Jobbet Group Financial Controller till Epiroc i Sickla har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Group Financial Controller till Epiroc i Sickla publicerad av SJR AB

Heltidsanställd
Stockholm

Arbetsbeskrivning

Om tjänsten

Epiroc söker en positiv och driven Group Financial Controller till enheten Group Financial Reporting and Control. Du kommer att ingå i ett team om 6 medarbetare och rapporterar till chefen för Group Accounting and Controlling. Tjänsten är en bred och varierad roll och är en möjlighet för en kvalificerad och erfaren ekonom att bli en del av ett team som stöttar både ledning och styrelse på Epiroc med analyser och koncernredovisningskompetens.

Tillsammans med dina kollegor ansvarar du för följande:

  • Legal och operationell konsolidering inklusive konsolidering av Epirocs båda rapporteringssegment
  • Stötta enheter, divisioner och ledning med IFRS-kompetens inom rapportering och redovisning
  • Säkerställa kvaliteten i redovisningen och konsolideringen av koncernen
  • Ansvara för att ta fram och kvalitetssäkra delårsrapporter och årsredovisningen för koncernen.
  • Bidra till fortlöpande förbättringar av processer och rutiner
  • Genomföra utbildning av vårt rapporteringssystem till Epirocs enheter.
  • Delta i och leda olika projekt
  • Uppdatera och kvalitetssäkra sektionen ”Redovisning och affärsekonomi” i The Epiroc Way (ledningssystem)
  • Vara med och utveckla Epirocs affärsmodell

Din bakgrund

För att lyckas i rollen som Group Financial Controller har du en Akademisk examen inom ekonomi med minst tre års erfarenhet från koncernredovisning inom en internationell koncern. Det är viktig att du har mycket goda kunskaper i IFRS och kan både tolka och förmedla vad regelverket innebär samt hur den påverkar verksamheten. Du är också kunnig i system och har ett utpräglat systemintresse. Det är meriterande om du behärskar systemet SAP BPC. Du har mycket goda kunskaper i Microsoft Excel och Power Point. Vidare så har du utmärkta kunskaper i engelska och svenska, både i tal och skrift.

Dina personliga egenskaper

Som person är du självgående och initiativtagande och tar ett helhetsansvar för dina uppgifter och levererar utifrån uppsatta mål och tidsramar med given kvalitet. Du är analytisk och lösningsorienterad och har förmågan att arbeta effektivt i ett högt tempo utan att tappa känslan för detaljer. Du är en lagspelare som trivs med att samarbeta med olika typer av människor samtidigt som du kan arbeta självständigt under eget ansvar.  

Vad Epiroc erbjuder

Som Group Financial Controller på Epiroc blir du en del av ett dynamiskt och ambitiöst team. Du kommer att sitta nära bolagets ledning på Epirocs huvudkontor i Sickla och är med där det händer. Du kommer att få möjlighet att vara med och bidra i stora och komplexa projekt där du blir en viktig kugge.

Eftersom Epiroc är ett stort globalt företag finns det för rätt person goda utvecklingsmöjligheter både i Sverige och utomlands.

Epiroc har utsetts av Randstad till en av de tio mest attraktiva arbetsgivarna 2019 i Sverige. Vi fick högst poäng för en positiv arbetsmiljö, balansen mellan arbetsliv och fritid, att vi är miljövänliga samt att vi erbjuder intressanta arbetsuppgifter. 

Förenade. Inspirerade. Resultat förenar oss, innovation inspirerar oss och engagemang driver oss framåt.

I de 150 länder där Epiroc verkar uppmuntrar vi våra medarbetare att ta ansvar för sin egen utveckling och karriär med stöd från cheferna.Vi lovar att ge dig alla möjligheter att lyckas i en innovativ kultur, mångfald och samarbete i en atmosfär som präglas av omtänksamhet.

Mångfald och hållbarhet är avgörande för att föda fräscha och innovativa idéer och lösningar åt våra kunder. Epiroc är en ledande tillverkare inom områdena gruvindustri och infrastruktur. Läs mer på www.epirocgroup.com

Ansökan

I denna rekrytering har Epiroc valt att samarbeta med SJR. För mer information är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult Karin Van Egeraat på 070-4715908. Vi intervjuar löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden har gått ut. Sista ansökningsdag är 2020-10-12.

Titel: Group Financial Controller

Referens

teamtailor-932404-176553

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till