik och transport med ledarskap.

För att ge dig de allra bästa förutsättningarna i rollen kommer du att få möjlighet till interna företagsspecifika utbildningar inom bl a farligt gods, trafik- och brandsäkerhet, m.m.

Ansökan
I den här rekryteringen samarbetar Green Cargo med rekryteringskonsult Kajsa Littorin på FMR. Önskas ytterligare information når du Kajsa på 0706-89 90 51 eller [ Email address blocked ] . Urval sker löpande och vi ser därför fram emot din ansökan så snart som möjligt.

Varmt välkommen med din ansökan!

 

Rekommenderade jobb

Gruppchef till Green Cargo i Malmö
FMR - Din HR-Partner Malmö Heltid
Dansktalande kundservicemedarbetare till Rubin Medical i Malmö!
Poolia Skåne län - Malmö Heltidsanställd
Ej angett
Erfarna truckförare sökes med start omgående
Lernia Skåne län - Landskrona Heltidsanställd
Ej angett
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Ansök på företagets hemsida

Job ID: 1156