Jobbet Group Financial Analyst till Tyréns har sparats.

Fortsätt

Redo att ansöka?

Vänligen bekräfta din mailadress för att starta din ansökan.
För information om hur vi hanterar dina personuppgifter, se vår Sekretesspolicy.

Jobb sparad

Ange din e-postadress för att spara det här jobbet

Du sparar detta jobb som:

SE
sökresultat

Group Financial Analyst till Tyréns publicerad av Academic Work

Heltidsanställd
Stockholm

Arbetsbeskrivning

Som en del av Tyréns koncernstab kommer du få vara med och driva frågor och projekt högt upp i organisationen, där dina närmaste samarbeten sker med koncernens CEO och CFO. Om du lockas av att jobba på ett företag som erbjuder goda utvecklingsmöjligheter och som uppmuntrar initiativ och idéer från sina medarbetare så är det dig vi söker till Tyréns.


Om tjänsten
Tyréns är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad och är en Nordeuropeisk koncern som tillsammans med sina partners och kunder skapar hållbara lösningar inom stadsutveckling och infrastruktur. Koncernen har en hög strategisk ambition att vara ledande vad gäller kompetens, kundvärde och innovation. Företaget blev utsett till Sveriges 7:e bästa arbetsplats enligt Great Place to Work 2019 - Läs mer här

Du kommer för denna tjänst vara baserad i Stockholm, ingå i koncernstab och rapportera till koncernens CFO, men en del av din kommunikation kommer ske direkt med verksamheterna i de olika koncernbolagen runtom i världen. Dina närmaste kollegor utgörs av koncernledningsgruppen som består av CEO, CFO, CIO, Forsknings- och utvecklingschef, Head of Merger & Acquisitions, Group Controller samt landschefer för Sverige, Storbritannien och Baltikum. För den här tjänsten kommer du att sitta i fina och ljusa lokaler vid Slussen, Södermalm i Centrala Stockholm med tre minuters gångavstånd till närmaste tunnelbana.

På Tyréns råder en stark framåtanda och strävan mot en bättre morgondag

Tjänsten är en direktrekrytering vilket innebär att rekryteringsprocessen sker genom Academic Work men du kommer anställas direkt hos Tyréns.

Arbetsuppgifter
I rollen som Group Financial Analyst kommer du få axla ett stort ansvar redan från start. Du kommer till största del att stötta med affärsanalys/business case i samverkan med M&A-, CIO och Utvecklingsfunktionerna kopplat till strategiska koncerninitiativ. Dessa inkluderar nya marknadsetableringar, förvärv, större IT-investeringar och koncernens innovationsprocess. Du kommer också arbeta direkt mot CEO och CFO och stödja dessa med analyser och material. Dina arbetsuppgifter kommer bland annat innefatta:

• Genomförande av omvärlds-, marknads-, och konkurrentanalyser
• Affärskalkyler/business case för strategiska koncerninitiativ
• Ansvar för kostnadsallokeringsmodeller för koncerngemensamma initiativ och kostnader i nära samarbete med koncernens centrala ekonomifunktion
• Delta i Due Diligence-arbete i samband med företagsförvärv
• Deltagande på koncernledningsmöten och framtagande av presentationsmaterial till dessa samt till styrelsemöten

Tjänsten passar dig som har en hög kapacitet och ambition för din karriär och vill vara en del av ett framgångsrikt företag som karakteriseras av långsiktiga satsningar mot en marknadsledande position på den globala marknaden. Du har redan tagit första steget in på arbetsmarknaden och är nu redo för nästa steg i rätt miljö. Du har en hög intellektuell kapacitet och stimuleras av att arbeta med strategiska frågor på en hög nivå i organisationen mot ledning och styrelse. Självklart är det meriterande om du kan påvisa och uttrycka intresse för samhällsbyggnadsfrågor. Som person är du kommunikativ och självgående med hög energi och eget driv. Då rollen är bred söker vi dig som är mångsidig och snabbt kan växla mellan olika arbetsuppgifter och planera din tid väl. Det är av vikt att du har förmågan att snabbt förstå frågeställningar och arbeta vidare med problemen, kan tolka och använda olika datakällor och ostrukturerad information som du sedan kan presentera och dra slutsatser av på ett tydligt sätt.

Kandidatprofil

Vi söker dig som

• Har en akademisk examen inom ekonomi alternativt teknik
• Minst 2 års arbetslivserfarenhet inom relevant område
• Mycket goda kunskaper i Microsoft Office och 365, med fokus på PowerPoint och Excel
• Mycket goda kunskaper i engelska och svenska

Det är meriterande om du har:

• Tidigare erfarenhet som junior managementkonsult eller liknande befattning
• Kunskap och/eller intresse för samhällsbyggnadsfrågor

Vi lägger stor vikt vid följande personliga egenskaper och förmågor för denna tjänst:

• Problemlösande och analytisk
• Kommunikativ
• Självgående
• Hög personlig mognad

ÖVRIG INFORMATION

• Start: Augusti
• Omfattning: Heltid, tillsvidare
• Placering: Slussen, Stockholm
• Kontaktuppgifter: Amanda Axelsson

Den här rekryteringsprocessen hanteras av Academic Work och Tyréns önskemål är att alla samtal och mail kring tjänsten går till Academic Work. För generella funderingar kring din ansökan/vår rekryteringsprocess finns vi ofta tillgängliga i chatten här på webben under vardagar så hör gärna av dig där!

Information om företaget
Tyréns är ett av Sveriges ledande konsultföretag inom samhällsbyggnad. I samspel med kunder och partners skapar de hållbara lösningar inom stadsutveckling och infrastruktur. De har 2 700 medarbetare och verksamhet i Sverige, Danmark, England, Estland och Litauen. Tyréns är stiftelseägt och deras ägandeform gör det möjligt för dem att satsa målmedvetet på forskning och utveckling inom samhällsbyggnadsområdet. De drivs av nyfikenhet och har ett nära samarbete med universitet och högskolor.

Referens

15030525-SE

Skriv in din e-postadress så skickar vi dig liknande jobb som detta.

Tack! Vi skickar jobb som liknar detta till