Skapa en jobbvarning

Ange din e-postadress nedan för att spara den här sökningen och få jobbrekommendationer för liknande tjänster.
Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till
Du är redan registrerad till den här jobbnotifikationen.
SE
0 suggestions are available, use up and down arrow to navigate them
Vad vill du jobba med?

Group Indirect Tax Manager till Lantmännen jobb i Stockholm på ogunsen executive search

Skapa jobbmail

Få liknade jobb skickade direkt till din e-post

List of Jobs

Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?
Group Indirect Tax Manager till Lantmännen på ogunsen executive search

Group Indirect Tax Manager till Lantmännen

ogunsen executive search Stockholm, Stockholms län Heltid


Är du en erfaren mervärdesskattespecialist med hög drivkraft som vill utvecklas inom en global organisation? Vill du bidra i en roll hos ett företag som gör skillnad i samhället och vardagen? Till våra koncernfunktioner på Lantmännen söker vi nu en Indirect Tax Manager.

Rollbeskrivning

Som Group Indirect Tax Manager är du globalt ansvarig för koncernens indirekta skatter såsom mervärdesskatt och punktskatt. Rollen är internationell och fokuserar på övergripande och strategiska frågor i syfte att indirekta skatter hanteras på ett effektivt och strukturerat sätt för att maximera koncernens resultat. Du är en del av ett skatteteam om fem personer med globalt ansvar som specialiserade inom inkomstskatt, transfer pricing, moms, indirekta skatter och tull.

I din roll driver du arbetet självständigt genom att ta fram strategier, policys och riktlinjer inom idet indirekta skatteområdet för hela koncernen. Du bevakar ny lagstiftning och analyserar dess inverkan och risker i skattehänseende för koncernens verksamhet. Du bistår och vägleder organisationen med din expertkunskap. Du agerar i nära samarbete med koncernens olika affärsenheter och säkerställer att skatter hanteras på ett effektivt sätt i samband med större transaktioner, förvärv eller avyttring av verksamheter samt i större försäljnings- och inköpsflöden.

Utöver detta förväntas du även bygga nätverk och delta i externa sammanhang och forum för att tillvarata koncernens intressen. I denna roll får du insikt i hela Lantmännens verksamhet i 20 länder som inkluderar hela värdekedjan från lantbruk, maskiner, bioenergi till mat och fastigheter.

Rollen är placerad på Lantmännens huvudkontor i Stockholm och du rapporterar direkt till Director Group Tax.

Din bakgrund

Vi söker dig som är Jur. Kand. eller motsvarande med inriktning skattejuridik. Vi tror att du har minst 10 års erfarenhet av nationella och internationella mervärdesskattefrågor från skatteavdelning på större bolag eller revisionsbyrå, gärna kompletterad mer erfarenhet från Skatteverket.

Via denna erfarenhet har du mycket goda kunskaper inom EU rätt samt svenska och internationella mervärdesskattefrågor samt punktskatter. Du har goda kunskaper i engelska i såväl tal som skrift. Rollen kräver god pedagogisk och kommunikativ förmåga att förklara komplicerade skattefrågor för olika delar av organisationen. Det är positivt om du har tidigare erfarenhet av att leda projekt och har ett affärsorienterat arbetssätt.

Ansökan

I denna rekrytering samarbetar Lantmännen med Ogunsen Executive Search. Välkommen med din ansökan innehållande CV och personligt brev. Om du har frågor kring tjänsten är du välkommen att kontakta Hendrik Dahlgren 070 471 59 03. Alla ansökningar behandlas konfidentiellt enligt GDPR.

 
Tryck ansök nu!
Är du den perfekta kandidaten för detta jobb?

Job ID: teamtailor-1428103-304551