Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Growth-Analytiker till SVT Nyheter i Stockholm jobb i Stockholm på Ada Digital

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Growth-Analytiker till SVT Nyheter i Stockholm på Ada Digital

Growth-Analytiker till SVT Nyheter i Stockholm

Ada Digital Stockholm, Stockholms län Heltid

Som Growth-Analytiker hos SVT kommer fokus ligga på användarna. Här formar du en ny roll som kommer beröra miljontals människor!

SVT Nyheter har en stark position på den svenska nyhetsmarknaden. Vi når i snitt 5 miljoner unika användare i veckan och befinner oss nu på en spännande resa för att bli ännu mer insiktsdrivna med hjälp av vår användardata. Nu finns möjligheten att forma en ny roll hos oss som Growth-Analytiker i Stockholm.

VI ERBJUDER DIG

  • En trygg och öppen arbetsgivare som ser olikheter utifrån kultur och personlighet som avgörande för att kunna utveckla organisationen och produkterna.
  • Ett public service-uppdrag där all vår dataanalys har till syfte att göra vårt innehåll och våra tjänster ännu bättre för användarna.
  • En ny och viktig roll där du har både frihet och mandat att påverka såväl rollen som det framtida arbetet inom ditt område.
  • En kreativ och innovativ miljö med stort fokus på att jobba insiktsdrivet och testa nya vägar framåt.

DET HÄR GÖR DU HOS OSS

Som Growth-Analytiker hos oss på SVT kommer du ha en nyckelroll i vårt fortsatta arbete i att nå ut med kvalitativ journalistik och skapa värde till våra användare på riktigt. Det innebär bland annat:

  • Stötta riksnyhetsredaktionen med rätt förutsättningar för att göra data både naturlig och grundläggande för det redaktionella samtalet.
  • I breda sammanhang coacha, utvärdera samt formulera både utmaningar och insikter tillsammans med nyckelpersoner på våra olika nyhetsdeskar.
  • Bidra till fortsatta utvecklingsområden inom data- och analysområdet som helhet, där du får möjlighet att påverka och forma den framtida riktningen.

DITT TEAM OCH ARBETSPLATS

Du blir en del av SVT:s växande analysavdelning som idag består av 12 personer. I din roll kommer du att ha många kontaktytor i organisationen där du främst kommer jobba mot riksnyhetsredaktionen SVT Nyheter Online. Du kommer också att jobba med SVT Sport och SVT Lokala Nyheter.

Arbetsplatsen är TV-huset på Gärdet i centrala Stockholm, men möjlighet finns att kombinera tiden på kontoret med att jobba hemifrån.

MER OM DIG

För att trivas som Growth-Analytiker hos oss kommer det vara avgörande att du kan skapa förutsättningar för ditt eget arbete. Med det menas att du kan vara självgående och har lätt för att ta egna initiativ och tar ett stort ansvar för det du tar dig an. Vidare ser vi att du har goda grundkunskaper i statistik och analys av data genom verktyg som exempelvis Tableau, SQL och A/B-tester.

Det viktigaste kommer dock vara att du verkligen brinner för data och analys! Och att du då med din passion för området kan förmedla värdet att jobba datadrivet till medarbetarna på nyhetsredaktionerna. Vi ser gärna också att du är kommunikativ och kan kommunicera på både svenska och engelska, samt att du är pedagogisk och trivs med att coacha och inspirera andra till nya insikter och arbetssätt.

SÅ HÄR FÅR VI KONTAKT

I den här rekryteringen har vi valt att samarbeta med Ada Digital som strävar efter en transparent, inkluderande och snabbrörlig rekryteringsupplevelse. Vi vill veta mer om dig och din potential! Du söker tjänsten enkelt och behöver inte bifoga några dokument. Det räcker med en motivering till varför du söker tjänsten och om du saknar CV kan du bifoga din LinkedIn-profil. Följ sedan din ansökan live via vår hemsida. Urvalet sker löpande och tjänsten kan bli tillsatt före sista ansökningsdatum. Är du nyfiken och vill veta mer innan du söker? Hör av dig till ansvarig rekryterare. Vi ser fram emot att få kontakt med dig!

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: 10F9B522B87A4E0BA61E8B866068125F